|
Meruňka vadnoucí listy, 5.5.2023 Letos jsme nestříkali |
 |
Meruňka vadnoucí listy, 5.5.2023  Naše meruňka cca 20 let. Když nakvétala, ořezali jsme celé větve, které byly vyčouhlé a bez pupenů. Kvetla hodně, ale teď se nezelená. Listy vadnou a opadávají. Květy jsou rezavé, možná spálené mrazem. Výhonky jsou bez známky bujení. Je šance ji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak ořezat meruňku, 24.7.2022 Řezali jsme také na jaře a u takto staté meruňky jen celé větve. Z vaší odpovědi je patrné, že také zakracujete. Zkusíme zkrátit cca o třetinu podle květů a uvidíme, jak se s tím popere.
Děkuji |
 |
Jak ořezat meruňku, 23.7.2022 Máme 20 let meruňku. Na jaře, když byla v pupenech jsme jí prořezali křížící se větve. Kvetla hodně, ale díky mrazíkům skoro vše pomrzlo a máme pár dozrávajících meruněk.
Hodně se ale rozvětvila na konci starých větví a rozkošatěla se... celý příspěvek > |
 |
Rajčata od středu žloutnou a poté uvadnou, 4.6.2022 Mohlo by být. Koňský hnůj dáváme každý rok, ale nikdy to nevadilo. Je možné, že byl silný... |
 |
Rajčata od středu žloutnou a poté uvadnou, 4.6.2022  Rajčata začala žloutnout od středu nových přírůstků a pak uvadla. Nikdy se mi to nestalo, nevím čím to je. Poradíte prosím? Moc děkuji |
 |
Fuchsie opadavají listy i květy, 6.7.2021 Děkuji, tak to bude ono |
 |
Deformace listů rajských, 22.6.2021 Zkusím, moc děkuji |
 |
Deformace listů rajských, 22.6.2021 Asi máte pravdu, jsou odolné🙄, nikdy jsem je na rajských neměla |
 |
Deformace listů rajských, 22.6.2021 Dvakrát po týdnu sem do zálivky přidala kristalon plod a květ, jednu odměrku na 10 litrů. Bude to tím? Nechám je tedy už bez postřiku a hnojení. V zemině je namíchaný koňský hnůj, možná je to moc 🤔?
Těším se na úrodu☺️ nerada... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Deformace listů rajských, 22.6.2021  Během pár dnů se začala rajčata měnit... listy jsou tuhé, tmavé a žilnaté. Poradíte prosím co to je a jestli se dají zachránit?
Soused má vedle výduch od plynového kotle, tak je možné, že jim to vadí?
Objevila jsem pár mšic a provedla postřik... celý příspěvek > |
 |
Stonožka v kořenech, 6.3.2021 Tak to ráda čtu 👍 Děkuji |
 |
Stonožka v kořenech, 5.3.2021 Přesazovala jsem vavřín z kontejnerku z obchodu a z kořenového balu vypadla malá stonožka. Prosím o radu, jak ošetřím rostlinu a předejdu tomu, abych o vavřínek přišla? Děkuji |
 |
Vavřín mladá rostlinka, 5.1.2021 Moc děkuji za odpověď. Vavřínek jsem dala za dveře na verandu, na jaře půjde ven a zkusím ho přihnojit.
|
 |
Vavřín mladá rostlinka, 1.1.2021  Dostala jsem od dcery krásný vavřín. Je to mladá rostlinka a nerada bych o ni přišla. Můžete mi prosím poradit a nejlépe se podělit o zkušenosti s pěstováním a přezimováním? Kdy ji mám přesadit z původního květináče? Mohu hned nebo mám čekat až na... celý příspěvek > |
 |