|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaké zahradní nůžky?, 2.5.2023  Na internetu jsem zahlédl video, kde používali na probírku plodů speciální nůžky. Pátral jsem v eshopech a vypátral tyto. Máte někdo zkušenost s touto vychytávkou? |  | Rozkvétání slivoní, 1.5.2023 Na pilatku švestkovou a žlutou ve slivoních jsem nezapoměl. Tyto pilatky mohou zlikvidovat celou úrodu slivoní (švestky, blumy, ryngle, myrobalány, špendlíky, mirabelky...). Strom přitom hodně kvete, ale neplodí. Netýká se jiných peckovin, tj.... celý příspěvek > |  |
|  | CHŘEST, 29.4.2023 Ještě doplním, že náš chřest je první domácí, nerychlená a zdravá zelenina. Dá se jíst i syrový, zelený chutná jako hrášek. Za tu námahu to stojí. Po chřestu může divně páchnot moč, je to normálka. Tenhle už je snědený. Krátce povařený v okyselené... celý příspěvek > |  | CHŘEST, 29.4.2023  Dnešní sklizeň z jedné sazenice. Mám tři, tříleté, možná čtyřleté. Odrůda Argenteuil. Koupil jsem hotové sazenice. Semínka se dají běžně koupit, ale je to zdlouhavé. Minimálně 3 roky do první sklizně. První roky se musí nechat sílit. Nebělím ho,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 25.4.2023 Nenašel jsem také nic. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 24.4.2023  Půda v HK se už dá zpracovávat. Mám nasázenou cibuli, česnek a brambory. Zítra chci set kořenovou zeleninu. Dnes lehce občas pršelo, ale to je už dobře.
Bellis z rumunského eshopu je o polovinu levnější, než u nás. Herbicid Challenge stojí +-... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 24.4.2023 Score, nebo totožný přípravek pod jiným názvem, se dá ve větším balení koupit v zahraničí a mnohem levněji. Orvego je u nás registrováno jen do chmele a révy. Jinde je registrováno i proti plísni bramboru, okurky a rajčete. 1 ml na 1 l vody. OL... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 24.4.2023  21.4.2023 Merpan + Score. Dnes dorazil balíček z rumunského eshopu. Vše OK. |  | Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 19.4.2023 Já mám s Ovosadbou zkušenost dobrou. Vloni Antonia, letos jsem nasázel Berninu. Antonia byla výborná, teprve teď začíná klíčit. V minulosti jsem sázel univerzální varný typ B, stejně se i tak dost rozvářel, tak sázím už jen A. Hlavně se nesmí... celý příspěvek > |  | Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 16.4.2023 U mě v HK vymalováno. Teď rozkvétají sem tam zapomenutá poupata, jinak vše pomrzlo. Soused vloni v létě meruňku prořezával, vlastně nevědomky provedl Šittův řez. Spodní pololovina stromu je mrazem spálená, horní je v plném květu. Rozdíl ve kvetení je... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 15.4.2023 Mám postříkáno. Scala + Belanty (vzpomněl jsem si na něj místo Score, ale ve výsledku to je jedno). Počasí přálo. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 14.4.2023 Prší a prší... Infekční tlak strupovitosti je vysoký, lístky a poupata jsou trvale ovlhčené! Jakmile počasí dovolí, budu stříkat. V neděli, pondělí? Uvidím. Stříkám i rezistenty, protože rezistence proti strupovitosti není absolutní a neřeší další... celý příspěvek > |  | Kultivátor, který i, 11.4.2023 K čemu je tam ta tyč (hloubka záběru?). Má zásadní význam při kultivaci? Kypřil jsem bez ní, je to chyba? Řidítka by mohla být delší, vyšší. Určitě jsem vyšší než vysoký uživatel výše diskutující. Mám 2 metry... Ještě mě napadlo, že vlhkost půdy byla... celý příspěvek > |  | Kultivátor, který i, 10.4.2023 Zdravím, nakonec jsem si koupil HECHT 785. Sestavování trvalo déle, než vlastní akce. Chvíli jsem za ním plápolal, pak se to poddalo. Zkultivováno do hloubky minimálně 20 cm. Hlavně to šlo rychle. Na podzim zryto nebylo, ušlapané to nebylo, půdu mám... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 6.4.2023 Tak jsem dnes provedl první postřik jádrovin. Jabloně jsou ve stadiu myšího ouška, někde jsou už vidět zelená poupata. Použil jsem Decis + Scala + Score. Chtěl jsem použít Bellis + Decis, ale zjistil jsem, že Bellisu mám málo. Na Score je trochu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|