|
Příspěvky uživatele - 81.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ovocinár zo Smolenice, 17.9.2023 Ono záleží na odrůdě někdy je žádoucí jablka nechat co nejdéle na stomě a vybarvit, u jiné zase mírně podtrhnout a nebo nenechat úplně vybarvit. Takže o tom to je a nejen u jabloní. Biegler |  | Padající listy z citrusu, 17.9.2023 Záleží jaké flíčky, může to být škůdce puklice a černé skvrny mohou býz od medovice a prachu kterou produkují. Na fotce ale já nic nevidím. Biegler |  |
|  | Réva 2022, 17.9.2023 Jalovice Tereza očesala několik hroznů ze soliterního keře ve slepičím výběhu. Utrhl jsem si teda taky jeden Aivaz vážící 600 g na zaležení. Odrůda bujněji rostoucí náročná na oslunění, závlahu a přiměřenou výživu. Při nevhodných podmínkách sprchává,... celý příspěvek > |  | Ovocinár zo Smolenice, 16.9.2023 Pěkné psaní na obrázku, ovšem do doby než pejskovi dá někdo "jablko jako Sněhurce", u koček je to horší zalezou si někam a už je nenajdete, natož pohřbíte. Na věčnou památku kocourů Můráka, Mikeše, Čerta a jejich matky Miný, nejlepších společníků... celý příspěvek > |  | Maliny, 16.9.2023 Dnes už se dávají plachty a nebo sítě nad všechno, kroupy, déšt, slunce, ptáci, mrazy, vidím to u révy. Asi jsem to špatně napsal, tašky nebo bobrorovka tam nebudou. :-) Biegler |  | Letní jablko, poraďte, 16.9.2023 Ale je to spíš jablko zimní, to moje. Biegler |  | Letní jablko, poraďte, 16.9.2023 Pravděpodobně ho mám taky, ale název si nepamatuju, bral jsem rouby ze stromu, který jsem nesadil. Bohužel stačí drobné poranění a hodně hnije než se zaleží. Biegler |  | Maliny, 16.9.2023 Všem děkuji za reakce. Buduju pro maliny dvě terasy, zatím teda budou jen na té jedné a tu menší nechám asi na okrasné květinové záhony. Dnes jsem začal s vyhnojováním popelem ze dřeva pak nějaký kompost a hnůj a trochu i něčeho umělého. Planuju... celý příspěvek > |  | Ovocinár zo Smolenice, 16.9.2023 Pane Mičurine, před nedávnem jsem projížděl kolem jednoho nově vysazeného jablonového sadu a zdálo se mi, že na velikost stromečků a počet listů jsou ovocem přetížené. Podle fotek se mi teda nezdá, že by ty vaše byly přeplozené, pokud to mohu... celý příspěvek > |  | Fíky, 16.9.2023 Někde jsem četl, že se z bolševníku dá vyrábět výluh na ochranu rostlin, možná by to šlo i z fíkovníku, ale je to už hodně dlouho, nevím jestli ten útržek z časopisu ještě najdu. Biegler |  |
|  | Bergamot d´Esperen, 15.9.2023 Za zelena se prý dají moštovat než změknou, ale já to nikdy nezkoušel. Biegler |  | Fíky, 15.9.2023 A jakou máte odrůdu, nebo je to vypěstováno ze semínek supermarketových? Já včera sasýpal díru po těžbě jílu s úmyslem tam fíkovník ze semínka, který mám vypěstovaný zasadit. Jsou problémy ze škůdci a plísněmi? V okolí Uherského Hradiště fíky... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 15.9.2023 Máte zahradu pěkně naaranžovanou jako výkladní skřín. Ani jsem nepostřehl, zda k obdělávání používáte nějakou mechanizaci, snad kromě rotavátoru? Biegler |  | Ovocinár zo Smolenice, 15.9.2023 Brutální to není, jsem rád, že jsem se mohl podívat. Ale mít toho více, to pozvat na odlistění děti ze školní družiny, jak tomu bývalo zvykem v některých ovocných školkách, když na podzim bylo třeba obrat listí z vyoraných stromků. Pokud nechcete... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 15.9.2023 Protože každý kdo viděl 8 kvalitně rostlých a vyzrálých oček má představu o tom, jak robustní by měla být ta ponechaná dvouoká část, pokud by ta podmínka byla splněna. Mám několik faktur od různých odrůd a různých výrobců a mnohdy to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|