Příspěvky uživatele - 189.109

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Lze podsadit pod starou jabloň mladou jako náhradu?, 21.10.2019
Větší strom "přepere" malý, bude mu ubírat živiny, vláhu a stínit. Jinými slovy - mladý stromek bude živořit. Bude vám obrůstat (kořeny i větve) z druhé strany, než je velká jabloň, takže bude dost nevyvážená.
Visen / visna ako tieniaci strom?, 18.10.2019
Jen počítejte s tím, že mišpule není žádný rychlík. Mám mišpuli na kdouli zasazenou asi 5 let, a stále to je malý stromeček (průměr koruny cca 1 - 1.5 m).
Pokus s bramborami, 16.10.2019
Můžete to nějak přiblížit pro laiky? Já znám jen klasické žluté brambory, a po pravdě, na mě působí takové brambory odpudivě a určitě bych je nejedl. Jaká je vlastně skutečnost? Je barva vnitřku hlízy podstatná? Proč jsou ve všech uvnitř "kazy"? Jaká... celý příspěvek >
Nedostatek vápníku rajčata papriky - prevence, 14.10.2019
Davame do zahonu skorapky od vajec, pry je to zdroj vapniku. V kompostéru, a to je dost agresívní prostředí, jsou i po dvou letech skořápky téměř neporušené. Musím potvrdit tento fakt - mně se taky skořápky ani v kompostu, ani v záhoně... celý příspěvek >
Melrose, 14.10.2019
Nynější "odbornící" ji v ovocnářských časopisech nevěnují žádnou pozornost. Vy nejste spokojen s ničím  - teď si vemte, že si stěžujete, že v časopisech je věnována pozornost té a té odrůdě. Ale chcete, aby byla věnována pozornost jiné a... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 11.10.2019
Mění se klima, mění se ekosystém. Je méně vody, prší nárazově, jsou mnohem vyšší teploty, půda je suchá, je větší kolísání teplot na jaře -> mění se příjem živin z půdy a distribuce pletivy. Ubývá ptáků, ubývá užitečného hmyzu -> přibývá... celý příspěvek >
Jak vypudit krtka, 11.10.2019
Samozřejmě ji namazat můžete. Mám trochu jinou, ale taky klešťovou. Když chytne rez, tak ji trochu očistím, rozhýbu a promažu. Není pravda, že by to krtka odpudilo. Krtci se do namazané pasti chytají úplně bezproblémově, nevyhýbají se jí. Dokonce jim... celý příspěvek >
Jak využít nadbytečnou moč v zimě?, 9.10.2019
Do jara z toho asi moc dusíku nezůstane. Nemluvě o tom, že moč určitě do záhonů vhodná není, protože obsahuje hodně soli. Nadbytečnou moč doporučuji lít do WC, je to zařízení k tomu určené.
Uleželý hnůj pod stromy, 9.10.2019
Taky by mě ta informace zajímala. Protože někde se mi kořeny tvoří i těsně pod povrchem, pod mulčem. Neumím zarýt hnůj bez jejich poškození.
Akvaponický skleník. 10 x vyšší úroda, 3.10.2019
Super. Zkuste tedy všechny ty bludy vyvrátit a pravdivě sdělit, kolik jste do toho investoval peněz a času, na co přijde provoz a jakou z toho máte úrodu oproti beznákladovým záhonům. To je to podstatné, co mě na tom zajímá, aby se člověk mohl... celý příspěvek >
Kaštanovník - semenáč, 29.9.2019
To roubování - ano, do rozštěpu, resp. v ještě nevyzrálém rostoucím výhonu udělat rozštěp, lépe dlouhý "V" zářez. A do něj zastrčít do špičky seřízlý vyzrálý roub. Dal jsem to 3x - do terminálu a 2 bočních výhonů, pouze terminál se ujal. Zatím můj... celý příspěvek >
Zelené hnojení, 27.9.2019
Nerozumím, proč takový způsob rytí z brázdy do brázdy. Já po záhoně rozhrnu to, co chci zarýt, a postupně projedu celou plochu stylem zaryju-naberu-otočím-položím na stejné místo...
Kaktus hnije od shora, jak zachránit, 26.9.2019
Není to kaktus, ale pryšec. Mně se osvědčilo si ho co nejmíň všímat (zalívat tak 1x za měsíc).
Zelené hnojení, 24.9.2019
Samozřejmě že zasetí je ok. Vloni jsem sel v září, protože srpen byl bez jediné srážky a pršelo až na přelomu srpna a září. A i tak to udělalo pořádnou džungli, měsíčky dokonce stihly i vykvést, takže jsem je musel sekat, aby náhodou nedozrály semena... celý příspěvek >
Zelené hnojení, 18.9.2019
Zelené hnojení můžete samozřejmě i teď - do zimy vám určitě něco vyrůst stihne. Já používám vše, z čeho je jednoduché získat větší množství semen, rychle roste a dělá dost zelené hmoty. Letos např. měsíček, špenát, fazole, zapomněl jsem vyzkoušet... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika