|
Příspěvky uživatele - 189.109
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lze podsadit pod starou jabloň mladou jako náhradu?, 21.10.2019 Větší strom "přepere" malý, bude mu ubírat živiny, vláhu a stínit. Jinými slovy - mladý stromek bude živořit. Bude vám obrůstat (kořeny i větve) z druhé strany, než je velká jabloň, takže bude dost nevyvážená. |  | Visen / visna ako tieniaci strom?, 18.10.2019 Jen počítejte s tím, že mišpule není žádný rychlík. Mám mišpuli na kdouli zasazenou asi 5 let, a stále to je malý stromeček (průměr koruny cca 1 - 1.5 m). |  |
|  | Pokus s bramborami, 16.10.2019 Můžete to nějak přiblížit pro laiky? Já znám jen klasické žluté brambory, a po pravdě, na mě působí takové brambory odpudivě a určitě bych je nejedl. Jaká je vlastně skutečnost? Je barva vnitřku hlízy podstatná? Proč jsou ve všech uvnitř "kazy"? Jaká... celý příspěvek > |  | Nedostatek vápníku rajčata papriky - prevence, 14.10.2019 Davame do zahonu skorapky od vajec, pry je to zdroj vapniku.
V kompostéru, a to je dost agresívní prostředí, jsou i po dvou letech skořápky téměř neporušené.
Musím potvrdit tento fakt - mně se taky skořápky ani v kompostu, ani v záhoně... celý příspěvek > |  | Melrose, 14.10.2019 Nynější "odbornící" ji v ovocnářských časopisech nevěnují žádnou pozornost.
Vy nejste spokojen s ničím - teď si vemte, že si stěžujete, že v časopisech je věnována pozornost té a té odrůdě. Ale chcete, aby byla věnována pozornost jiné a... celý příspěvek > |  | Odrůda Admiral, 11.10.2019 Mění se klima, mění se ekosystém. Je méně vody, prší nárazově, jsou mnohem vyšší teploty, půda je suchá, je větší kolísání teplot na jaře -> mění se příjem živin z půdy a distribuce pletivy. Ubývá ptáků, ubývá užitečného hmyzu -> přibývá... celý příspěvek > |  | Jak vypudit krtka, 11.10.2019 Samozřejmě ji namazat můžete. Mám trochu jinou, ale taky klešťovou. Když chytne rez, tak ji trochu očistím, rozhýbu a promažu. Není pravda, že by to krtka odpudilo. Krtci se do namazané pasti chytají úplně bezproblémově, nevyhýbají se jí. Dokonce jim... celý příspěvek > |  | Jak využít nadbytečnou moč v zimě?, 9.10.2019 Do jara z toho asi moc dusíku nezůstane. Nemluvě o tom, že moč určitě do záhonů vhodná není, protože obsahuje hodně soli.
Nadbytečnou moč doporučuji lít do WC, je to zařízení k tomu určené. |  | Uleželý hnůj pod stromy, 9.10.2019 Taky by mě ta informace zajímala. Protože někde se mi kořeny tvoří i těsně pod povrchem, pod mulčem. Neumím zarýt hnůj bez jejich poškození. |  | Akvaponický skleník. 10 x vyšší úroda, 3.10.2019 Super. Zkuste tedy všechny ty bludy vyvrátit a pravdivě sdělit, kolik jste do toho investoval peněz a času, na co přijde provoz a jakou z toho máte úrodu oproti beznákladovým záhonům. To je to podstatné, co mě na tom zajímá, aby se člověk mohl... celý příspěvek > |  |
|  | Kaštanovník - semenáč, 29.9.2019 To roubování - ano, do rozštěpu, resp. v ještě nevyzrálém rostoucím výhonu udělat rozštěp, lépe dlouhý "V" zářez. A do něj zastrčít do špičky seřízlý vyzrálý roub. Dal jsem to 3x - do terminálu a 2 bočních výhonů, pouze terminál se ujal. Zatím můj... celý příspěvek > |  | Zelené hnojení, 27.9.2019 Nerozumím, proč takový způsob rytí z brázdy do brázdy. Já po záhoně rozhrnu to, co chci zarýt, a postupně projedu celou plochu stylem zaryju-naberu-otočím-položím na stejné místo... |  | Kaktus hnije od shora, jak zachránit, 26.9.2019 Není to kaktus, ale pryšec. Mně se osvědčilo si ho co nejmíň všímat (zalívat tak 1x za měsíc). |  | Zelené hnojení, 24.9.2019 Samozřejmě že zasetí je ok. Vloni jsem sel v září, protože srpen byl bez jediné srážky a pršelo až na přelomu srpna a září. A i tak to udělalo pořádnou džungli, měsíčky dokonce stihly i vykvést, takže jsem je musel sekat, aby náhodou nedozrály semena... celý příspěvek > |  | Zelené hnojení, 18.9.2019 Zelené hnojení můžete samozřejmě i teď - do zimy vám určitě něco vyrůst stihne. Já používám vše, z čeho je jednoduché získat větší množství semen, rychle roste a dělá dost zelené hmoty. Letos např. měsíček, špenát, fazole, zapomněl jsem vyzkoušet... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|