|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mráz ve vegetačním období, 1.4.2023 Teploty neřešte a stříkejte vším, co je doporučené! |  | Mráz ve vegetačním období, 1.4.2023 Já jsem asi 235 mnm. Volná zahrada, žádná zeď. Po obědě nemá pršet, budu stříkat proti moniliniové spále přípravkem Belanty. Nabyl jsem trochu optimismu, otevřely se sem tam nové květy, a ty staré rezavé, nejsou zas tak rezavé. Horší je, že zase má... celý příspěvek > |  |
|  | Mráz ve vegetačním období, 30.3.2023 V předepředevčírem to mokré sněžení bylo v HK ještě milostivé. Mráz na včerejšek byl horší. Květy jsou hnědé. Na dnešek bylo teplo. Hned, podle počasí, provedu postřik proti monilinii přípravkem Belanty. Po víkendu má zase v noci mrznout. Nechám už... celý příspěvek > |  | Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 24.3.2023 Myslím, Petře, že účinkovat na suchou skvrnitost bude. Je to zajímavý, širokospektrý přípravek s krátkou OL. Běžně dostupný a cenově přístupný. Květy meruněk, po postřiku i povolenými přípravky, často zreznou. Vypadá to děsně, ale je to jen... celý příspěvek > |  | Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 23.3.2023 Já mám Harlayne a Goldrich. Dnes je asi nejlepší termín pro první postřik proti moniliniové spále. Sem tam jsou květy ve stadiu balonku. Ale počasí je v HK momentálně nestálé, občas mírně prší. Budu se snažit postřik dnes uskutečnit (nemám doporučené... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 21.3.2023 Folpan, Merpan, Champion... Jsou kontaktní fungicidy. Působí jen preventivně, musí se použít před nástupem plísně, musí pokrýt celý list. I spodní stranu! A to je docela problém. Nedají se dobře omýt, v octové vodě lépe. Ale hlavně první dva budou... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 19.3.2023 Folpan se používá v dávce 20 g na 10 l vody. Ale u nás jen do révy a chmelu. Z hygienických důvodů jen pro hrozny na výrobu vína, ne pro stolní hrozny. Chemicky je podobný přípravek Merpan, proti strupovitosti jádrovin. Oba přípravky ale končí.... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 19.3.2023 Zdravím a občerstvuji téma chorob a škůdců v jádrovinách. Teprve včera jsem začal stříhat a řezat jabloně. Réva, růže jsou v pořadí. Mám měsíc skluz, protože jsem se už podruhé plácal s onou, již profláklou nemocí. Vegetace je nastartovaná, první... celý příspěvek > |  | Kultivátor, který i "ryje", 24.2.2023 Líbí se mně Alpina ATL 36 V. |  | Kultivátor, který i "ryje", 23.2.2023 Jenže rytí mě už zmáhá. Myslím, že bych relativně malou plochu zvládnul právě kultivátorem, kteý by kultivoval do větší hloubky, aspoň 20 cm. |  |
|  | Kultivátor, který i "ryje", 23.2.2023 Dobrý den, chci si koupit zahradní benzinový kultivátor, který by nahradil i rytí. Plocha cca 40 m2. Půda je průměrně těžká, dobře zpracovatelná. Poraďte, děkuji. |  | Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 11.1.2023 Hradec Králové. Jehnědy lísek jsou rozvolněné, nepráší. Nedělal jsem podzimní postřik mědí, proto postříkám co nejdříve, podle počasí. Dle AMETu pro HK termín pomalu nastává. Druhý postřik mědí bude pravděpodobně během února, podle teplot. Raději... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 3.9.2022 Objevil jsem zajímavou novinku, přípravek Belanty. Padlí, strupovitost, moniliová spála a hniloba. Je to triazol, náhrada za končící a omezující se triazoly. Např. Horizon, Talent, Topas. Povolen je zatím do roku 2030, cena mírná. |  | Nemoc / škůdce révy - identifikace a postup, 3.9.2022 Padlí révy. Jakmile je rostlina padlím napadená, tak se ho dá zbavit jen obtížně. Už teď si zajistilo pokračování pro příští rok. Jsou infikovány pupeny, které příští rok vyraší. Já bych ji vysadil, chemická ochrana ale bude nutná, od vyrašení. Pokud... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 18.8.2022 Tak mám postříkáno. Coragen + Kalcolit. Kalcolitu jsem dal 200 ml na 10 l. Může se dát i dvojnásobek, ale za horka bych neriskoval popálení listů. |  |
 |
|
|
|