|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Předpěstování košťálovin, 25.3.2025  Prosím Tě, Waltře, jakou odrůdu kapusty - nebo jsi myslel růžičkovou? - pěstuješ? Já furt tápu, abych našel kapustu s opravdovou kapustovou chutí. Letos mám Vertus, Winter Kinga neměli. Předzvěst hezky rostla, ale ta chuť tam nebyla. A loni pozdní... celý příspěvek > |  | Nevzešel česnek, 25.3.2025 Ano, loni mi tak nějak vzešel. Ten problém ale byl, že nic nedal, protože ho v té jílovce a celkem mokrém roce těžce zasáhla plíseň, kterou tam mám odnepaměti. Jestli víte, jak se jí zbavit, poraďte. Proto ty moje pokusy se zlehčením půdy a se... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2025, 25.3.2025 Kontakt přes email. Můžete tu adresu smazat.
Milan HP |  | Nevzešel česnek, 23.3.2025 Jen se zeptám: jak jste udržel česnek (předpokládám, že byl váš vlastní), aby neklíčil až do března? Chtěl jsem to také zkusit, ale nevím, kde sehnat sadbu (ten můj loňský byl totální propadák).
No a ta moje diverzifikace pěstování česneku vedla... celý příspěvek > |  | Velké bílé larvy, 23.3.2025 Ano, mám za to, že larvy chrousta už jsem neviděl celá léta. O chroustech dospělých ani nemluvím. Jako děti jsme chodívali na chrousty. Každé 4 roky se přemnožili a dokázali ožrat strom no, dohola úplně ne, ale hodně.
Co se u nás vyskytuje, jsou... celý příspěvek > |  | Předpěstování košťálovin, 19.3.2025 Saláty jsem ještě ani nevysel. Dělám ty letní ledové a sadbu seju do VVZ pod netkankou. Tak možná příští týden, až se trochu oteplí. Ředkvičky a raná mrkev už tam jsou, ale co dělají, netuším. Od výsevu jsem to neodkryl. Loni jsem je ale sel už 3.3.... celý příspěvek > |  | Předpěstování košťálovin, 19.3.2025 Vypadá naprosto v pohodě. A Ty dobře víš, že nic moc neuspěcháš.
Mně už taky rané zelí a brokolice vyklíčily. Tak jsem je hned šoupnul do cca 12°C, aby nevyčouhly. Sel jsem je bez namáčení 15.3. Docela fofr. V 19°C. Hned jak bude v provozu... celý příspěvek > |  | Předpěstování košťálovin, 19.3.2025 Dobře jsi to vyřešil. A mám za to, že nebudeš litovat, že jsi nespěchal s výsadbou ven.
Milan |  | Rajčata 2025, 19.3.2025  Koukal jsem na předpověď pro Brno, u vás se má oteplit dřív než tady. Teprve jsem začal "pikýrovat" první várku. Postupně. Ale v pondělí či úterý chci zprovoznit balkónovník, alespoň jeden. Už se nedostává prostoru. A na východní lodžii už slunce... celý příspěvek > |  | Předpěstování košťálovin, 17.3.2025 Plus sedmička je luxus. A zemina byla určitě ještě teplejší. Těch -7 nepotrvá dýl než pár hodin. To nestihne vystydnout. A po dnešku tam máš tak kolem 12°C (odhad - schválně, jak jsem se strefil).
Milan |  |
|  | Počasí 2025, 17.3.2025 Ale mohlo by, parchant, chátrat pomalejš!
Milan |  | Počasí 2025, 16.3.2025 S počasím nebude tak zle. A i kdyby Matka Příroda dopustila, že bude, nenaděláme s tím nic. Prostě se musíme přizpůsobit, jak nejlíp to jde. Mám tušení, že tohle jako druh děláme možná už milión let. Odmítám stahovat kalhoty před brodem.
A rozum?... celý příspěvek > |  | Předpěstování košťálovin, 16.3.2025 To je mazaný! Ne, to se fakt nemusíš bát, že by je mráz nějak zasáhl. Ono přes den má být nad nulou a když zasvítí sluníčko, nemůže to promrznout ani náhodou. Ale ty sazenice jsou fakt výstavní.
Měřil jsem dneska odpoledne teplotu půdy... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 14.3.2025 Ten problém se týká všech typů zpráv, nejen počasí. A všech typů médií, nejen bulváru. Já tomu říkám "aktivismus" médií. Na Novém Zélandu se uprdne kráva a média to prezentují jako vážnou hrozbu klimatu. Zveličují tak, aby dokázala nějakou ideologii.... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 10.3.2025 No vida, pak že to nejde. A bez umělého světla, že? Ty ho ale chceš hlavně na řízky, co si pamatuju. Blahopřeju.
Milan |  |
 |
|
|
|