Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Letní jablko, poraďte, 31.7.2021
Starkovo nejranější.
Rajčata samovolné ukončení terminálu, 30.7.2021
Mám železné dvoumetrové roxory do betonu, zapíchnuté do země, takže nechám rajčata vyrůst k vrcholu roxoru (cca 1,7 m), a pak je na vrcholu zastřihnu. A vystříhám všechny květy a plody odshora dolů, o kterých si myslím, že nedozrají. Samozřejmě... celý příspěvek >
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 29.7.2021
Kamarádka v Pardubicích měla rajčata v kbelících, měla. Viděl jsem fotky a byla to plíseň bramboru na rajčeti. Odhodlali se stříkat až napadené rostlin Acrobatem. Absolutně bez efektu!
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 28.7.2021
Ten "můj" polský eshop, co zasílá do ČR má Cabrio Duo v několika různě velkých balení. Tedˇjsem na to koukal. Bohužel nejde jmenovat. Ale do googlu si dejte "Cabrio Duo Polska" a něco to najde. Je to zelená krabička s okurkovými listy poďobanými... celý příspěvek >
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 27.7.2021
Mancozeb (v Acrobatu, Dithane, Ridomilu...) se používá dobrých 50 let. Jeho metabolity i degradační proukty ovlivňují štítnou žlázu a jsou kancerogenní. O jeho zákazu se diskutovalo roky. Stejně dopadl podobný thiram a dopadne metiram (Polyram, ten... celý příspěvek >
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 25.7.2021
Není registrován na rajčata, dříve byl. Ale i Kuprikol, Ridomil, Acrobat, Dithane končí...
Během ochranné lhůty se mají rezidua dostat pod nějakou doporučenou hodnotu. Ale zrovna měď bude za týden zase mědí. Ale Champion se do plodů nedostane, lze smýt. Když dáte do vody trochu octa, jde smýt lépe. KUKY
Ještě mě napadlo, že účinnost postřiků proti plísni bramboru postupně v sezóně klesá. Brambory se ke konci vegetace stříkají v pětidenních intervalech. V Belgii a Nizozemsku brambory dostanou i 25 postřiků během vegetace! Rajčata samozřejmě nikdo z... celý příspěvek >
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 25.7.2021 Obsahuje fotku
Rajčata focená dnes. Ošetřováno asi od poloviny června. 2x Cabrio Duo, 1x Orvego, nastřídačku, po asi 10 dnech. Podotýkám, že Cabrio Duo a Orvego nemají v ČR registraci do rajčat a Cabrio Duo je v ČR nedostupné. V Evropě i ve světě se používají běžně... celý příspěvek >
Choroba vinné révy, 23.7.2021
Vypadá to teda hrozivě! Vetřelec z vesmíru hadr. To, co se vine kolem kmínku je hadice? Sákne? Můj tip jsou rosné kořeny.
Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 20.7.2021
K tomu Acrobatu: Záleží, jak velké balení koupíte, ale 5 litrů postřikové kapaliny by mělo stačit. Záleží samozřejmě i na kvalitě postřikovače. Pokud nevíte, co je to za chorobu, pak je výhodný širokospektrý postřik Ortiva. Hlavně nevyčkávat, co se z... celý příspěvek >
Neznámý blázen, 17.7.2021
Dracena compacta. Já bych ji nezakracoval, protože je nádherná! Co ji postavit na zem? Určitě obrazí a bude mít více větví, ale nebude to ono. Nebo naštudovat, jak se množí a z vrcholu vypěstovat novou rostlinu.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 16.7.2021
Na radaru byla situace ohledně srážek příznivá, tak jsem stříknul jabloně a hrušně Integrem. Podle pozorování jsem cca po vrcholu kladení a na samém začátku líhnutí. U Integra stačí, když zaschne. Tak snad ano, pofukuje. Integro už bohužel není.... celý příspěvek >
Jak jste na tom letos s bramborama?, 13.7.2021
Každá složka je účinná, ale kombinace je mnohem účinnější a oddaluje rezistenci a prodlužuje účinek. Když jsou řádky zapojené a natě později polehlé a zamotané, tak to zahrádkář nemá šanci pořádně ošetřit. Velcí zemědělci mají lepší aplikační... celý příspěvek >
Jak jste na tom letos s bramborama?, 13.7.2021
Acrobat obsahuje i kontaktní mancozeb. Ten se musí dostat hlavně na spodní stranu listů. Jinak se neuplatní. Plíseň začíná na spodní straně.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika