|
Příspěvky uživatele - 249.55
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odrůdy, 22.9.2023 dlouholeté zkušenosti ukazují, že jsou stálice- mezi nimiž je Redhaven, které se sice překonávají v barvě, a možná pevnosti dužniny, ale jinak je to asi vše... za mne v ČR jen tak překonána nebude, myslím ve stejné době zrání... |  | Meruňky 2023, 27.6.2023 Tak to gratuluji do Pardubic.-) my tu Orangered máme letos jen v kompotu. Letos je jen trocha Uly, Lejuny a něco málo Orange Summer a nějaké nadějné hybridy vlastní provenience, jinak úplné nic. Obdobně broskve, tam je to letos taky slabota... ale... celý příspěvek > |  |
|  | Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 18.5.2023 Pěkné, aspoň máte co koštovat. u nás byly nejsilnější mrazy -4 a -7 (a pak méně)do plného květu většiny odrůd, takže jsme zmrzli řádně. Ovšem zajímavé je, že i tak snad aspoň na stůl bude Ledana, Ula, Farclo, orange summer a nějaké hybridy. jinak... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 30.4.2023 No právě- použil jsem měď, v dávce 0,7 g/l. První noc to vypadalo celkem dobře, ale musím poznamenat, že asi osudný byl čtvrtek, kdy to spadlo tutově k -5°C. Takže proti tomuhle ani měď nepomůže, pokud vím, je účinná jen cca do -3. Jinak to také... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 29.4.2023 Tak u nás je celkem vymalováno... přestože jsme kvetli později, kvetlo to do těch silných mrazů a ztráty jsou kolem 80%-90%... některé odrůdy nebudou prakticky vůbec- např. Orangered, Radka, i oslavovaný Bergeval, Moskevská (!) a to nepočítám ty, jež... celý příspěvek > |  | Mirabelky - Miragrande a Bellamira, 29.4.2023 Pokud jsou prodejci seriozní, a nakupují ve školkách ČR, nancyská je v našich množárnách bezvirozní a odrůdově pravá, už asi 70 let. Klon z Francie (1510) v nich sice není, ale pokud někdo nezamění odrůdy nebo nepodvádí v prodeji, není s tím žádný... celý příspěvek > |  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 18.4.2023 Hlavně klid:-) pokud to necháte i jen tak, nějak to naroste, obroste květními plodonoši a ukáže třešně. jak jsem psal- dá se to každých třeba 5 let sesadit, silný kmen bude tak jako tak, ale výšku můžete regulovat. nicméně každoroční řez na ježka je... celý příspěvek > |  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 18.4.2023 Nezapomeňte řezat na vhodný čípek. A kam dosáhnete, oberte letorosty po obvodu koruny, co jdou ven.
no nevím, zda bych takhle třešeň řezal. to zní vyrobím ježka a jsem na to alergický. čípky u peckovin jsou často pro zlost, zasychají a ne vždy... celý příspěvek > |  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 18.4.2023 Nevyhazoval bych ji, roste spíš středně. Plody jsou dosti velké, středně pevné. Za mně je to celkem fajn odrůda, a na ptačce bych se s ní spokojil- pokud máte jistotu, že není na coltu. kordia 12 m na ptačce naroste, tahle bude poloviční- když se... celý příspěvek > |  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 18.4.2023 Dovolím se zeptat- poznala jste v kořenech že je to ptáčnice? jaká je odrůda?- některé rostou na PT slabě (př. Tamara, Debora, Sylvia) a netřeba je vyhazovat. příště si strom kupte přímo ve školce nebo zahradnictví, internet je plný všeho možného. |  |
|  | Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 15.4.2023 Velmi pěkné, jako praktik oceňuji:-) u nás)250m, stč kraj) to dopadlo prakticky totožně a to co píšete, jen potvrzuji. Ze stálic vydržely zimní výkyvy Bergeron, Leala, leskora, lenova, ula, farhial a tardicot bez ztráty kytičky, ovšem francie a jižní... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 14.4.2023 Ano Petře- zrovna Jayhaven se jeví jako citlivý na suchou skvrnitost peckovin- nevyraší pupeny na jednoletých výhonech, a jsou pod nimi a kolem nich hnědé léze. Podobně to letos dopadlo u Suncrestu, a i Cresthavenu. V minulosti se to dalo řešit... celý příspěvek > |  | Rakovinné odumírání větví peckovin, 13.4.2023 Zdravím, pokud je strom již zasažen- ať už Xanthomonoum nebo jinou bakteriozou, postřik mědí nepomůže... dělal jsem to 3x a strom stejně chcípnul-na podzim i na jaře... na vině u meruněk jsou řezy nad 5 cm v průměru... to je vždy riziko |  | Jakou odrůdu, 13.4.2023 Měl bych z toho radost, kdyby to u nás platilo. Vyšší odolnost- o kolik, s čím srovnatelné? Pán to srovnává s jakými odrůdami? david |  | Mráz ve vegetačním období, 3.4.2023 Zas bych to nepřeháněl:-) kveteme naplno, dva dny (jeden +12) udělaly své... jsou sorty v růžovém poupěti a balonu, ale většina už kvete, takže to bude opět důsledná prověrka... david |  |
 |
|
|
|