Příspěvky uživatele - 212.219

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Broskyne 2024, 25.8.2024
Tabulkově je u mě na severovýchodě průměrná roční teplota 8,5°C, jižní morava měla uvedené 9,7°C a nejteplejší Bratislava a Podunajská nížina přes 10°C. Kolik je to dnes? Kromě teploty je ještě druhý faktor, možná ještě důležitější na dozrání a... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 25.8.2024 Obsahuje fotku
Dužina bělomasky Cesarini s obalečemi. MH
Broskyne 2024, 25.8.2024 Obsahuje fotku
V terminálu koruny dozrála první broskva O"Henry (RH+45), ještě by 2 dny snesla, ale uvnitř 3 obaleči spustily hnilobu. Velmi hutná tužší dužina i koncentrovaná broskvová chuť, výborná 14%Brix. A jediný plod bělomasé broskve Cesarini (RH+45) - ta... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 21.8.2024
U Elberty, stejně jako u jejího semenáče Diany, bylo psáno RH+30dní. Takže zrání stejně jako Cresthaven. Elberta původ rok 1875 USA Georgia , July Burbank Elberta California Santa rosa 1930, když vydržely na prodeji dodnes, tak asi jsou dobré.... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 19.8.2024
Občas se přes zimu vysypou pupeny - narozdíl od meruněk (u těch jen narašené květní pupeny), u broskvoní se jedná o zmrznutí celých růstových pupenů. U všech odrůd se píše odolnost do -15°C. Pod -20°C může být poškození až 90%, nějaký malý rozdíl je... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 16.8.2024 Obsahuje fotku
Má bílou dužinu. MH
Nektarinka. MH
Začínají měknout postupně plody nějaké pozdnější bělomasé nektarinky ze záměny. Další obalečový plod měl podobnou chuť jako ty předešlé - velmi sladká s dochutí hutných povidel jakoby ze švestek nebo nějaké další kandované ovoce. Znám jen typické... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 16.8.2024
Petře už ty odrůdy za chvíli nebudu mít ani kam dát.  Možná normální Elbertu, tu jsem ale nevzal, protože už mám Dianu - ta má být prý podobná - ovšem ještě neplodila. Ty největší Flaminfury měla být odrůda s číslem 4007 nebo tak nějak, ale... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 16.8.2024
Tak to možná máte Fardao, když minulé roky dozrály v září až říjnu. Farhial by měl být o týden ranější, a naopak týden po Fardao má zrát Farclo jako nejpozdnější meruňka. Pak možná ještě ten Kech psar, ale víc pozdnější už asi nic neexistuje. MH
Broskyne 2024, 14.8.2024
Přátelím se i s jabkama, kdyby je ovšem všechny nezlikvidovali obaleči s monilií.  To znamená,,selekcí " na odolnost plodů jdou čím dál víc do popředí meruňky a broskve - u těch stačí aby nezmrzly, obaleči řádí až na pozdnějších broskvách po... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 14.8.2024 Obsahuje fotku
Jeden měknoucí plod Farbaly už jsem ochutnal, ale ještě byl trpký takže tato odrůda potřebuje zřejmě dozrát až do konce, počkám ještě. MH
Farely je v plné zralosti, postupně padají - ty jsou nejlepší, šťavnaté, sladké, velmi dlouhá doba obírání a velmi odolné plody po ohryzání osami, ani po spadnutí nehnijí. MH
Peterpe - to Fardao máte už hodně vybarvené, už by mohlo každým dnem měknout. Jste asi i v dost teplé obalsti. Náskok je i u mě na severu, ale tak daleko to ještě není. O něco ranější Farhial teprve začíná vybarvovat. Nebo máte Farhial nebo jinou... celý příspěvek >
Odruda Wangenheimova, 13.8.2024
Jsou ty Wagenheimovy tak švestkové jako Domácí, že by se daly udělat povidla s kvalitou Domácích? Wagenheimova se používá jako podnož, přišla mi na ni meruňka ULA. Asi ty podnože množí vegetativně zakořeňováním, pochybuju že z pecek - ty semenáče... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika