|
Předpěstování košťálovin, 7.6.2024  U nás je teplo a vlhko. Za květen napršelo víc jak 80 mm/m2 a za poslední týden víc jak 25 mm/m2. Košťálovým zeleninám a salátům to slouží. stejně tak jako slimákům. Nic se nedá dělat, musím se se slimáky dělit o úrodu. Nemám jiné řešení.Sklidil jsem... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 20.9.2023 To se jen povídá. Je to tak trochu blbost, dovedete si představit, že by někde na poště byl rentgen? Já ne. Když jdu s něčím na rentgen, tak ten kdo ho obsluhuje sedí úplně někde jinde, aby nedej bože nedostal nějakou dávku. Zatím semena, která mně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2023, 20.9.2023 U mne je také šílená úroda. Kvalita výborná. Cherry rajčata ani nesklízím, padají na zem. Nakonec to hodím do kompostu. Taky si myslím, že sezóna skončí až za měsíc.
Vladimír |
 |
Rajčata 2023, 20.9.2023  Partenokarpické rajče Siletz. Více o partenokarpii u rajčat v mém článku, který byl dnes zveřejněn.
Vladimír |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 19.9.2023 Chtělo by to spíš nějaké velmi rané keříčkové rajče. Docela úspěšně pěstuje Eva T. Sophie´s Choice, Maglia Rose a Lyana Rozovaya.
Vladimír |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 17.9.2023 To chcete, aby Vám v zimě za oknem ten Spencer zarodil konzumní plody? A také by mne zajímalo, proč zrovna Spencer? Já jsem ho pěstoval před více než deseti lety a nepřipadal mně nějak... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 17.9.2023  Dnes jsem vysadil sazenice ozimých květáků. Je třeba ještě zítra doladit nějaké maličkosti a už to bude do konce listopadu vše, co budu muset s tímto záhonem udělat.
Vladimír |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 9.9.2023 Stavil jsem se při cestě ze zahrady v prodejně a koupil LIMA-EX- modré granule. 100 g stálo 60,- Kč. Na ty květáky bude stačit jen trocha, budu jich mít jen 30 ks. Co se zbytkem zatím... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 9.9.2023 Díky za informace. Podívám se co mají.
Vladimír |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 8.9.2023 Tím, že dlouhodobě nevydrží myslíte to že jeporuší deště? Který z těch dvou se Vám zdá lepší?
Vladimír |
 |
|
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 8.9.2023  Po roční pauze jsem se rozhodl pěstovat znovu ozimé květáky. vysel jsem semena úspěšných odrůd Aalsmeer a Walcherin Winter 5. Sazenice zatím vypadají dobře, jen jsem si nepoznačil, které jsou které. V jedné misce jsou Walcherin a ve druhé Aalsmeer.... celý příspěvek > |
 |