Příspěvky uživatele - 152.90

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zanedbaná vinná réva, 9.2.2025
Dle fotky vypadá jako neostříhaná. Většina loňského dřeva musí jít pryč. Vinná réva plodí na jednoletém dřevě, tj. na dřevě, které v tuto chvíli (únor) ještě neexistuje a teprve vyroste z pupenů loňského dřeva. Foto není moc ostré, ale loňské dřevo... celý příspěvek >
Přesazení révy, 4.2.2025
Stávající rostlinu nepresadite, buď si kupte novou nebo narizkujte současnou, réva se rizkuje snadno. Sousedovi připomeňte, za stromy se sází min 3 metry od hranice pozemku.
Jak snizit korunu merunky, 7.5.2024
Já bych ji řízl klidně u zelené čáry s tím, ze větve na úrovni té čáry, které jdou téměř horizontálně ven, ty bych nezkracoval. Dočasně bych raději nechal i pár větví nad čarou, aby to pro stromek nebyl takový šok a odstranil je až příští rok. A pak... celý příspěvek >
Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 23.12.2023
Určitě záleží, jaká jablka člověk vlastně kupuje, což se v podstatě nemá šanci při koupi v super marketu dozvědět. Taková Gala, Pink Lady nebo Fuji bývají skvělá za cenu 50+ Kč, ale pak v "akčním" výprodeji za 19 Kč poté, co ležela bůhvíjak dlouho ve... celý příspěvek >
Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 23.12.2023
Souhlasím, Crimson Snow kupovaná v supermarketu jsem několikrát ochutnal a vždy křupavá, šťavnatá, ale tak nějak bez chuti. 
Vyber a umiestnenie jabloni (a dalsich) - zacinajuci zahradkari, 25.10.2023
Moje žena taky měla potřebu nechat si udělat plán od zahradníka ohledně okolí domu a navrhl jí tam okrasné jabloně, okrasné hlohy, jalovce a podobnou pakáž. Mám sice ovocné stromy na většině docela velké zahrady, ale místa je pořád málo a odrůd... celý příspěvek >
Venkovní fíkovník, 5.9.2023
Lokalita, nadm. výška?
Venkovní fíkovník, 2.9.2023
Hezké! Jaká je to odrůda a v jaké lokalitě?
Ošetření řezných ran, 21.8.2023
Bez urážky, ale věta "držím se starší české literatury" je ukázka zaostávání. S tímto přístupem bychom klíšťata před odstraněním pořád natírali olejem nebo nutili bychom dětem špenát, protože má přece násobně víc železa než ostatní zelenina,... celý příspěvek >
Ošetření řezných ran, 21.8.2023
Ošetřujete řezné rány po řezu stromů (nejen broskvoní) nějakým přípravkem, který má podporovat tvorbu závalu? Jako začínají zahradkář se ptám, protože všechny české články to doporučují, zatímco anglické/americké zdroje z oblastí s podobnými... celý příspěvek >
Morusa, 1.8.2023
Podle me je to cerna moruse (Morus Nigra), kterou mam taky na zahrade a ktera ma delene listy podobne fikovnikum. Naproti tomu bila moruse (Morus Alba) ma listy nedelene a jeji vyskyt u nas je mnohem cetnejsi. Paradoxne ma bila moruse casto cerne... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika