|
Příspěvky uživatele - 226.218
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ochranná lhůta, 27.5.2024 Děkuji za reakce - z nich si pro sebe vyvozuju, že jed pro mravence je jedem i pro ostatní a že tedy do záhonu nepatří, ochranná lhůta asi není daná. Možná by to mělo být uváděno v návodu? |  | Ochranná lhůta, 27.5.2024 Dobrý den.
V zeleninovém záhonu (fazole, petržel, kedlubny, celer...) se mi usadili mravenci a přitáhli si mšice. Mšice stříknu (ale ochranná lhůta), ale je potřeba se zbavit mravenců. Lze v takovém záhonu použít Bros - Prášek proti mravencům... celý příspěvek > |  |
|  | Je to mrazem?, 20.5.2024 Děkuji. Aspoň trochu radosti. Jinak samozřejmě Gloster, Glester byl překlep, |  | Je to mrazem?, 20.5.2024  Letošní přízemni mrazíky zastihly u mě i jabloně, ale na rozdíl od meruněk, broskví a švestek na jabloni (Glester) plody mám - ale jak vypadají. Podepsal na nich přízemní ranní mrazík, nebo je to něco jiného? |  | Stoletá mrazová pohroma 23.4. 2024, 30.4.2024  Tak u mě (Středočesko - Odolka) meruňky nebudou. Meruňka (15 let stará) byla obsypaná květy, potom přišel 4x ranní mrazík a výsledek je na fotkách.. Je to totální konec (vykopat?), moniliový úžeh?? |  | Okousaná cesmína, 24.6.2022 Přesadit a osprchovat kořeny mi nepomůže. V květináči jsou jestě další kytky, další napadená růže je metr od květináče, okousané jsou už i kamčatské boruvky vzdálené 20 metrů. Tak objednám hlístice a teď hned nastoupí Decis. Jirka |  | Okousaná cesmína, 23.6.2022 Děkuji i Lídě. Na lalokonošce jsem taky dostal typ, hlístice prý jsou řešení - ale lalokonošci mají (prý) škodit jen v kořenech, pod zemí. Tak že to zkusím stříknout nějakým Decisem a když to nepomůže a budou žrát dál, tak objednám a použiju... celý příspěvek > |  | Okousaná cesmína, 23.6.2022 Díky za odpověď. Předpokládám, že to tedy chce postřik - listů i půdy? Ale čím stříkat? A co to je SPCH? |  | Okousaná cesmína, 23.6.2022  Když jsem v květnu stříkal proti mšicím a podobným škůdcům, na cesmínu a vedlejší ruži jsem zapoměl. Cesmína je ožraná nejvíce, už to začíná i na růži. Co to je? Dřepčík? A co s tím? Postřk: Decis, Sanium Ultra, Mospilan?
A ještě foto. |  | Skvrnitost listů na broskvoni, 9.7.2021 Tak jsem byl poučen, že to co mám na té broskvičce a je na na té fotce je jen pokračování kadeřavosti. Je to tak??
Předem díky za odpověď Jirka |  |
|  | Skvrnitost listů na broskvoni, 6.7.2021  Nevím, jestli je to stejné (viz foto), mám to na mladé Redhaven, ještě bez plodů, byla také kadeřavá i když byla stříkaná. Chybí něco v půdě?, je to plíseň, nebo je to normál?
Jirka
|  | Suchá skvrnitost listů peckovin, 16.6.2021 Omlouvám se - na meruňce podezírám samozřejmě suchou skvrnitost. |  | Suchá skvrnitost listů peckovin, 16.6.2021  Kadeřavost mám letosna broskích taky parádní, ale co to je na meruňce - suchá kadeřavost? A jestli ano, co se dá ještě teď udělat? |  | Padlí na slivoni?, 13.6.2021 Děkuji za reakci. Slunéčkům jsem se omluvil a stříknul jsem to proti mšicím. Uvidíme... |  | Padlí na slivoni?, 11.6.2021  Vypadá to jako padlí, ale na peckovinách jsem o tom nečetl. A "nastoupily" zde i mšice. Je to padlí? |  |
 |
|
|
|