|
Předpěstování košťálovin, 19.3.2025 Saláty jsem ještě ani nevysel. Dělám ty letní ledové a sadbu seju do VVZ pod netkankou. Tak možná příští týden, až se trochu oteplí. Ředkvičky a raná mrkev už tam jsou, ale co dělají, netuším. Od výsevu jsem to neodkryl. Loni jsem je ale sel už 3.3.... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 19.3.2025 Vypadá naprosto v pohodě. A Ty dobře víš, že nic moc neuspěcháš.
Mně už taky rané zelí a brokolice vyklíčily. Tak jsem je hned šoupnul do cca 12°C, aby nevyčouhly. Sel jsem je bez namáčení 15.3. Docela fofr. V 19°C. Hned jak bude v provozu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Předpěstování košťálovin, 19.3.2025 Dobře jsi to vyřešil. A mám za to, že nebudeš litovat, že jsi nespěchal s výsadbou ven.
Milan |
 |
Rajčata 2025, 19.3.2025  Koukal jsem na předpověď pro Brno, u vás se má oteplit dřív než tady. Teprve jsem začal "pikýrovat" první várku. Postupně. Ale v pondělí či úterý chci zprovoznit balkónovník, alespoň jeden. Už se nedostává prostoru. A na východní lodžii už slunce... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 17.3.2025 Plus sedmička je luxus. A zemina byla určitě ještě teplejší. Těch -7 nepotrvá dýl než pár hodin. To nestihne vystydnout. A po dnešku tam máš tak kolem 12°C (odhad - schválně, jak jsem se strefil).
Milan |
 |
Počasí 2025, 17.3.2025 Ale mohlo by, parchant, chátrat pomalejš!
Milan |
 |
Počasí 2025, 16.3.2025 S počasím nebude tak zle. A i kdyby Matka Příroda dopustila, že bude, nenaděláme s tím nic. Prostě se musíme přizpůsobit, jak nejlíp to jde. Mám tušení, že tohle jako druh děláme možná už milión let. Odmítám stahovat kalhoty před brodem.
A rozum?... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 16.3.2025 To je mazaný! Ne, to se fakt nemusíš bát, že by je mráz nějak zasáhl. Ono přes den má být nad nulou a když zasvítí sluníčko, nemůže to promrznout ani náhodou. Ale ty sazenice jsou fakt výstavní.
Měřil jsem dneska odpoledne teplotu půdy... celý příspěvek > |
 |
Počasí 2025, 14.3.2025 Ten problém se týká všech typů zpráv, nejen počasí. A všech typů médií, nejen bulváru. Já tomu říkám "aktivismus" médií. Na Novém Zélandu se uprdne kráva a média to prezentují jako vážnou hrozbu klimatu. Zveličují tak, aby dokázala nějakou ideologii.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 10.3.2025 No vida, pak že to nejde. A bez umělého světla, že? Ty ho ale chceš hlavně na řízky, co si pamatuju. Blahopřeju.
Milan |
 |
|
 |
Nevzešel česnek, 10.3.2025 Tak už leze. Zatím sporadicky, ale přece. Snad se jich většina chytla ještě před mrazy.
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 10.3.2025 Jsou takoví akurátní. Kdy tak plánuješ je přesadit? Jojo, rajče je krásná kytka už s květy a pak s plody.
Milan |
 |
Nevzešel česnek, 10.3.2025 Přesně moje zkušenost. I s tou mrkví - včera "sklizená" byla krásně šťavnatá. Už začíná druhý rok. Pórek je pořád ještě chuťově ok.
Milan HP |
 |
Nevzešel česnek, 10.3.2025 Nezapomeňte, že moje zahrada je v 570 mnm. Místní podmínky jsou různé. Zmrzlou zem poznám.
Milan HP |
 |
Nevzešel česnek, 9.3.2025 PP, myslím si, že v tom hraje důležitější roli čas, než jak hluboko klesne teplota. Protože letos byly i denní teploty pod nulou po několik po sobě jdoucích dní. Přiznám se ovšem, že nevím přesně, jaké tam nahoře byly minimální noční teploty, ale víc... celý příspěvek > |
 |