|
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 28.5.2021 Ahoj KUKY, tady na severní moravě je dle eagri již riziko v červeném. Mám tady Revus Top, Ridomil Gold, Flowbrix, Acrobat. Nikdy si nejsem jistý jakou koncentraci volit, třeba Revus Top udává 6ml/2-6L vody. Ridomil Gold opět 25g/2-6L vody. Jaké... celý příspěvek > |
 |
Suchá skvrnitost listů peckovin, 28.5.2021 Díky vývoji počasí je tlak monilie obrovský. 4 postřiky na meruňkách nestačily, aby se na Leskoře neobjevilo několik povadlých větviček, to samé na višni a třešni. Včera tedy další postřik Talentem s Dithane. |
 |
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 17.5.2021 Dík KUKY bohužel začalo pršet už kolem 5h ráno a prší tady neustále, pršet má ještě i zítra. letos je to stejně jako minulý rok tragické. |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 29.4.2021 Děkuji Petře ;)
Signum jsem naposledy aplikoval spolu s Championem tuším 24. Dubna, zítra nebudu doma. Vzít to ještě jednou pro jistotu Prolectusem? (V sobotu nebo neděli, jak dovolí počasí) |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 26.4.2021 Návsí, Severní Morava 360 mnm ve 3h ráno -4°C při meruňkách jsem topil čtyřmi malými pícky na uhlí. Jestli to mělo nějaký význam se uvidí později. Rozkveteno je cca 90% Broskve zatím jen asi 10%. Dnes je chladno ale slunečno, nějakých 8°C večer to... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 20.4.2021 12. dubna jsem aplikoval Signus, nyní je rozkvetlých cca 30-80% květů. Jelikož přestalo poprchávat tak zvažuji vzhledem k dalšímu vývoji aplikaci druhého postřiku. Volit Prolectus a při dokvétání Signum nebo nyní opět Signum a Prolectus na konce... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 15.4.2021 Na Jablunkovsku je už třetí den vše pod sněhem. V pondělí jsem stačil ošetřit Champion + Signum, rozkvetlých bylo cca 10-20% květů. Další postřik budu cílit během kvetení a po odkvětu a to Prolectusem, zvažuji ještě jednou Signum. Duben bude celkově... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 12.4.2021 Dnešní kontrola stavu rozkvétání: Bergeval, Leskora a Goldrich mají shodně otevřeno jen pár květů. Na večer hlásí ochlazení a sníh, další 4 dny může tady v beskydech napadnout až 50cm sněhu. Před týdnem jsem aplikoval Champion (proti mrazu). Pro... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 5.4.2021  Tady na severní Moravě už meruňky taky začínají nasazovat na květ. Návsí 360 mnm |
 |
Proc nekoupit sekacku z Mountfieldu?, 30.1.2021 Sekačky jsou si hodně podobné. Výkon 5,5 - 6 na šířku sečení je optimální další vaše požadavky jsou v pohodě. Každý očekává od sekačky, že bude sekat, dolívat benzín a nebude nic udržovat a opravovat je docela rozšířený názor. Pak se tyto názory liší... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pink Lady, 1.11.2014 Pěkně zdravím pane sadaři.
Asi jste si koupil zajíce v pytli když vy tak skušený sadař si neseženete informace o odrůdě kolik potřebuje slunečních dní nebo sadařite v Itálii. |
 |
Vystava marhul a broskyn, 19.7.2014  Posilám ještě pro představu dvě fota o výstavě. Pan Fiala se zapomněl zmínit že doc Paulen prováděl druhým rokem letní řez meruněk s oduvodněním proč to dělá. Tento seminář a výstava je velice dobrý počin a těším se na další ročník. |
 |
Podnož P 14, 14.4.2014 Jméno P 14
Skupina: Jabloň
Skierniewice, Polsko
Náchylnost k chorobám a škůdcům: málo náchylná k hnilobě a rakovině, strupovitosti a padlí
Odolnost proti mrazu: vysoká
Vlastnosti: Patří do skupiny półkarłowych. Stromy na této podnoži... celý příspěvek > |
 |
Opylovače hrušní, 14.3.2014 Tady máte popsané opylovače pro jednotlivé hrušně.
|
 |
Boscova lahvice, 18.11.2013 Když chcete chutnou hrušku která je dlouho zrala a chutná voňavá tak si sežente odrůdu Xenie budete ji jíst i v březnu. |
 |