|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 25.3.2022 Dnes jsem pozoroval, že se v Hradci Králové začínají otevírat pupeny jabloní. Třeba Idaredy nemají daleko do fáze myšího ouška. Je ale sucho, tak strupovitost přezimovaná na spadaném listí není ještě agresivní. Zhruba za týden má pršet, za týden či... celý příspěvek > |  | Sadenice vinica chradnu,vysychaju, 19.3.2022 V únoru koupené sazenice bych naležato zahrnul do záhonu nebo zasadil tam, kam je nakonec chci. Pokud to počasí dovolí. Takhle vyrostlé sazenice spálí nejen mrazík, ale i jarní slunce v květnu po zmrzlých. Nějaké dopěstování za oknem je totální... celý příspěvek > |  |
|  | Kadeřavost broskvoně 2022, 25.2.2022 Včera jsem provedl druhý postřik, ale zase mědí. Broskvoň poskočila, ale zelené špičky ještě nemá. Takže se Syllitem počkám. Uvidím, třeba už Syllit letos nepoužiju. Jakmile broskvoň ukáže zelené špičky, tak postřiky v té době provedené, už mají... celý příspěvek > |  | Máme holé ruce?, 16.2.2022 Také jsem listoval a myslím, že Substral Careo Ultra, povolený do roku 2034, je jen hotový postřik ve spreji na kytky. |  | Máme holé ruce?, 15.2.2022 Chce to kladnou hlavu. Nic nekácejte, vždy bude nějaký přípravek k dispozici. Jak proti plísním, tak proti škůdům! Koukejte i na eshopy v rámci EU. Mají často jiný sortiment. To, že ochranná lhůta je jen jeden den, neznamená, že příprvek nepůsobí... celý příspěvek > |  | Máme holé ruce?, 15.2.2022 Proti rzi hrušňové jsou účinné víceméně všechny běžně dostupné organické fungicidy. Začít s postřiky se musí před květem na zelené poupě. Sanium System se Mospilanu nevyrovná! Mšice, možná molice, mery, pilatka jablečná (registraci proti pilatce má... celý příspěvek > |  | Máme holé ruce?, 14.2.2022 Signum... |  | Máme holé ruce?, 14.2.2022 Objednávám z polského eshopu. Syllit a Mospilan mají. Získal jsem i Coragen, který má omezení pro malospotřebitele. Coragen je např. proti obalečům a mandelince. Proti monilinii je u nás zatím dostupný přípravek Signum. Proti savým a žravým škůdcům... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2022, 14.2.2022 Syllit mám z polského eshopu. Pokud nebude broskvoň narašená (zelené špičky), tak bych použil zase měď. Za 14 dnů po prvním postřiku. Lze použít Sulku, Dithane, které už není. Obecně nějaký jiný organický fungicid, i když nemá registraci do... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2022, 10.2.2022 V HK mám dnes poměděno, nečekal jsem do víkendu. |  |
|  | Která zelenina je odolná španělským slimákům, 9.2.2022 Snad nežerou rajčata. V listech batátů dělají dírky a hlízy blízko povrchu vyžerou kompletně zevnitř. Zbyde jenom slupka. Batáty nastýlám černou netkankou, a to jim vyhovuje. Batátům i slimošům. Mám zkušenost, že si psi granulek vůbec nevšimnou.... celý příspěvek > |  | Která zelenina je odolná španělským slimákům, 7.2.2022 Moluscocid není účinná látka, ale obecně přípravek proti měkkýšům. Na malých plochách se aplikuje jen kolem záhonů, na cestičky apod. Kolem záhonů i asi půl metru do trávníku, je-li kolem záhonů. Aby si lízli, než doputují do záhonu. Dávkování podle... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2022, 7.2.2022 V Hradci Králové testovací lísky už mají jehnědy rozvolněné! O víkendu má být příznivé počasí. V noci mráz, ve dne nad nulou. Takže ráno nebudu čvachtat v blátě. Postřik bude Championem, plus smáčedlo (i pár kapek Jaru vyhovuje). Vyšším tlakem... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2022, 5.2.2022 Já jsem stříkal Championem někdy kolem 25.1. Nezapsal jsem si to. Až se rozvolní jehnědy na lísce, udělám druhý postřik. Ale obecně platí, že raději dříve, než později! První postřik by měl být mědí (Champion nebo už nedostupný Kuprikol aj.).... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.2.2022 Jar a podobné saponáty jako smáčedla fungují a rostliny nepoškodí. Na 10 l postřiku jsem dával asi lžičku. Otázkou je, jestli u kontaktních přípravků za deště pak nepůsobí jako ten saponát, který umyje Vaše nádobí dočista do čista. U přípravků, které... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|