|
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023 Pokud ještě nemáte - pořiďte si malou (kapesní) digitální váhu - můžete prášek zvážit a případně navážit a použít menší množství.
Návod na použití by neměl být odvozen od velikosti balení ale obecný, tj. na plochu nebo na objem kapaliny. |
 |
Nekompatibilní třešně - přeroubování k dosažení kompatibility?, 9.7.2023 Stejná odrůda se stejnou odrůdou se u cizosprašných třešní neopylí, opylovačem musí být jiná, tzv. kompatibilní odrůda. Ale tu v okolí asi máte, když jste před 3 lety měl třešně. Jedině, že by jí někdo vykácel, to je také možné. |
 |
|
 |
Nekompatibilní třešně - přeroubování k dosažení kompatibility?, 9.7.2023 Kompatibility se tím nedocílí, boudou dva stromy se stejnou odrůdou a někdě v okolí musí být kompatibilní třešen -. což asi je. Odrůda se podle mne dá jen odhadnout podle plodů a doby zrání. |
 |
Maliny nerostou, 26.6.2023 Jsou většinu dne na slunci... mají dost vody?
Loni na podzim jsem zasadila malinu... prostokořenou nebo kontejnerovanou? Kupované prostokořenné maliny se podle mých zkušeností obtížně zakořeňují.
|
 |
Nemoc hrušně, 19.6.2023 S přípravkem Bellis nemám zkušenosti, ale přípravk Topas je podle vhodný proti padlí a ne moc proti skvrnitostem.
Na rez hrušňovou používám přípravek Score - 2 postřiky /před květem, po květu/ - funguje perfektně. |
 |
Nemoc hrušně, 19.6.2023 Jak ten list vypadá z druhé strany? Není to spíš nějaká rez /houbová choroba/? Děláte postřik fungicidem proti rzi hrušnové? |
 |
Nemoc hrušně, 19.6.2023 Podle mne ne. Zkuste vyhledat fotky podle latinských názvů - hálčivec hrušňový (Phytoptus pyri) a vlnovník hrušňový (Eriophyes pyri). |
 |
Psaní článků pro Zahrada.cz, 13.6.2023 Podle vyhledání v registru vlastníkem domény "zahrada.cz" je firma Cavixo s.r.o.. |
 |
Jahodník ohýbá listy, 8.6.2023 Nepěstuji v substrátu, mám jahody na chalupě a nemohu zajistit pravidelné zavlažování. Kvůli kořenovým chorobám nemohu ale pěstovat odrůdy, které bych pěstovat chtěl. Profi pěstieté v substrátu pěstují, např. Vraňany nebo pan Ing. Kříž. |
 |
Jahodník ohýbá listy, 8.6.2023 Listové choroby jsou něco jiného než kořenové choroby. |
 |
|
 |
Jahodník ohýbá listy, 8.6.2023 Pěstování v substrátu má svoje výhody - kvalitní substrát neobsahuje houbové /kořenové/ choroby. |
 |
Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 Je to jen hnojivo, co by na tom nebylo košer? Výrobce se jistí, aby nikdo nepožil nějaké koncentrované množství. To pak byste musel pěstovat bez hnojiv. OL taky nechávám delší, než je uvedeno. |
 |
Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 Našel jsem na internetu "Kalcolit forte - 1 l"... OL: 0 dnů. Podle mne hnojiva OL nemají, což je výhoda, nelze je jen tak jednodušše zakázat. Souhlas, že to dělá každý podle svých představ, ale OL mají jen registrované rostlinolékařské... celý příspěvek > |
 |
Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 Koukněte se na web pana Ing. Kříže, má tam všechny přednášky, které přednášel na školení profesionálních jahodářů v Mělníce v uplynulých letech. Je to v současné době náš nejlepší odborník na jahody.
U jakých hnojiv na listovou výživu jste... celý příspěvek > |
 |
Kristalon na jahody v době sběru jahod, 2.6.2023 "Podle provedených pokusů rostliny potřebují živiny především v jarních měsících, v březnu až květnu, kdy tvoří kořeny a listy a navíc si vytvářejí zásobu živin na dobu plodnosti. Tyto zásobní živiny pak posílají z listů na tvorbu plodů. Se začátkem... celý příspěvek > |
 |