Příspěvky uživatele - 189.109

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Fíkovník - nedozrávají plody, 10.9.2020
Fíky u nás plodí typicky ve 2 fázích: jednak na jaře při rašení nasadí plody na loňském dřevě (breba), a ty v létě stihnou dozrát. Pak během léta nasazují plody na nových letošních výhonech, a ty většinou dozrát nestihnou. Záleží na poloze, průběhu... celý příspěvek >
Usychání katalpy trubačovité, 24.7.2020
Jedná se o verticiliové vadnutí. Právě u ní je to dost častý problém. Katalpa je jednou z našich 300 rostlinných druhů, které tato houba napadá (ucpává vodivá pletiva, díky tomu pak nejsou dostatečně zásobeny větve a listy usychají). Soused má... celý příspěvek >
Meruňka má malé povadlé listy, 23.7.2020
Ano, taky se mi to stalo. V každém případě je to konec, nemusíte si dělat jakékoli naděje a s klidem ji můžete zlikvidovat.
Očkování meruněk a nektarinky, 23.7.2020
Na přelomu července a srpna se očkuje spíš už na spící očko (podle podmínek). Letos už pravděpodobně nevyraší nic nového - ani z očkovaného pupenu, ani ze stromu (s výjimkou myrobalánu či vrby ).
Kde kúpiť ovocné stromy (Praha a okolie), 20.7.2020
Stromy se prodávají a sází až na podzim (prostokořenné). Rozhodně doporučuji zahradnictví Spomyšl (u Mělníka) - obrovský výběr a dobrá zkušenost s kvalitou a ujímavostí.
Ferramol neúčinkuje?, 15.7.2020
"slimáci intenzivně slizí-až pění, zčásti zmizí pod povrchem půdy, někteří to nestihnou..." Vážený pane, pravděpodobně jste si spletl přípravek, protože Ferramol nezpůsobuje slizení, ale plži pouze přestanou žrát a po několika dnech zemřou... celý příspěvek >
Srnka se mi chodí pást na zahradu, 9.7.2020
Co je na tom složitého? Natáhněte si kolem živého plotu lesnické pletivo. Pachový ohradník ani repelentní nátěry nefungují, mám spolehlivě odzkoušeno.
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 9.7.2020
Chcete říct, že septoriová skvrnitost se vám šíří prostřednictvím semen? To je nesmysl. Spíš se nějak dostala na některé rostliny - ze zeminy nebo prouděním vzduchu.
Kdy je správný čas na vykopání brambor?, 7.7.2020
Tak já třeba sklízím až koncem léta, protože je chci na uskladnění a celou zimu. V létě jsou levné a chutné brambory v obchodech. A sklízím až mi zachne nať. Nicméně vloni se mi stalo, že bylo suché léto, v určitou dobu hodně pršelo, a některé... celý příspěvek >
Světlušky 2020, 29.6.2020
Se světluškama jsem se naposledy setkal tak před 10 lety či jako dítě na táboře, ale tady, kde aktuálně bydlím, jsem je zatím v noci nijak nevyhledával. Pokud bych se za nimi do lesa vydal, najdu je spíš někde dole u vody, nebo na kopci?
Mulčování štěpkou u rajčat?, 19.6.2020
Já rajčata mulčuju trávou. Ano, je to vhodné, jedno čím mulčovat, protože pak nemusíte celou sezónu rajčata zalívat. Samozřejmě pokud je máte zasazena v zemi dostatečně hluboko. Důvod "ubohoučkosti" bych viděl v kontejnerech - rychlé vyčerpání... celý příspěvek >
Jabloň - moučnatka, 16.6.2020
Nemáte pravdu. Padlí se objevuje především při teplém a suchém počasí (jako bylo třeba letos v březnu a dubnu).
Jabloň - moučnatka, 16.6.2020
To je dotaz na úrovni můj kocour přišel domů pokousaný - nemám si pořídit nového? Promiňte, ale snad nejjednodušší a přirozené řešení je ošetřit jabloň proti padlí a nechat ji dál růst. Terminál poroste dál, a kdyby náhodou ne, snadno si... celý příspěvek >
Ošetření kmenu po aplikaci Chemstopu, 16.6.2020
Samozřejmě! Pravidelně se mi přemnožují mšice na švestce a ringli. Cca po 2 týdnech napadení jsou stromy plné slunéček a jejich larev, stovky až tisíce, a mšice velmi rychle zlikvidují. Škoda jen, že to je s tím zpožděním a že vždy dojde k pokroucení... celý příspěvek >
Jak vypadá váš skleník snů?, 12.6.2020
No, chtělo by to trochu korektnosti. Nejsou výjimkou zimy, kdy měsíc v kuse mrzne a slunce nezasvítí. Pak prostě ve skleníku bude úplně stejný mráz jako mimo skleník a půda promrzlá do stejné hloubky. Ať skleník uděláte ze skla nebo 20 mm... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika