|
Příspěvky uživatele - 167.83
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nemoc hrušně, 18.6.2023  Poslední 2 roky se mi na Williamsové hrušce vyskytují černé skvrny na spodní straně listu. Jedná se o halčivce hruškového?
Díky za případné potvrzení. |  | Mráz ve vegetačním období, 5.4.2023 Ve 22:00 byla rovna 0, nyní ve 23:00 už -3,4°C |  |
|  | Mráz ve vegetačním období, 5.4.2023 Hlásím se z Beskyd, lokalita Jablunkov. Dnešní teplota je -6°C
Včera se povedl provést postřik Championem v odpoledních hodinách.
Leskora je z 90% po odkvětu, Bergeval tak 40-60% Mrazům není konec, uvidíme jak to letos dopadne. |  | Mráz ve vegetačním období, 2.4.2023 Včera ještě krásných +12°C, občas slunce, trochu větrno a občas sprchlo. Dal jsem postřik Belanty, ale až večer kdy se vitr trochu uklidnil a bylo bez přeháněk. Opylovači už také nelítali. Dnes ráno +8°C a mrholilo, teplota neustále padá. Nyni v... celý příspěvek > |  | Moniliový úžeh peckovin 2023, 1.4.2023 Dnes jsem využil mezeru mezi přeháňkami a udělal postřik meruněk přípravkem Belanty. Už hodinu neprší tak snad to klapne. Po mrazivém úterku s teplotou -10°C je vidět poškození květů. Rozkvetlo cca 50% zbytek ještě chybí. Bude potřeba znovu aplikovat... celý příspěvek > |  | Meruňky 2023, 30.3.2023 Včera ráno -10°C, meruňky zatím jen několik trochu rozvinutých poupat. Dělal jsem 24.3 postřik Signum a Champion. Bohužel naplánovat efektivní postřik nelze. Když neprší tak je tak silný vítr, že je aplikace nemožná. Dnes jsem měl v úmyslu udělat... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 21.5.2022 Včera jsem vyvěsil feromonové lapače na jabloně a švestky. Noc byla teplá 20 a ráno 17°C. Napršelo jen 2mm srážek, dnes ráno CF 42 kousků a CP 12. Měl jsem to vyvěsit o týden dříve, nyní bude horší načasovat postřik. |  | Škůdce nemoc?, 18.5.2022 To by neměly být vajíčka, ale kapky s obsahem látek, které vylučuje ráva na mladých výhonech. |  | Réva 2022, 18.5.2022 Dnes ráno +3,5°C pak to šlo rychle nahoru. Réva je ve stádiu 5-15cm výhony. Pokud bych měl nějak chránit, asi bych volil přikřytí textílií a to jen u odrůd, které mi letos zaplodí poprvé, mošťáky bych neřešil vůbec, Solaris i Cortis by mohly obrašit... celý příspěvek > |  | Přebytky sazenic, 13.4.2022 Děkuji za odpověď,
Opava je celkem z ruky, jsem z Návsí to je 88km.
Zapomněl jsem napsat, že za sazenice samozřejmě zaplatím ;)
Pokud by šlo poslat poštou (výdaje + poštou + sazenice zaplatím) byl bych rád.
Děkuji |  |
|  | Kadeřavost broskvoně 2022, 22.2.2022 Druhý postřik (asi taky měď) za 14 dnů. Letos si to i vyfotím, abych měl lepší zpětnou vazbu. Aplikaci Flowbrixem jsem provedl důkladně, přidal jsem i smáčedlo, po aplikaci nepršelo tak uvidíme. |  | Kadeřavost broskvoně 2022, 21.2.2022  Konečně přestalo pršet a vítr fouká s přestávkami. Čas na postřik mědí, dal jsem Flowbrix v koncentraci 0,4%
Jehnědy práší a pupeny nabírají, snad to letos trefím. |  | Kadeřavost broskvoně 2022, 15.2.2022 Pokud bych se řídíl doporučením "až začnou přášit lísky" tak mi to vychází dříve než na zmiňovaném videu, tím ale nechci tvrdit že je to správný termín a rád si nechám poradit od zkušenějších co už mají zkušenosti |  | Kadeřavost broskvoně 2022, 15.2.2022 Já bych aplikoval rychleji, v době kdy začnou praskat šupinky na pupenech a oběvovat se světlá místa. Ale je to jen můj (asi špatný) předpoklad. Díky za upřesnění. |  | Kadeřavost broskvoně 2022, 15.2.2022 Koukám na jedno video, kdy aplikovat měď. Nezdá se Vám to na tom videu už trošku pozdě?
|  |
 |
|
|
|