|
Benzínová sekačka pozemek 1300m2, 9.7.2018 A už je to tady opět...
Abych to nevymýšlel znovu, použiju copy-paste příspěvku už asi dva roky starého:
Když si dáte do vyhledávače výraz "sekačka na" tak vám vypadne 22 (!) stránek jenom názvů vláken kde kromě sekačky na "sportovní areál",... celý příspěvek > |
 |
Dusík z dešťů a růst trávy, 12.8.2017 Jo - a hlavně - dusík je CHEMIE! A kyslík taky! a to si představte že oba dva tyto chemické plyny dýcháme! |
 |
|
 |
Hrušeň mi letos už podruhé kvete, 3.7.2017 Samozřejmě chybka, mělo být že je začátek července. Nějak jsem se zpozdil :-) |
 |
Hrušeň mi letos už podruhé kvete, 3.7.2017 A je začátek června, na hrušni jsou už docela větší plody z prvního kvetení, malinké plody z druhé vlny kvetení a teď se objevují opět květy ve třetí vlně. Nezbláznila se příroda? Nikdo nezná odpověď na to co se vlastně děje? |
 |
Hrušeň mi letos už podruhé kvete, 13.6.2017  Dobrý den, chci se zeptat zkušenějších. Hrušeň mi na jaře krásně odkvetla, má už drobné plody a teď mi začala kvést znovu. Květy jsou na koncích nově narostlých větviček, dosud nevyzrálých, zelených a měkkých. Květy tvoří jakoby "klasy". Co se to... celý příspěvek > |
 |
"Zababčený" strom, 24.12.2016 Je to tak jak píše pan Vysloužil. Dělám to tak už asi 15 let a mám pocit že nových přírůstků je čím dál víc. Když opadne listí vypadá to všechno jako "hustý velký keř na kmeni". V podstatě to střihám zpět do původní výšky, odstraňuji vše co roste... celý příspěvek > |
 |
"Zababčený" strom, 24.12.2016 Děkuji za vysvětlení. Není to tedy případ mých pár jabloní. Jsou vysázeny někdy kolem roku 1962 - 63. Sice staré, ale plodí a přirůstají jak vrby :-). Právě ten každoroční obrost v délkách 0,5 - 1 m co každou zimu likviduji mne inspiroval k tomu... celý příspěvek > |
 |
"Zababčený" strom, 23.12.2016 Dobrý den, zdravím všechny zkušené pěstitele a přicházím s dotazem který se asi bude zdát hloupý... ale když se nezeptám, zůstanu hloupý já :-)
Takže. Co to vlastně je když se řekne že strom (jabloň) je zababčený? Jak to vypadá, čemu to škodí a... celý příspěvek > |
 |
Kvalita domacej palenky, 8.11.2016 Jestli to byla reakce na můj příspěvek pak mám pár dotazů:
1. Někde tady jsem propagoval něco nechutného?
2. Někde jsem tady propagoval něco kalného? Kromě zmínky o "likérech" kde je zákal při zředění považován za hlavní atribut. Pouze... celý příspěvek > |
 |
Plesnivé švestky v kvasu, 10.10.2016 nedělejte nic - ignorujte, ono to dopadne |
 |
|
 |
Refraktometer - poradte vhodny, 22.9.2016 V reakci na váš dotaz - ano tento je vhodný. Pokud najdete lepší-dražší-přesnější... proč ne. |
 |
Refraktometer - poradte vhodny, 22.9.2016 Tak já sice nemám srovnání protože nikdy jsemjiný refraktometr neměl. Tento už mám nějaký ten rok a funguje... proto ani jiný nepotřebuju. Z principu nevím co by na nějakém jiném mělo být lepší nebo horší. |
 |
Rajčata, 18.9.2016 Dělám "pečená rajčata". Půlky rajčat naskládám na plech na pečící papír jedno vedle druhého rozkrojenou plochou nahoru. Na každou půlku dám trošku rozlisovaného česneku a snítku tymiánu (nebo bazalky) lehce posolím. Dám do trouby na 150 st.C... celý příspěvek > |
 |
Hnijící kvas?, 18.9.2016 Někdy "ve srandě" říkám, že nejlepší slivovice je ze švestek které se sbírají hráběma na dvorku... nahnilé, včetně kuřinců :-). No - není to tak daleko od reality - kuřince jsou vlastně "živná sůl" která se kupuje a dodává (někdy).
Opravdu - na... celý příspěvek > |
 |
Hnijící kvas?, 18.9.2016 Ano, přesně tak... Zapomeňtre na kvas, pokud je švestkový tak tím spíš. Vzpomeňte si někdy v listopadu, do té doby třeba choďte na hřiby. Jednoduše - nedělejte NIC! Nic nesledujte, nic nehlídejte... Koncem Listopadu se objednejte do pálenice a nechte... celý příspěvek > |
 |