|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Špičaté zelí, 18.1.2025 A co zkusit, Milane, koupit v supermarketu špičaté zelí? Nebylo by jemnější, než ty kruhárenské hlávky? Jinak já šetřím a tak ještě jednu a půl hlávky Murdoca mám. |  | Borůvka na balkoně již raší a kvete, 18.1.2025 To je reakce na mnohem vyšší teploty na balkónu, než v přízemní vrstvě. Pokud nezměníte místo pěstování, bude vám kvést brzy i další roky. Na druhé straně před případnými mrazy můžete borůvku lépe ochránit například bednou z polystyrenu. |  |
|  | Rajčata 2025, 18.1.2025  Máte želvy suchozemské nebo vodní? My máme 2 vodní a přežívají u nás už 25 let. Přes zimu v akvárku v koupelně, jinak venku v bazénku. |  | Počasí 2025, 17.1.2025  Jen vzpomínání na loňskou sezónu. |  | Papriky 2025, 17.1.2025  Jednou mi melouny krásně vyšly, to u nás v 400mnm byla rarita.Bylo to asi před 30 lety, byly venku u jižní zdi a nebyly roubované. Plody byly fakt sladké. Namlsali jsme se a následující rok jsem je zkusil znovu. Ale už v červenci je napadla v... celý příspěvek > |  | Papriky 2025, 15.1.2025 Ahoj Milane. Při současných cenách semínek k roubování okurek a melounů prodávaných distributory, 15 semínek za 50 korun, nezřídka někoho napadne, že si zkusí vypěstovat semínka vlastní. A narazí, rostlina mu roste do zelené hmoty, ale nedělá plody,... celý příspěvek > |  | Papriky 2025, 15.1.2025 Mně stále vrtá hlavou, kde by se semena tykve fíkolisté, tedy té, co vytvoří plody a v nich dozrají semena a při hledání na internetu na mě vyskočil eshop pana Tomáše Trejbala, prirodnizahradytrejbal.com, který nabízí biosemínka z rakouského eshopu a... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 14.1.2025  Já léto poměřuji podle houbařské sezóny u nás. A ta byla minulý rok vynikající, na hříbky jsem chodil do lesa s kosou. Takže léto přiměřeně horké a srážek místy dost. Kdyby to letos dopadlo podobně, nebyl bych proti. |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 14.1.2025 Nikoliv, pořídil jsem si kilovku Championu, ta mi na pár let vystačí. Kuprikol doberu letos. Walter |  | Papriky 2025, 12.1.2025  Jinak v poradně SEMO píšou, že na roubování okurek je možné použít kromě TF i Sprinter F1 nebo Bolt F1. Zahradnidum na Zbraslavi, je má po 39,- za 15 semen. Je to dost, ale méně, než jinde.
Na fotce je odpověď z poradny SEMO, proč současné... celý příspěvek > |  |
|  | Papriky 2025, 12.1.2025  Zdravím vás, zahradníci. My jsme otázku pěstování tykve fíkolisté na semeno s panem Vaškem a s paní V. L. tady už probírali. Jde o to, že to, co dnes Semo prodává jako semena pro podnož pod okurky nebo melouny, už není ta pravá tykev fíkolistá, ale... celý příspěvek > |  | Aké odrody sliviek do záhrady?, 7.1.2025 Máte pěkný sad a hromadu stromů. Walter |  | Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 5.1.2025  Taky jsem odpůrce chemie na zahradě a hleďte, jak jsem dopadl. A to se nepovažuji za chemika. Na jaře to budu muset vytřídit. Ale jak jinak se účinně bránit, aby 2/3 úrody nepadly za oběť škůdcům. |  | Rajčata 2025, 5.1.2025 Pane Miloši, blumko mám, jestli byste ho chtěl zkusit, můžu poslat, expirace do 12/24. |  | Konštrukcia pod sieť proti vtákom, 4.1.2025 Nad keři nemám žádnou konstrukci a síť mám přehozenou přímo přes keře, připevněnou k větvičkám borůvek kolíčky na prádlo. Tento způsob zakrytí se mi zdá jednodušší, vždyť jde o zakrytí jen asi na dobu jednoho měsíce, od doby dozrávání do sklizně.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|