|
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 25.4.2024 Mám to stejne u Sweet Early. Po mrazu vypadaly ze jsou všechny ko. Po včerejší kontrole se zda být tak 50% větších (rostou) ty ostatní jsou černé o stejne velikosti jak přišel před týdnem ten mráz. Nicméně zítra u nás předpovídají jeden pod nulou a... celý příspěvek > |
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 18.4.2024 Brnensko, ač hlášeno dva nad nulou, tak v naši “dolině” byl jeden pod nulou. Jen jsem se byl podívat na třešeň sweet aerly a její plody byly šedé a měkké. Takže u nás je po trestních. Zítra se k nim přidají meruňky, broskve a svestky. Co náhodou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňky 2023, 3.10.2023 Bohužel stromky nezasilaji. Zdenek |
 |
Meruňky 2023, 25.9.2023 Děkuji, já bych ideálně potřeboval aby měla i pozdější kveteni. Farhial kvete spolu s ostatními? Vy mate myslím i Kioto, kvetou spolecne, nebo Farhial kvete později? Za kontakt budu rad, muzu vám tady napsat e-mailovou adresu. Děkuji, Zdenek |
 |
Meruňky 2023, 28.3.2023 Nepostrikal, do kolika stupnu to má smysl?
Asi dva roky zpět jsem Kiotu udělal konstrukci a celou ji zakryval netkanou textilií a pod ni topil elektrickým topitkem. Ten rok jsem měl široko daleko meruňky. Už to ale dělat nebudu a budu doufat alespoň... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2023, 28.3.2023 Tak dnes ráno -2 a to u nás předpovídání mráz nebyl. Hold údolí kde se mráz drží. Na zítra až -7 to je jasný konec. Ach jo….
Zdenek |
 |
Meruňky 2023, 23.3.2023 Z “Fardaa” jsem zklamaný. Ikdyz ještě nemělo možnost zaplodit a při vývoji počasí nejspíš nezaplodi ani letos. Ale kupoval jsem ho dá se říct spolecne s vámi, proto si myslím ze nebude “prave”. Nevíte o nějakém duveryhodnejsim zdroji, nebo nějakou... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2023, 23.3.2023 “Fardao” v plném květu, Kioto ukazuje kosilku. Do poloviny května je ještě hooodne daleko. Zdenek |
 |
Pozdní odrůdy meruněk, 21.3.2023 Tak moje “Fardao” už ukazuje kosilku. Myslím, ze nejspíš nebude prave. Jelikož jsem ho objednaval zhruba stejne s Petrem z Pardubic. Dva roky v prde.i.
Jak jste na tom vy Petře, reklamoval jste, mate novou?
Díky, Zdenek |
 |
Angrešt a rybíz 2017, 15.6.2017 Parádní. Já mám Blanku jako keř teprve druhým rokem. Pár bobulek tam je, ale uvnitř keře, takže se natím nevybarvuje, aspoň myslím :) Zdenek |
 |
|
 |
Usychání melounů, 31.5.2017  Je to normální, takhle mi to na začátku dělají taky, pak se rozjedou. |
 |
Angrešt a rybíz 2017, 29.5.2017  Titanie se mrazík ani nedotknul |
 |
Angrešt a rybíz 2017, 29.5.2017  "probraný" Pax |
 |
Angrešt a rybíz 2017, 29.5.2017  Mrazík -4 toho hodně vzal. Na Primě zůstal zespod keře pěkný "chomáčěk" Zdenek |
 |
Zakopání plastových nádrží na vodu, 26.5.2017 Mám také jednu v zemi. Pokud ji máte včetně té kovové konstukce, tak ji ani nemusíte obbetonovat. Zdenek |
 |