|
Japonská vrba, 16.10.2024  Pokud to máte Hakuro-Nishiki, tak pak vypadá takhle...
Lída |
 |
Japonská vrba, 16.10.2024 No jasně, že opadává , jako každá vrba. A je dobré zjara ji sestřihnout větvičky tak na jednu třetinu, aby udělala hodně nových výhonků a zahustila korunku. Ty mladé výhonky pak jsou barevné -... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Japonská vrba, 16.10.2024 Blíží se podzim . Jinak je OK. Lída |
 |
Zimní odruda-doporuceni, 15.10.2024 Bydlím v paneláku a tam je sklep moc teplý, takže jablka na uložení dávám do ledničky. Tam vydrží v pohodě do března, pak už ho většinou sníme. Z mých jablek vydrží nejdéle a i ke konci je stále chutné. V klasickém sklepě by určitě vydrželo o měsíc... celý příspěvek > |
 |
Lilie, 15.10.2024 Zkuste přes místo s liliemi položit na kousky cihel plexisklo - bude je chránit, ale ze stran jim t)am trošku potřebné vlhkosti půjde. Nebo zkuste změnit místo, u některých rostlin (od kytek až po stromky) to pomůže. Mně začal růst libeček až na... celý příspěvek > |
 |
Zimní odruda-doporuceni, 14.10.2024 Mrkněte sem, je tam Idared, Melrose i Sirius - a Fytos si snad nevymýšlí ... Lída
https://www.fytos.cz/ovocne-stromky/jablone/pozdne-zimni/idared/ |
 |
Zimní odruda-doporuceni, 13.10.2024 ...matnou... |
 |
Zimní odruda-doporuceni, 13.10.2024 Každý má právo na svůj názor. Melrose má metnou červenokaštanovou barvu, ale chuťově je perfektní. Idaredy má vedle mne švagrová ještě po mém otci, takže je znám dobře, ale nechtěla bych je. Jinak ze zimních mám nejraději Rajku a Goldstar, které také... celý příspěvek > |
 |
Zimní odruda-doporuceni, 11.10.2024 Z uvedených bych volila buď Sirius (žluté) nebo Melrose (červené) - to trochu méně plodí. Obě jsou chutná a nenáročná, dlouho vydrží, nesesychají a nevyžadují postřiky. Uváděný Idared je sice také trvanlivý, ale chuť jen průměrná a bez postřiků samý... celý příspěvek > |
 |
Růst kořenů bambusu do svahu, 11.10.2024 Jak koření bambus nevím, ale nemůže lézt povrchově nahoru stejně jako dolů? Asi bych ty zábrany raději udělala stejné, než to třeba pak muset prohlubovat. Lída |
 |
|
 |
Likvidace skalníku, 9.10.2024 Já ho měla kdysi vepředu na okraji záhonu. Měl být poléhavý, ale dorůstal do 50cm obloukovitými větvemi - a pod těmi rostla tráva a plevel, nedalo se k ní přes ty větve dostat... tak šel pryč. Ale vzadu na záhoně s keři jsem zasadila C.horizontalis,... celý příspěvek > |
 |
Scanner app, 9.10.2024 Ještě, že děkujete sám sobě . Lída |
 |
Koniklec, 9.10.2024 Chtějí vápenitou zeminu. Když jsem je ještě měla (udusily mi je okolní keře), dávala jsem jim drcené vaječné skořápky. Lída |
 |
Angrešt zaschnutí, 9.10.2024 Nemohla to být Botrytida meruzalky (kmínku)? Stává se to... Lída |
 |
Likvidace skalníku, 8.10.2024 Když jsem ho likvidovala, tak nezregeneroval, stačilo vyrýt střed a kořeny přesekat. Normálně se množívá řízky z větviček, o množení kořenovými řízky jsem neslyšela, tak asi nemusíte mít... celý příspěvek > |
 |