Příspěvky uživatele - 199.133

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jahody v netkané textilii?, 4.10.2022
Není špatný nápad, dřív jsem to taky měl. Jak je to velký záhon?
Něco jako plíseň na rajčeti?, 29.7.2022
Spintor není drahý - učinná látka spinosad - přírodní produkt získaný fermentační činností bakterií Saccharopolyspora spinosa, která se běžně vyskytuje v půdě. Jako přírodní produkt se spinosad vyznačuje mimořádně nízkou toxicitou vůči člověku a... celý příspěvek >
Kolik koupit sadbových brambor?, 14.3.2022
Záleží jak budou velké, teoreticky ano, ale prakticky by to chtelo asi 15 kg.
Jahody - nové skusenosti, 23.2.2022
Odrůdu Polka jsem pěstoval před cca 10-ti lety. Plodnost vysoká, hodně plodů (uniformní) střední velikosti. Tak je dost práce s trháním. Chuť už si pořádně nemapatuji, ale určitě nebyla špatná.
Jahody - nové skusenosti, 6.2.2022
Asia vyžaduje zdravou resp. "panenskou" půdu, kde se jahody dlouho nepěstovaly, jinak špatně roste. Je citlivá na antraknozu, chce to postrik Ortivou ve fázi, kdy jsou viditelné květní stvoly. Po sklizni v srpnu postřik proti padlí (napr. Score). To... celý příspěvek >
Verdi - zatím nevím, sázel jsem loni v srpnu. Rostliny byly kontejnerované, čerstvě vypěstované z odstřižených odnoží, profesionální sadba. Asia - pěstuji v cca 600 mnm (na svahu), nikdy mi nevymrzla. Případně se dá zakrýt na zimu bílou... celý příspěvek >
No bohužel, jsou zkušenosti stále nové. Poněkud bojuji s půdními chorobami, pěstuji jahody (ve větším množství) stále dokola už cca 20 let. Musel jsem přestat pěstovat svojí oblíbenou odrůdu Asia, i když jsem měl odstup 4 roky a pěstoval předplodiny... celý příspěvek >
Loni jsem vysadil odrudu Verdi, ale ta se asi bežně neprodává. Zkuste dát do vyhledávače "strawberry plant Verdi". Měla by být odolná proti chorobám a lepší výnos a chuť než Clery a Allegro.
Mně Allegro vcelku chutnala. Letos plánuji výsadbu nové odrůdy Limalexia. "Charakteristickým rysem této odrůdy je vysoký výnos prvotřídního ovoce s vynikající chutí."
Vapnenie a priemyselné hnojiva, 12.12.2021
Vápnit bez změření pH půdy už není vhodné, s odsířením elekráren zmizely kyselé deště.
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika