|
Okurka- skleník- choroba, 17.6.2024 Jak často a jakým hnojivem přihnojujete? |
 |
Okurka- skleník- choroba, 17.6.2024 Mně se to nezdá příliš napadené, resp. nezdá se mi, že se jedná o napadení sviluškou /ten napadený list sviluškou vypadá trochu jinak/.
Tady je foto listu /hodně/ napadeného... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Okurka- skleník- choroba, 17.6.2024 Provádět postřik obden je naprostý nesmysl. Listy také nejsou zcela nefunkční, to je další nesmysl.
Vertimec + smačedlo a pečlivě postříkat, účinnost postříku minimálně 2 týdny, pak zopakovat. |
 |
Okurka- skleník- choroba, 16.6.2024 Pozdě není, účinný bude přípravek Vertimec. |
 |
Hadovka F1 roubovaná VERDON, 8.6.2024 Byla to roubovaná okurka? Pěstuji jen roubované okurky. Dříve jsem měl i nějaké neroubované, některé taky neměly výhony. Asi rostlina neměla dost síly nebo výživy. U roubovaných mi výhony rostou, musím je pravidelně zaštipovat /zastřihávám nůžkami/. |
 |
Hadovka F1 roubovaná VERDON, 7.6.2024 Jinými slovy - kolik těch plodů na té okurce máte? Pokud velké množství, tak bude asi trvat dlouho než se začnou zvětšovat. |
 |
Hadovka F1 roubovaná VERDON, 7.6.2024 Může záležet na způsobu pěstování. U okurky odrůdy Vista se uvádí
Doporučený řez:
1) do 3 - 4 nodu odstranit boční letorosty
2) od 4 - 5 nodu zaštipovat boční letorosty už za 1. listem
3) odstraňovat odplozené boční... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2024, 4.6.2024 No pěkné... u mne... "Varování, dosažení kritického čísla se blíží (hodnota 550)".
Ale to v podstatě vím i bez bramborářů z HB, jsem kousek od nich. |
 |
Plíseň bramborová 2024, 4.6.2024 Máte už zapojený porost?
Já ještě ne - Vysočina, cca 600 m.n.m.. |
 |
Okurky ve skleníku, 1.6.2024 Pravděpodobně nikoliv. |
 |
|
 |
Onemocnění cukety, 30.5.2024 To není žádná choroba, takhle listy cukety vypadají normálně. |
 |
Záhony po zelenině ležící ladem, 28.5.2024 Zakrývám během vegetačního období... na několik měsíců... černou netkanou textilií.
Tkaná textilie vydrží víc, tak by to mělo přes zimu fungovat. Nebo v čem by měl být problém? |
 |
Ochranná lhůta, 27.5.2024 Aplikace neni na plodiny, tak není žádná OL. Je to prostě jed na mravence, samozřejmě i do záhonu, nevím proč nad tím "špekulujete". Někomu to vadí, někomu to nevadí. |
 |
Ochranná lhůta, 27.5.2024 V místě, kde je více mravenců /zřejmě hnízdo/ dávam na zem staré víčko Omnia a do něj přásek proti mranencům /Substral/ + cukr. Je možné požít více víček... ten prášek je pak v nich jako návnada, nevniká do půdy ve větším množství. |
 |
Prosba o pomoc - něco mi škodí na hrušni :-(, 24.5.2024 A kde se to píše, že na podzim končí prodej?
Podle informací na webových stránkách Syngenta, prodej a použití přípravku Vertimec s původní etiketou nejsou možné od 24. května 2023. Nově jsou povoleny jen aplikace ve sklenících a nově je omezen i... celý příspěvek > |
 |