|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nejchutnější rajčata, 2.1.2025 Není problém. Ozvu se na mailu.
Milan HP
|  | Špičaté zelí, 1.1.2025 Taky jsem si říkal, proč někoho irituje, že jsme odbočili od tématu. Stává se to všem a docela často. V sezóně by se ta diskuze tak nerozkošatěla. Prostě se všichni zahrádkáři trochu nudí.
Ale abych se vrátil k tématu, zhodnotím kvality všech... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2025, 1.1.2025 Forestinu výsevák jsem kdysi měl, byla rozhodně lepší než Agro. Já se teď už léta držím Gramofloru, mušky mám každý rok, ale ne z výsevu. Až potom z běžného pěstebního substrátu. Ovšem mám za to, že jsou to smutnice. Jsou černé. Opatření jsem už pro... celý příspěvek > |  | Špičaté zelí, 1.1.2025 Jo, to jsou šikovné pomůcky.
Milan HP |  | Špičaté zelí, 1.1.2025 Přesně tak. Všechno ruční práce. A je celkem jedno, jaký salát, jestli zelný, řecký či jakýkoliv jiný.
Milan HP |  | Rajčata 2025, 31.12.2024 Tak ať Ti pěkně klíčí a rostou. Ty je taky seješ přímo do substrátu, že?
Já jsem zatím navýsost spokojen. Vždycky, když si přečtu na internetu nějakou jobovku, jdu se potěšit se svými rajčaty: hezky pofoukám květy, ta větší teď už ale nehladím. A... celý příspěvek > |  | Špičaté zelí, 31.12.2024 To bych své (ale snad ani koupené) zelenině neudělal, že bych ji sešrotoval v mixéru. Pravda, ruční práce je pomalá a otravná, ale já tu svou krájím s radostí z toho, jak pěkně vyrostla. No, příprava zelného salátu mi zabere taky 45 minut, ale o to... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 31.12.2024  První největší plod Startky včera. Bejbina jich mají snad i desítky, ale menší. 57 dní od výsevu.
Milan HP |  | Rajčata 2025, 31.12.2024 Vypadá slušně, na to, že mu nesvítíš.
Milan |  | Špičaté zelí, 31.12.2024 To je opravdu smutná zpráva. Obávám se, že nás to postupně čeká všechny, tedy postarší zahrádkáře. Předpokládám ale, že to není úplný konec, jen drsná redukce rozsahu.
No a vy máte dost ovoce, takže to vykompenzujete zvýšeným úsilím v palírně pro... celý příspěvek > |  |
|  | Papriky 2025, 31.12.2024  Nějak mi ta zima pomalu utíká. Takže jsem dostal jeden ze svých ujetých nápadů: vysel jsem dnes 24 paprikových semínek. Abych se vyhnul problémům s klíčením, použil jsem semínka přímo z koupených plodů, červené kapie a žluté bachratky (bell pepper).... celý příspěvek > |  | Špičaté zelí, 27.12.2024 Kdysi jsem byl na dovolené v Řecku a tam jsem si oblíbil jejich žlutý olivový olej. Takže pokud ho seženu, dávám do salátů ten (Lyrakis, Kreolis nebo jiný). Zelené olivové oleje se mi zdají nahořklé - Itálie, Španělsko. V takovém případě dám raději... celý příspěvek > |  | Špičaté zelí, 25.12.2024 Limetky vydrží klidně i měsíc, ale u nás chtějí i 13 korun za kus. S citrónama ze supermarketů je potíž vždycky, kazí se během několika dní. A když koupím balené v síťce, je mezi nimi vždycky nejmíň jeden už načatý hnilobou nebo plísní. V krámě to... celý příspěvek > |  | Špičaté zelí, 25.12.2024 Do dušeného zelí mi jednoznačně patří ocet. Zkoušel jsem citron, není to ono. Ale do salátů ze syrové zeleniny obecně nedávám vodu, takže mi tam ladí víc limetka. Směs oleje a octa mi neladí. Ale občas dělám "hospodský" okurkový salát, tedy s vodou a... celý příspěvek > |  | Špičaté zelí, 24.12.2024 Čili žádná voda. Jediný rozdíl je, že používám místo octa přímo šťávu vymačkanou z citronu nebo lépe limetky. Mně se ten ocet na to zdá moc ostrý a čpavý. Výsledek stejný jako u vás.
Milan |  |
 |
|
|
|