|
Mráz ve vegetačním období, 4.4.2023  Tady u Poděbrad nás zatím zachránila oblačnost, noční teploty se pohybovaly kolem nuly nebo lehce pod. Uvidíme jestli se modely budou mýlit i dneska v noci. Koolgat, který teprve rozkvétá, by ale snad avizovaných - 4 mohl ještě vydržet.
Marek. |
 |
Meruňky 2023, 21.3.2023  První včele. |
 |
|
 |
Meruňky 2023, 20.3.2023  Koolgat a Leala |
 |
Meruňky 2023, 20.3.2023  Tady u Poděbrad už meruňky začínají pomalu rozkvétat. Leskora ukazuje první kvítek, únorových -11 ustála na jedničku. Pinkcot také začíná kvést, ten se ale po mrazech hodně vysypal, víc než z 90 procent. Za pár dní začne kvést Veharda, ta si v... celý příspěvek > |
 |
A je po meruňkách, 12.2.2023 Letošní leden byl přeci extrémně teplý pane 70.201, pokud by ochlazení přišlo o pár týdnů později, pak byste mohl zase třeba rejt proč pěstujeme třeba jabloně. |
 |
Skore marhule, 10.2.2023  Koolgat |
 |
Skore marhule, 10.2.2023  Myslíte Koolgát Petře? Většina pupenů vypadá tak jak na fotce, těch pár co zrůžovělo je po -11 st. ko, vedle stojící Veharda je celkově nařasená o dost víc, poškozená je ale jen minimálně. Podle mě bude opravdu pozdě a dlouho kvést, ale odolný v... celý příspěvek > |
 |
A je po meruňkách, 7.2.2023  Já už teď můžu po pitvě květních pupenů říct,.že větší poškození má u mě Pinkcot. Pupeny jsou podle notoricky známé tabulky ve fázi A a.B.
Po -9 je většina pupenů ve fázi B ko.
Na fotu porovnání s Vehardou, která má pupenů s růžovou prdelkou... celý příspěvek > |
 |
Rašení květních pupenů, 18.1.2023  Takto narašenou meruňku jsem v lednu snad ještě neměl. Přichází konečně ale ochlazení s teplotami, které snad takto narašeným pupenům neublíží.
Marek. |
 |
Meruňka Veharda - kde pořídit?, 5.10.2022 Moje Veharda ze Spomyšle letos prvně zaplodila a podle všeho to Veharda je. U další meruňky se ale netrefili v podnoži a St. Julien zaměnili Myrobalán. Na druhou stranu ale uznali reklamaci a poslali další stromek.
Marek |
 |
|
 |
Réva 2022, 14.9.2022 Sazenice jsem si pořizoval od pana Jonáše, a je pravda, že nějaké záměny asi mám... Red Globe začalo být sladké již před několika týdny, v tu dobu byly bobule spíš do oranžova. Možná se v této fázi dozrávání RG sklízí, aby hrozny vydržely. Ale záměna... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 14.9.2022  Red Globe panenska úroda. Možná má silnější slubku, chuť mi to ale nikterak nekazí. Jinak má příjemnou vyváženou chuť, dokonce mám pocit, že cítím i lehký muškát. Postřiky jsem dělal tři. Takže já jsem s touto odrůdou zatím spokojený.
Marek. |
 |
Réva 2022, 27.8.2022 Já si to o Negru myslel doteď také, ale letos je všechno jinak. Nejpozději rašilo, nejdříve dozrálo (dřív než Prim) a postřik zatím jen jeden. Jedna necnost mu však zůstala, pokud se zavčasu nesklidí stojí chuťově za prd.
Marek. |
 |
Réva 2022, 24.8.2022  Letošní největší překvapení Negro. |
 |
Meruňka Vesprima, 25.7.2022 Na podzim ji budou mít. Ď.
M. |
 |