|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 25.4.2022 V sobotu jsem ošetřil proti padlí, strupovitosti a kališním hnilobám kombinací Scala + Sercadis. Začínají se líhnout svilušky, tak jsem přidal Ortus. Dnešní, konečně deštivé počasí, přeje houbovým chorobám! |  | NPK na brambory, 24.4.2022 Dříve platilo, že NPK je levnější hnojivo s chloridem draselným, Cererit je dražší hnojivo se síranem draselným a navíc s mikroprvky. Dnes jsem vymetal hobbymarkety, koukal jsem na etikety, a pravděpodobně to platí i dnes. Bohužel poměr živin se... celý příspěvek > |  |
|  | NPK na brambory, 22.4.2022 Brambory nesnášejí chlór. V NPK je draslík jako chlorid draselný (KCl). NPK bych použil v povolených plodinách. Draselná sůl, čili chorid draselný, se k hojení brambor stále používá, ale aplikuje se na podzim. Chlor se během zimy vyplaví do spodiny.... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - náhrada za Baycor, 20.4.2022 Discus je výhodný v tom, že po aplikaci proniká na druhou, neošetřenou stranu listu. Zároveň se odpařuje, a tím se "rozlézá" po rostlině. Takže právě postřik vrcholu stromu může být lehce odfláknut. Je to vlastnost strobilurinů (Discus, jedna složka... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - náhrada za Baycor, 20.4.2022 Proti rzi hrušňové nejsou registrované žádné přípravky. Používají se přípravky proti strupovitosti a padlí, ale i jiné (třeba to Signum). Minimálně jeden postřik před rozkvětem a jeden až dva postřiky po odkvětu po cca 7 - 10 dnech. Talent, Topas,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 18.4.2022 Pro Happy: Když si rozkliknete jenotlivou stanici (Škodliví činitelé - sady), tak tam se načítají sumy efektivních teplot. Nebo myslíte něco jiného? Já obecně na SET nekoukám, koukám konkrétně na přehled vývoje škůdců, který samozřejmě ze SET... celý příspěvek > |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 12.4.2022 V HK dnes na domě +0,5°C, na zahradě šedivec, škrábal jsem auto. Dolní patra meruňek dokvétají, špičky teprve rozkvétají (cca do 4 m výšky). Škody zatím žádné. Vypadá to, že mrazíky posledních dnů asi nebyly tak silné, ve výšce mrzne méně, funguje... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 10.4.2022 Ještě jsem proti padlí a strupovitosti nestříkal. Počasí to nedovolilo. V HK polovina askospor strupovitosti dozrála už před týdnem. Klube se už i zelené poupě! Z kraje příštího týdne na to vlítnu. Použiju Sercadis + insekticid proti pupenovým... celý příspěvek > |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 8.4.2022 Už ne. |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 4.4.2022 Teď navečer jsem se byl na meruňky podívat. Květy jsou zdravé, žádné černání pestíku a prašníků. Myslím, že by se už poškození mrazem projevilo! Signum jsem přidal k Championu kvůli moniliniové spále, když se už s postřikem crcám. Jelikož je chladno... celý příspěvek > |  |
|  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 30.3.2022 Nemáte zkušenost s ventilátorovými topidly? Mám tři (takové ty za pár stovek z OBI), všechny bych je dal pod jeden strom vysoký cca 3,5 m, aby foukaly vzhůru. Použil bych spínací hodiny, aby třeba v deset dopoledny vypnuly. Je to divočina, ale proč... celý příspěvek > |  | Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 29.3.2022 Nejhorší má být víkend. Ve středu, čtvrtek nebo pátek postříkám Championem. Nějaké sušší okénko v dešti se musí najít! |  | Meruňka - květ - moniliova spala, 27.3.2022 Teldor není systémový, působí jen povrchově. Prolectus je zbytečně drahý... |  | Meruňka - květ - moniliova spala, 27.3.2022 Tak mám brzy ráno postříkáno (Signum). Během noci se otevřela asi čtvrtina květů, byla relativně teplá noc. Včely ještě nelétaly (Signum ale není pro včely vyloženě nebezpečné). Poprvé jsem použil benzínový zádový postřikovač. A super. Více než 4... celý příspěvek > |  | Meruňka - květ - moniliova spala, 26.3.2022 Kumulus (síra) se používá v ekologickém zemědělství. Včelám nevadí, účinnost je ale minimální! Mé meruňky začínají rozkvétat, zítra dám Signum. Dnes byl docela silný vítr. Otevřelo se jen pár květů, ale právě to je ideální termín pro první postřik.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|