|
Předpěstování košťálovin, 23.2.2024 Trapný příspěvek. Nemám k tomu co dodat. Opravdu interenet snese všechno. Podle Milana jsou všichni volové a on je king.
Vladimír |
 |
Předpěstování košťálovin, 23.2.2024  Díval jsem se na počasí a v příštím týdnu budou u nás teploty, při kterých by ty sazenice košťálovin a salátů mohly být klidně venku (přinejmenším ve dne). Na to konto jsem změřil osvětlení těsně za oknem (1100 Lx) a na venkovním parapetu (2800 Lx).... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hnijící kaktus, 22.2.2024 Na opravě zobrazování jste se svým způsobem podílela i Vy. Ptal jsem se zde, jestli má někdo taky ten problém a ozvala jste se jen Vy. Tak jsem do redakce napsal s tím, že to není jen můj problém. Stačily dva maily a nějaké foto obrazovky, redaktor... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 22.2.2024 Narazil jsem na zajímavý článek v Poradně SEMO:
Dobrý den, můžete mi prosím poradiť, kdy je nejlépe pikýrovat sazenice kedluben a ostatních raných košťálovin? Je nutné počkať až vyrostou první pravé listy? Sazenice si předpěstovávám za oknem.... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 22.2.2024 Já tam žádné padání klíčních rostlin nevidím.
Vladimír |
 |
Hnijící kaktus, 22.2.2024 Uříznout zdravou horní část, nechat zaschnout, případně dát na to něco (už si nepamatuji jak se to jmenovalo, vypadlo to jako stříbrný prášek- před čtyřiceti lety). Na jaře položit na zeminu a rosit a rosit až se na té řezné ráně objeví základy... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 22.2.2024 Jinak řečeno, všechny cesty vedou do Říma.
Vladimír |
 |
Předpěstování košťálovin, 22.2.2024  Mám tam odrazovou stěnu z hliníkového plechu. Na fotce není, protože jsem chtěl ukázat jn ty sazenice košťálovin. Tuto stěnu používám více jak deset let, viz obrázek z roku 2013. Dokonce jsou tam vpravo vidět sazenice salátu... celý příspěvek > |
 |
Pokus s krmením slimáků, 22.2.2024 Já jsem řešil slimáky tak, že jsem zaryl do záhonu dusíkaté vápno, vydatně jsem to zalil a přiklopil to textilií. Pro jistotu jsem ještě jednotlivé rostliny (v tomto případě květáku) obsypal přípravkem LIMA-Ex, abych zabránil těm příchozím. Pokud... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 22.2.2024  Udělal jsem fotku mých sazenic košťálovin a salátů. Jsou po přesazení do kelímků (26 kelímků zhruba po 4 rostlinách). Zatím jsou v pohodě (bez nějaké ztráty), nejsou stoprocentní, protože jim nemohu dopřát potřebnou intenzitu světla (nepřisvěcuji ani... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Předpěstování košťálovin, 21.2.2024 To je normální věc, nic nového. Když máš dost místa, tak je možné třeba dát jedno semínko do kelímku. Když vyklíčí, tak se s ničím netlačí a roste až do doby výsadby. Nakonec nejlepší je pěstovat košťáloviny z přímých výsevů, což jsem většinou... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 21.2.2024 Podle obrázku to nevypadá na padání klíčních rostlinek. Pokud jde o přesazování, tak při výsevu na husto, je nutno přesazovat semenáčky brzy, protože už děložní lístky pokrývají celý prostor, semenáčky se tísní a nemají prostor pro další růst.... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 21.2.2024  Dnes jsem ukončil ten pokus s pěstováním sazenice za oknem (výsev cca 1.1.2024). Účelem bylo, získat informaci, kdy bych mohl začít předpěstovávat sazenice doma za oknem a potom začátkem května vysadit kvalitní sadbu, ze které by vyrostly velké... celý příspěvek > |
 |