|
Příspěvky uživatele - 248.204
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak moc řezat ostružiny, 6.3.2025 Loňské výhony, které již plodily, odstraníte až u země, znovu neplodí. Výhony, které vyrostly loni, zakrátíte na přijatelnou délku - u mne jsou přichycené k takové opoře a přehozené přes ni, takže odstraňuji jen zaschlé konce. Pokud mají boční, tak... celý příspěvek > |  | Bougainvillea v zimě, 5.3.2025 Asi bych počkala, jestli někde vyrazí. Lída |  |
|  | Jaký strom do 5-6 metru vysky, 4.3.2025 Podívejte se na dřín japonský nebo hloh obecný Paul's Scarlet, oba dorůstají cca 5m. Lída |  | Co děláte na jaře s ostříhanou okrasnou trávou?, 4.3.2025 Já ji normálně dávám do kompostu, jen ji rozstříhám na 3-4 díly. Na podzim kompost přeházím (to je ještě znát) a další rok použiji. Lída |  | Systémové insekticidy, 30.1.2020 Také Reldan... L. |  | Systémové insekticidy, 30.1.2020 Dnes uvedlo na svých stránkách idnes, že evropská komise zakázala používání přípravků s látkami chlorpyrifos, chlorpyrifos.methyl a thiaktoprid. Končí v průběhu tohoto roku. ... celý příspěvek > |  | Vodní prvek do zahrady, 27.1.2020 Tohle je pro ptáky dost hluboké, bez pozvolného přístupu k vodě, mohli by se utopit. U mne pijí z jezírka (výlisek), kde je pás kolem břehu s kamínky a tak zobáčky na vodu dosáhnou. Pokud u mne pijí ze sudů s dešťovkou, mají v sudu opřené prkno,... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - bio ochrana, 26.1.2020 Teď už udávají odstup 1500m... Ale je stejně všude. Jen jsem četla kdysi kdesi na netu, že trochu pomáhá i pod hrušní podsazený vlaštovičník, že má fungicidní účinky. Tak ho mám pod oběma hrušněmi (neustále pleji jeho semenáčky kolem), ale jestli... celý příspěvek > |  | Černé tečky a hnědé skrvny na listech - co je to?, 24.1.2020 Nemáte tam třásněnky nebo svilušky? Obojí vysávají listy. Lída |  | Co je to za pokojovky?, 22.1.2020 V každém případě ty kytky (1.+3.) mají vzhledem k slabšímu "zimnímu" světlu moc teplo, proto se táhnou a jsou poněkud zdeformované... Lída |  |
|  | SOS šplhavnice, 22.1.2020 On v kuchyni bývá i vlhčí vzduch, může to mít také vliv. Lída |  | SOS šplhavnice, 22.1.2020 Kamarádce šel pěkně potos na boční straně kuchyňské linky, druhý nahoře na lince, já ho už nemám. Ale světlo potřebuje tím víc, čím víc je panašovaný. Lída |  | Tlustice Crassula - upadávání listů a "větví", 16.1.2020 Teplo jí tolik nevadí, my ji měli v práci nad radiátorem, ale světlo potřebuje. To ale s tímhle nesouvisí.
Asi bych ještě trochu omezila zálivku, připadá mi, jako když je vnitřek tak nacucaný, že se nevejde pod pokožku. Ona snese, hlavně přes... celý příspěvek > |  | Hrušně - vysadit či ne?, 15.1.2020 Jenže ono je jalovců tolik druhů a odrůd, že hostitelé rzi i ty, na které se rez nestěhuje, vypadají mnohé dost podobně, takže "vyměnit" by to šlo... Ale to by to lidem v obchodě museli nabídnout (i architektům, co na nové sídliště za zahr.osadou... celý příspěvek > |  | Presazeni rostlin, 15.1.2020 Když jsem zakládala okrasné záhony s keři, předpěstovávala jsem si je z řízků, nejdříve v kelímcích. Pak jsem je sázela na "dočasný" záhon, baly jsem dávala do rašlových sáčků (od cibule ap,-um.hmota), aby se při dalším sázení moc neporušil bal.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|