|
Příspěvky uživatele - 2.164
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Moniliové spále 2024 STOP, 10.3.2024 Já bych postříkal všechno. Určitě se něco do pletiv dostane a jedna složka Signum se šíří později i odparem z okolí. Champion proti monilii nemá význam přidávat. |  | Moniliové spále 2024 STOP, 9.3.2024 V HK bylo 9°C, foukalo s přestávkami. Tak postříkáno mám (Luna Experience)! Goldrich a Harlayne jsou ve stadiu balonku až první otevřené květy. Ideální termín pro první postřik. |  |
|  | Moniliové spále 2024 STOP, 8.3.2024 Pátral jsem po mísitelnosti Championu s jinými přípravky, ale nic zásadního jsem nevypátral. Tuto kombinaci mám vyzkoušenou, význam má. Směs hned vystříkejte a raději už nic nepřidávejte (smáčedlo, hnojivo apod.), kvůli stabilitě. Postřiky v době... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 7.3.2024 Mám Harlayne a Goldrich (hlavně kvůli všudypřítomné šarce u nás v HK, mají být odolnější). Zatím nerozkvetly. 1/3 květů je před otevřením. 2/3 spí, naděje, že přečkají mráz, tu je. Za týden má znovu mrznout. To bych přidal měď proti mrazu. Ale bude... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 3.3.2024 Moniliová spála Stop, to je název pro Signum pro nás malochemiky. Thiram Granuflo krásně ulpíval na kůře i na pupenech a fungoval. Jenže tyto sloučeniny a podobné jim (třeba mancozeb, Dithane) ovlivňují negativně štítnou žlázu. Proto jsou postupně... celý příspěvek > |  | Rosolovitá hmota z kmene broskvoně, 3.3.2024 Jak chutná? No, není to tak hrozný. Nahořkle, aromaticky, matlácky. Zkuste to. Ale fakt mně to připomene bezstarostné roky. I slzu pak často zatlačím, no... Vyplivnout se to dá vždycky. |  | Rosolovitá hmota z kmene broskvoně, 3.3.2024 Klejotok. Většinou tvoří kapky. Klejotokové útvary z peckovin se dají cumlat. Musí být čerstvé, čisté. Nedělám si srandu. To mě naučil táta. Proč ne, bude to bohaté na živiny. |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 3.3.2024 Měď po vyrašení už moc nefunguje a může pálit listy. Lepší je použít organický fungicid se systémovým účinkem, třeba Signum. To Signum není z mé hlavy, zahlédl jsem to na internetu. Ale měď je nepřekonatelný základ!!! |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 3.3.2024 S tekutým se lépe pracuje. Nemusíte mít váhu, stačí odměrka. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 2.3.2024 Tak je zase březen! Občerstvuji každoroční téma.
Dnes jsem střhal jabloně a hrušně. No, raší fest... Hlavně hrušně. Ale na první postřik je čas (zelené špičky, nebo spíš až myší ouško). Fungicid + insekticid, proti padlí a hlavně strupovitosti a... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2024, 2.3.2024 Tak minulý rok (2023, HK) jsem poprvé stříkal meruňky proti moniliniové spále (Signum) 24. března. Letos to vidím už za týden. To má v noci mrznout, ale ne moc, přidal bych měď proti mrazu (schválený Champion nemám, použiju Miedzian). Dnes jsem... celý příspěvek > |  | Nashi Hosui - půjde zachránit?, 29.2.2024 Ta zadní větev je zdravá, OK. Ale s řezem nashi problém mám. Nepodařilo se mně zapěstovat širší korunku. Tak rostou jako topoly, sloupovitě. Sloupovité odrůdy to ale snad nejsou. Aspoň ta pozdní ne. |  | Nashi Hosui - půjde zachránit?, 28.2.2024 Ještě doplním, mám tři stromky. Vždy jsem chtěl jen pozdní odrůdu, koncem léta je všeho ovoce dost. Celkem mně zahradou prošlo pět těchto stromků, z toho dva odumřely. A byly zaměněné odrůdy, takže nevím, co mám. Jedna je žlutá, drobná a zraje... celý příspěvek > |  | Nashi Hosui - půjde zachránit?, 28.2.2024  Třeba není nic ztraceno. Střihněte podle obrázku (modré čárky). Zatřete stěpařským voskem. Houba je jen v odumírajícím dřevě. Nesmíte nechávat žádné "špačky" bez očka, které by normálně vyrašilo a větvička by rostla a neodumřela. Nectria cinnabarina,... celý příspěvek > |  | Bordeauxská jícha, 24.2.2024 . Dobrá práce, Petře! Mně se to zkopírovat nepovedlo, ani snímek obrazovky. Tak jsem to vyfotil. |  |
 |
|
|
|