|
Příspěvky uživatele - 212.219
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Meruňky 2024, 16.6.2024  Big Red v koruně jen 2ks, ještě tuhé jsou trochu pozdnější, doufám že je mravenci nenahryznou. MH |  | Meruňky 2024, 16.6.2024  Carmentop obrovská meruňka vlevo, vpravo 2ks Leskora. Tak velké meruňky jsem ještě neviděl a fakt výborné
Jak hodnotíte Davide, pěstujete ještě Carmentopy? MH |  |
|  | Meruňky 2024, 16.6.2024  Jestli jsou ty Orange Rubis opravdu dostatečně sladké dobré, tak to je super tolik meruněk. Švestky takto nasazené občas jsou, ale meruňky jsem ještě tak neviděl.
U mě Leskory po dalších deštích znova částečně popraskaly a hnijí + se přidali... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 14.6.2024  Leskora se musí pěstovat bez terminálu a kotlovou korunu, to jsem zpočátku taky nevěděl, takže terminál teď překáží. Koruna by se i sama roztáhla... pod tíhou plodů, které ovšem každoročně zmrznou... takže pak roste fakt jak topol. Na foto nějaké... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 14.6.2024  Carmentop velkoplodá meruňka, detail dužiny, a pecka je baculatá. MH |  | Meruňky 2024, 14.6.2024  Spadnul už třetí Carmentop z přiroubované větve, zrají tedy ve stejný termín jako Leskora. Carmentopy jsou mnohem větší, nepraskají tolik v deštích, i když chuť je taková univezální COTová... šťavnatá, lahodná, slaběji meruňková a trochu té mrkvové... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 12.6.2024 No projistotu ten hazlpapír nosit při sobě, co jak Korzár vytáhne další trumf. Vzhledem k plošným mrazům, moniliím a dalším pohromám... letos kdoví jestli ještě někdo něco dopěstoval ve větším množství, Marek má dost Leskor... A na střední a jižní... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 11.6.2024 Nám hlásí oteplení až o víkendu, musí vydržet. První zralou Leskoru jsem už ochutnal, velmi dobrá. Dnes nepršelo, meruňky oschly, některé popraskance snad zatáhnou, něco naopak už zhnilo.
Mi se ty Korzárovy meruňky líbí, kéž bych měl tak... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 10.6.2024  Každodenní,,sběr" MH |  | Meruňky 2024, 10.6.2024  Houbařská sezona se rozběhla zdá se už naplno, meruňkám vůbec nesvědčí, obzvlášť těch pár zachráněných Leskor praská po dalších deštích čím dál víc, dokonce i ty které jsou ještě tuhé - mizerná odrůda, jinak chuťově bývala výborná. MH |  |
|  | Broskyne 2024, 9.6.2024 Na přiroubovanci jsem našel 2 plody bělomasé Primissima delbard, byly neviditelné za listem asi nějak namrzlé - velké jen jako vlašský ořech a přitom už zralé voňavé výborné - takže jasný favorit na nejranější broskvu. Žlutomasý Francoise už vypadá... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 9.6.2024  Orange Rubis pěkně zaplozené
Leskory jsou potvory, náchylnost na praskání po dešti je každoročně extrémní. Co se podařilo zachránit před mrazem tak i po párhodinovém běžném dešti praskají a hnijí ještě tvrdé plody. Kdyby dneska vyšlechtili... celý příspěvek > |  | Broskyne 2024, 6.6.2024  Peter PE, v jaké jste lokalitě? Vybarvuje vám brzo.
U mě zachráněné před mrazem 2 plody Francoise, dneska už byl jeden spadlý - zhnitý napíchnutý havětí, nestihl jsem zapytlíkovat. Ten spadlý jsem ochutnal a už se dal hryzat, chybí tak týden. Na... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 6.6.2024  Ještě jednou - detail dužiny a pecky... se to nějak nevložilo. MH |  | Meruňky 2024, 6.6.2024  Leskory teprve vybarvují, z jedné strany kde byl oheň tak jich přežilo víc, sem tam už je některá oranžová. MH |  |
 |
|
|
|