|
Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 12.5.2020 Pak mně uniká důvod, proč jabloně? Tak tam dejte třeba semenáče moruše - vyroste velmi rychle, řezem se dá udělat velmi hustá koruna, je dlouhověká a absolutně nenáročná na vláhu. A navíc netrpí chorobami jako jabloně. |
 |
Problém se zahradním bazénem, 11.3.2020 Pár poznámek :
1. Díky prosakování a vysoké spodní vodě jej nikdy nenaplní, nikdy nevyprázdní. Pro kvalitní využití je potřeba jej opravit. Pokud nejsou prostředky, pak se budou koupat vždy v této vodě, případně kompromisně upravované filtrací a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Problém se zahradním bazénem, 9.3.2020 Na oba případy jsem už odpověděl - pokud se chcete koupat, musíte vodu filtrovat (filtračním čerpadlem). Mimo sezónu třeba přikrývat plachtou, aby do něj nic nepadalo.
Co se týká vypouštění - ponoříte (jakoukoli, nejlépe co největšího průměru)... celý příspěvek > |
 |
Problém se zahradním bazénem, 9.3.2020 Jakoukoli hadicí vodu z bazénu vypustíte.
Ochránit bazén před listím lze plachtou za pár korun.
|
 |
Hmotnost VARI, 6.3.2020 Tak se podívejte na jakýkoli e-shop s komponentami, hmotnosti jsou tam uvedené |
 |
A je po meruňkách, 5.3.2020 Tady u Brna jsou jen mírně zvětšené květní pupeny, a jen u některých odrůd. Zatím je ke květu ještě pořádně daleko.
Holt klima se mění, pro pěstování meruněk se stávají vhodnější jiné polohy... |
 |
Roubování, 2.3.2020 Nikdo neřekl, že to dělá špatně. Někteří řekli, že se jim to nelíbí. Za sebe - já to taky šmrdlám, většinou to nikdy neprovedu jedním řezem, protože nemám k tomu uzpůsobený nůž a na těch pár roubů nemám potřebu plýtvat časem a prostředky na lepší... celý příspěvek > |
 |
Žlutá barva pod vyhrabaným dubovým listím, 27.2.2020  Třeba slizovka práškovitá? |
 |
Vrúbľovanie - marhule, 12.2.2020 Věřte si odborné literatuře, já budu věřit svým mnohaletým zkušenostem a pokusům. Při očkování v létě do T-zářezu přímo na místě (bez přesazení) na semenáče třešní či myrobalánů mi ve všech v postupně cca 30 pokusech následující rok vyrostlo jen... celý příspěvek > |
 |
Vrúbľovanie - marhule, 12.2.2020 V této době doporučuji anglickou kopulaci. Roubuji tak i meruňky a výsledky jsou perfektní. Zatímco z očka vyroste za rok vždy jen několik cm slabého výhonku, roubované mají i metrové přírůstky. Fotky takových roubovanců jsem tu vloni... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Systémové insekticidy, 31.1.2020 Přesně to mě taky napadlo. Je s podivem, že diskutující vůbec ví, jak vypadá a jak chutná ovoce. To v obchodech je totiž zaručeně chemicky ošetřované po celý rok, takže jej pravděpodobně nejí. A to ze zahrady sežerou červi nebo hniloba, takže z něj... celý příspěvek > |
 |
Získaní odkopku z koruny, 30.1.2020 Pokud místo sekáte, jak píšete, pak bych se asi podrůstání nebál (o případné mladé výhony přijdete při sekání), a dal tam myrobalán. Naroubovat na jaře kopulací není nic složitého. Nevím, co myslíte tím "čekat na plody" - mně všechny stromky na... celý příspěvek > |
 |
Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020 Laskavě ponechte na tazateli, zda moji zkušenost s domácí vodárnou využije nebo ne. Aspoň ho nasměruje správným směrem, protože stejně musí sundat kryt čerpadla, aby zhodnotil velikost poškození. Třeba tam najde natavené plastové lopatky, třeba... celý příspěvek > |
 |
Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020 Čerpadlo jelo nasucho a začaly se tavit plastové lopatky. Pravděpodobně budou poškozené tak, že budou dělat nějaký malý podtlak (viz. unikající vzduch přes povolený šroub), ale ne tak velký, aby nasálo vodu. |
 |
Postreky aplikacia, 17.1.2020 S ohledem na to, že stromky jsou ošetřované ve školkách, bych po vysazení mšice vůbec neřešil. A bez problému se dá zasáhnout, pokud by se přece jen objevily a tropily vážnou škodu - na tak malých stromcích lokálně na vrcholcích výhonů. V minimálním... celý příspěvek > |
 |