Příspěvky uživatele - 90.15

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2024, 12.4.2024
Náchodsko hlásí na odrůdě Somo poslední hrdina malý plůdek meruňky. Na ULA meruňce část květů opadala. Meruňky na Hodonínsku zkontrolují začátkem května, to už budeme mít za sebou třetí mrazovou vlnu hlášenou na příští týden. Překvapuje mě silný... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 6.4.2024
ULA zatím dělá radost, postřik proti monilioze jsem dělal dvakrát, na začátku kvetení a v plném květu. Zaregistroval jsem na trhu odrůdu Sophinka, možná na podzim jeden stromek vyzkouším. Je to dlouhodobě testovaný kříženec z Lednice, mohl by být... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 5.4.2024 Obsahuje fotku
ULA foto dnes
Meruňky 2024, 5.4.2024
.
Meruňky 2024, 5.4.2024
Náchodsko dnes kontrola meruněk. Na Somo zůstal jen jeden květ, ostatní po mrazových vlnách opadaly. ULA ztratila pár květů, jinak zatím v pohodě. Zkusím přidat fotky ULY.
Meruňky 2024, 1.4.2024
Ano, meruňka Somo je z Polska a díky uváděné mrazuodolnosti jsem ji objednal v Uherském Ostrohu. Nezdá se, že by kvetla později než běžné meruňky, ULA kvetla minimálně o týden až dva po ní. Budu sledovat a informovat.
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 31.3.2024
Taky mám meruňku ULA z Uh. Ostrohu, doma na Náchodska spíše podnož Zelená ryngle, kdy vyžaduje půdy střední a dostatek vláhy. Tím by se vysvětlil i pomalejší růst v písku na Hodonínsku. Nebo tam je jiná odnož (zmiňovaný Myrobalán) a potřebuje více... celý příspěvek >
Zelená ryngle podnož.
Bude zajímavé pro porovnání, jak se meruňce ULA daří v různých podmínkách, jak nadmořské výšce, půdě i umístění. Mám stejnou meruňku vysazenou na Hodonínsku, písčitá půda a sucho, tam se mi nezdá, že by se jí tolik dařilo, růstem i násadou květů... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 31.3.2024 Obsahuje fotku
ULA právě kvete, oproti Somo přestála dvě mrazové vlny v pohodě, nakvétala později a postupně. Uvidíme jak dál, ještě není všem mrazům konec.Náchodsko.
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 27.3.2024
Náchodsko po úterním ranním mrazu -5 stupňů - Somo to celkem zasáhlo, většina květů rezavých, zůstalo jen pár bílých. ULA naopak počkala s kvetením a i teď je ve stavu poupat před květem. Obě meruňky byly před prvními mrazy ošetřeny Championem.
Aktuálně, 24.3.2024 Obsahuje fotku
Meruňka ULA
Aktuálně, 24.3.2024
Meruňka Somo...
Aktuálně, 24.3.2024 Obsahuje fotku
Dnešní foto
Aktuálně, 24.3.2024
Náchodsko meruňka Somo květy z pupenů, které přečkaly předchozí mrazy, ULA počkala a pomalu otevírá pupeny do květů. Snad zafunguje jejich vyšší mrazuodolnosti.
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika