|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zimaaaaaa, 27.8.2021  nnn |  | Zimaaaaaa, 27.8.2021  Žluté je neznámé. Svislý vijan je Brunito. Chumel je Adam. Brunito chuťově nic moc. |  |
|  | Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 14.8.2021  Stav k dnešnímu dnu. Včera postřik Orvegem. Ta první, co moc nezrají, jsou odrůdy Adam F1. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 13.8.2021 Tak, aby to nebylo jednoduché. Tento týden jsem zatím ulovil 56 samců obaleče jablečného! Účinek Integra akorát končí. Nechce se mně, ale za této situace je postřik nutný. Vezmu jen zimní odrůdy. Mospilanem, tento víkend. Když se s tím už od jara... celý příspěvek > |  | Ochranná lhůta přípravku KUMULUS WG, 13.8.2021 Ano. AT je agrotechnická lhůta od ošetření do sklizně, pokud je termín aplikace hodně před sklizní. Například postřik proti pilatce jablečné hned po odkvětu, protože jablka budu sklízet až za několik měsíců. Kumulus (síra) by se moc neměl dostat do... celý příspěvek > |  | Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 12.8.2021 Stříkal jsem přípravkem Cabrio Duo asi 25.7. Porost OK, bez plísně. Otrhám zralá rajčata do foroty a postříkám pro změnu přípravkem Orvego, OL 3 dny. Tím si prodloužím OL na cca týden. Rajčata konečně zrají, no, spíš se snaží zrát. Dnes jsem na... celý příspěvek > |  | Odrůda Admiral, 7.8.2021 To je škoda. Právě se chystám na postřik Kalcolitem. Postříkám Admirály i Gold Bohemii, která trošku pihovitostí také trpí. Nekrózy dřeva naštěstí nemají. Plody Admirálu zatím vypadají výborně, žádná pihovitost. Je to asi i tím, že je letos počasí... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 4.8.2021 Pilmet je na ruční páku. Zatím mně to nevadí, postříkání všech jádrovin mně trvá tak půl hodiny. Aspoň mám pohyb. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 4.8.2021 Zhruba za týden. Ale eagri není přesný. Kde máte zahradu? |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 3.8.2021 Pilmet Sano 2, polský nezničitelný postřikovač. První jsem dostal na konci sedmdesátých let, byl bílý. Nikdy jsem na něm nic neopravoval, těsnění jsem nevyměňoval, jen občas stříknul silikonový olej zespodu do pístu. A čistil filtr v rukojeti. Nějak... celý příspěvek > |  |
|  | Pokus s krmením slimáků, 2.8.2021 Používám Granulax. Pokud se dodrží dávkování, tak je spotřeba malá! Nesmí se sypat jen kolem rostlin, ale i třeba dva metry do okolí záhonů, do trávníku, například. Aby vůbec k zelenině nedolezli! Se slimáky nemám problém. A je jich opravdu hodně. |  | Favorita Morettini 3, 1.8.2021 U nás HK se nijak zvlášť broskvoním nedařilo. Klejotok a za pár let konec. Spíš šly meruňky. Hodně šarky, i na meruňkách. Tak jsem zkusil FM3. Má být odolnější šarce a vitální. A je to tak! Letos silně přeplodila, musel jsem protrhávat. |  | Favorita Morettini 3, 1.8.2021 Petře, co s úrodnou děláš? Já mám jedinou broskvoň FM3. Umyvadlo jsem dal sousedům, že škopku jsem vyrobil 12 kg džemu. Něco se samozřejmě snědlo. Něco vezmu do práce a ještě zbyde pro včely, sršně a vosy... |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 31.7.2021 Kolem 27.7. se překvapivě chytilo asi 40 obalečů jablečných. Stříkat nebudu, spoléhám na postřik Integrem z 23.7. |  | Plíseň bramboru (i rajčete) 2021, 31.7.2021 Myslím, že to je jen v registraci. Když se podíváš na stejné přípravky používané v zahraničí, tak většinou nerozlišují použití ve skleníku a na poli. Prostě maximálně 3x. |  |
 |
|
|
|