|
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 9.10.2023 Tady info o hořké soli...
brambory (do květu)... 1 až 2 krát v 2-3 %
https://hokr.cz/cz/hobby/pestitelska-hnojiva/horka-sul |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 9.10.2023 Pro 34 m dlouhý řádek.a vzdálenost na stopu /bota+brambora může být více než 30 cm/ je to 110 - 120 brambor... ale pozor... na 20 m2. Já dávám cca 100 brambor na 20 m2, tj. cca 50 na 10 m2.
Pod každým trsem musí být 1 kg - 1.2 kg /spletl jste se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 9.10.2023 Dávám řádky 70 cm od sebe, brambory 30 cm od sebe. Pokud máte jeden řádek 10 m dlouhý, tak to odpovídá ploše cca 7 m2. Pokud dáváte na 10m 30 brambor, tak to je 33 cm od sebe, což je daleko. Hlavně u raných a poloraných /středních/ je výnos nižší než... celý příspěvek > |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 9.10.2023 600 metráků z hektaru může být hodně, bežně se udává u pozdních odrůd 400.
Ale na zahradě /s občasným zavlazovaním v době sucha/ není 60 kg/10 m2 nijak moc. U mně u pozdní odrůdy Jelly běžné každým rokem. |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 9.10.2023 Našel jsem rychle ten odkaz, nevím proč by to měly být bláboly, možná se dá najít něco jiného, čímž se nechci zabývat.
U odrůdy Jelly udává prodejce sadby Europlatnt výnos 40 tun/hektar, tj. 400 metráků.
Pěstuji na zahradě, letos na ploše 40... celý příspěvek > |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 9.10.2023 Oprava - nejsou to kg ale metráky. Zkopíroval jsem to a pak špatně upravil. Viz odkaz.
https://farm-cs.desigusxpro.com/posadka/ogorod/paslenovye/kartofel/kakova-urozhaynost-s-1-ga.html |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 9.10.2023 Světový rekord těžko, průměrný výnos brambor na celém světě je přibližně:
v USA a na Novém Zélandu - 490 kg / ha;
v Německu a Dánsku - 440 kg / ha;
v Holandsku - 420 kg / ha;
v Austrálii - 404 kg /... celý příspěvek > |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 8.10.2023 Včera u mne sklizeň brambor - kupovaná sadba - pozdní odrůda Jelly. Výsadba 30. dubna, před 2 týdny jsem odstranil nať. Výnos cca 60kg/10m2. |
 |
Rajčata 2023, 20.9.2023 Velmi zajímavý článek. |
 |
Stříhání thůjí, 11.9.2023 Ustřihněte v požadované výšce, jak je chcete mít vysoké. |
 |
|
 |
Zahradnictví Na Zázvorce, 9.9.2023 Borůvky na fotce - zřejmě v kontejneru P9 - se mi zdají v pořádku, tak mladé rostliny vypadají.
Na jaře jsem objednával 3x Draper, větší rostliny, kontejner cca 2.5 litru. Borůvky přišly pěkné a v pořádku. |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 8.9.2023 Déšt nebo zálivka je postupně poruší a už tak slimáky nelákají. Ale hned po aplikaci fungují velmi dobře, žádný slimák se k rostlinám nedostane, neodolá, když leze okolo. Oba přípravky jsou tak nastejno. Nejlepší se mi zdál Mesurol, ale ten už se... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 8.9.2023 Dlouhodobě po výsadbě, když na to bude pršet? Proti slimákům používám bežně prodávané přípravky /Granulax, DESIMO DUO/, dlouhodobě ty granule podle mne nevydrží, aplikace se musí opakovat. |
 |
Ovocinár zo Smolenice, 7.9.2023 To by mne zajímalo - když tak dejte nějaké foto stromku před a po odlistění. A jak to odlistění provádíte - stříháte stopky listů nůžkami? |
 |
Alnova 🍎, 7.9.2023 Proč by měl někdo skládat více příspěvků do jednoho? Mně to nevadí, příspěvků tiu moc není, když mne to nezajímá, tak to přeskočím. Ať si každý píše co chce. |
 |