|
Příspěvky uživatele - 81.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Réva 2022, 22.9.2023 Jeden vinař z okolí mi Soalris taky doporučoval, tak jsem ho chtěl koupit, jinak bych o něm ani nevěděl, i když na forech bylo někde psané, že jsou hrozny náchylné na plísen i když snad ušlechtilou. Z toho důvodu jsem se nechtěl pouštět do nějaké... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 22.9.2023 Pane Mičurine, já letos dával trávníku za barákem po zesečení na zelené krmení i listovou výživu postřikem a záliku, ale to bylo v ta letní vedra. Někde jsem četl zde na foru, že zvažujete koupit révu Ajvaz. Tak se chci zeptat jestli ji máte a jak... celý příspěvek > |  |
|  | Švestka Jojo, 22.9.2023 Na Jojo zasese hodují včely plus jeho známá náchylnost na moniliovou hnilobu a je to jasné. Elenu a Jojo pěstuju s rozdílem asi jednoho roku stejnou dobu a víckrát se vydařilo Jojo, navíc Elena taky hnije a na listech má šárku. A když jsem dělal z... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 22.9.2023 Já to uvádím jako pradadox, protože MOPR ani v tuto dobu napadený plísní révovou není, je fakt, že jsem jednou stříkal svilušky, aby se jich víc nerozlezlo a jeden postřik Championem, to je jediná chemicá ochrana letošního roku. Sazenice Solarisu... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 22.9.2023 Jak Biancu v těchto dnech pozobávám, je mi líto, že se z ní nebudou dát udělat tak velké hrozny, jaké se mi daří u Festivalnyj. Píše se o ní že má neutrální chutě, ale mně to tak zatím nepřipadá. Chutná mi i Baco Noir, které nemám zasítované a... celý příspěvek > |  | Nopova folie proti slimákům?, 21.9.2023 Po nopové folie se slimákum leze dobře, na zahradě ji používám. Dnes jsem zjistil, že chutná i myším a podobné havěti. Použil jsem ji jako izolaci ve střeše, začalo zatékat pořád víc, je rozežraná. Biegler |  | Réva 2022, 21.9.2023 Dnes trhaný jeden z největších hroznů z panenské sklizně odrůdy Bianca dosáhl hmotnosti 170g mám tedy naději, že u starších keřů a při vhodném způsobu vedení má Bianca potenciál dosáhnout ještě větší hmotnosti hroznů. Biegler |  | Trávník roste nerovnoměrně, 21.9.2023 Odpověděl jste si sám... Biegler |  | Sekat nebo nesekat louku, 21.9.2023 Nejlepší je pást jalovici přivázanou k dlouhému řetězu a až vypase kolečko posunout ji dál. To je ale vhodné tak pro důchodce a nebo lidi, kteří jsou celý den doma. Tohle je nejlepší způsob jak co nejlépe vypást, menší plochy o kterých mluví... celý příspěvek > |  | Sekat nebo nesekat louku, 21.9.2023 Ekologové radí, kombinovat ovce s kozama a případně i krávu. Ale pominu-li ty bodláky, tak takovou starou trávu už by naše jalovice nepásla ani náhodou a ani žádná z těch teré jsme měli v minulosti. Musel by ste kosit a krmit ve chlévě, pak by něco... celý příspěvek > |  |
|  | Sekat nebo nesekat louku, 21.9.2023 U nás nikdy kráva a ani v minulosti 4 ovečky neměly tak vysoký hrant, aby nebylo třeba dosíkat nedopasky. Záleží na složení trávníku, pokud vysejete ze sáčku, není takový problém, u divoce rostoucího už bývá. A pokud nemáte velké stádo, aby to aspon... celý příspěvek > |  | Sekat nebo nesekat louku, 21.9.2023 Tak vemte ruční kosu a třeba vám porostou i vzácné květiny, proč myslíte, že louky kosí i v chráněných lokalitách? Jinak seču křovinořezem kolem potoka, kde je spousta různé žoužele, ale nikdy jsem žádný takový problém nezaznamenal. Víc ještěrek a... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 21.9.2023 Ke článku, který napsal pan Kotrle o rezistentních odrůdách révy. Je to tak jak píšete s tou rezistencí, jen jsem už někde zaznamenal, že dělají odrůdy přecitlivělé, kterým po napadení okamžitě odumpře pletivo a nákaza se dál nešíří. Mladé hrozny... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 21.9.2023 Tak to vám také gratuluji já vždycky hodně jedl rajčata přes léto, a nedokázal jsem si ho bez těchto plodů představit, ale nyní co mám tolik révy nahradily je v jídelníčku hrozny. Světe div se... Mám pár keřů už pouze ve skleníku, které pro potřevy... celý příspěvek > |  | Odruda JOJO, 21.9.2023 Letos Jojo pro změnu z lonska vyzrává dobře a plody jsou velmi chutné. Je fakt, že má někde na plodech plísně protože ničím nestříkám, tak to špatné vždycky oklepu latí. Já dvojčat moc nemám a trojčata si nepamatuju. Jsou odrůdy, které to mají v sobě... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|