|
Tomel pro republiku, 1.10.2016 Zdravím všetkých priaznivcov-pestovateľov tomelu (Ebenovníka rajčiakonosného, zvaného aj hurmikaki). Jarné mrazy zdecimovali úrodu statočne, ale niečo u mňa predsa len bude (foto). Ako je to u Vás? IH |
 |
Pomoc s určením odrůdy, 1.10.2016 Snáď Bohemia. Ak áno, tak chuť jablka je sladká a dužina žltkastá, nie biela. IH |
 |
|
 |
Odrůda jabloně Jonagored - pěstuje někdo?, 1.10.2016 Jonagored na MM106, 10-ročný. Trochu zvláštny "hybrid", výška kmeňa ako zákrpok, koruna ako vysokokmeň. Tohtoročná úroda: 10 bedničiek jabĺk (naplnených kopcom). Na fotke tri chýbajú, nestihol som vyfotiť - kamarát ich už bral na kalvados do suda. ... celý příspěvek > |
 |
Letní hruška na pálení, 1.10.2016 Kanzi (Gala x Braeburn). IH |
 |
Švestka Bryska od Bakkera, 26.8.2016 Máte krásne plody a peknú úrodu na Bryskej pán Miloš.Aj strom vypadá veľmi dobre. Jano |
 |
Benedicte, 26.8.2016 Takže v chuti Benedicte zaostáva za Suncrestom pán Petr? Je Benedicte pozdnější v dozrievaní ako Suncrest? Jano |
 |
Sissy, 19.5.2016 Pekna rozpravka, Homerove eposy suviks. Ak ta hruska odola spale, tak pojdem zadarmo makat do Aten na 1 rok. Kecy! |
 |
Nejchutnější odrůdy meruněk, 11.12.2015 Zaujíma ma aj talianska odroda BORA. Akú má chuť? Táto odroda je ďaľší rezistent voči šarke ale na rozdiel od KURESIE a HARLAYNE je ranná, mala by dozrievať v období keď dozrieva LESKORA. Jano |
 |
Je letos opravdu málo myší?, 24.11.2015 Myši sú, u šopke dva kusy, u pivnici 3 boli, aj u chľivcu jedna |
 |
Presenta, 21.10.2015 Kdeže sú časy ELENY tá je už v stredných plohách okolo 300 m.n.m mesiac obratá.PRESENTA je ale veľmi neskorá-pozdní slivka, ktorá bola pred mesiacom ešte nejedlá. Jano |
 |
|
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 21.10.2015 Kúpte si PRESENTU na trhu v južnej oblasti republiky a PRESENTU na trhu v severnej oblasti republiky a potom uvidíte aký je rozdiel v chuti.PRESENTA v severnej oblasti republiky nikdy nebude mať takú chuť ako v južnej oblasti, ano na Myjave dozreje... celý příspěvek > |
 |