|
Rajčata 2025, 28.2.2025 Díky, že jsi to formuloval tak slušně.
Milan |
 |
Rajčata 2025, 27.2.2025 Vladimíre, řeknu Ti upřímně, co si myslím. Tím vyhozením na balkón na pár hodin je moc nezpomalíš. Přisviť jim, zdroj máš. A přesaď je do větších nádobek. Pod dostatečným světlem se soustředí na tvorbu kořenů.
Ale ty dwarfy vepředu vypadají moc... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 27.2.2025 Dík, ale už není k čemu: ta rajčata na snímcích už jsou dávno sežrána. Zbyly jen vzpomínky a ty fotky. Ale nebyla vůbec špatná. I manželka je chválila, tak doufám, že to bude mít pozitivní vliv na její toleranci. Papriky z koupelny (ty do zahrady)... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 26.2.2025 Tak je po nich. Dnes jsem slupnul poslední rajčatový salát z rajčat ročníku 2024. Rajčata ročníku 2025 ale už jsem sklidil a sklízím. Kruh je uzavřený. V příští sezóně zkusím totéž s paprikami.
Milan HP |
 |
Papriky 2025, 25.2.2025  Dnes "přepikýrované" papriky Amy, Slávy a Slovanius, vyseté 2.2. V tomto stadiu se okamžitě ujímají a začínají růst. Stále ale pod světlem LED. Dal jsem je po dvou z nedostatku místa, nikoliv z přesvědčení.
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 25.2.2025 Díky. A taky je to i podstatnější sklizeň, co do počtu. Možná je to tím, že jsem je hned nevyhodil na okno, ale nechal v teplé koupelně, dokud se vešly. Na počet mám míň sazenic než loni, takže mají i větší prostor. A v pokoji jsem už nebyl spokojen... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 25.2.2025 Druhá sklizeň. 4 Start, 2 Bejbina. 106 g.
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 24.2.2025 Řekl bych, že jsou dobře načasované. Tedy pokud si s námi Matka Příroda zase nezahraje na schovávanou. Předpověď není špatná. Uvidíme. Já taky budu napjatě číhat na moment, kdy budu moct aspoň něco dát na balkón. Prostor se značně zahušťuje. A hlavní... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2025, 23.2.2025 Díky. LED světlo dělá divy.
Milan |
 |
Papriky 2025, 21.2.2025  Takhle dnes vypadají mé papriky seté na Silvestra. Některé mají už poupata. Aby se jim dobře vedlo, budu je muset přesadit do kontejnerů. Co nevidět.
Milan HP |
 |
|
 |
Počasí 2025, 20.2.2025
|
 |
Rajčata 2025, 20.2.2025 Manželka má operované oba kyčle. Vím, koleno je problematičtější než kyčel. Dělali jí to na stejném pracovišti s rozpětím několika let. Takže protézy má rozdílné. Funguje to ale velmi slušně. Se stavem předtím se to ani nedá srovnat. Vývoj jde... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 18.2.2025 Což svědčí o konkurenčním boji a o stavu našeho zdravotnictví. Něco jako válka mezi Tomatoville a Tomato Junction. Ale snad mírnější.
Milan |
 |
Rajčata 2025, 18.2.2025 Ne, to srovnání nesedí. To je spíš o tom, zda jednu může nasadit jeden mechanik a tu druhou konkurence. A pneumatiky mají být identické, nejen jedné značky. Kdežto každé koleno je více méně originál a vyžaduje trochu jiný postup.
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 18.2.2025 Tak to jsem to poplet s tím dubnem. Sorry.
No, já mám ty černé kýble na čistě východním a čistě západním balkónech a musím je stínit. V létě je tam i přes 40°C. SSV bude v pořádku.
Jak's to popisoval, hned jsem na to dostal chuť. Je to fajn... celý příspěvek > |
 |