|
Příspěvky uživatele - 199.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kanadská borůvka Osorno, 13.8.2023 A jaká je velikost plodů ve srovnání s ostatními odrůdami? |  | Rajčata 2023, 4.8.2023 Taky dávám přednost systémovým prostředkům. Podle mne mají lepší účinnost. |  |
|  | Borůvky chřadnou, 4.8.2023 Jenže přehnojení obvykle vypadá jinak - jsou spálené okraje listů... viz foto... "Overfertilization".
U vás to vypadá jako "Iron... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 3.8.2023 pH substrátu bude asi v pořádku, přehnojením to není, tak asi moc zalévá a nechce si to připustit. Podle mých zkušeností je taky lepší zalévat, až když povrch substrátu viditelně oschne. |  | Borůvky chřadnou, 3.8.2023 Lavor z igelitu pod boruvkami nemám. Pěstuji také občas v květináčích, ale jen 1 rok před výsdadbou na stanoviště /koupim předem 2-3 letou rostlinu a rok ji pěstuji/. Podmisky jsem nikdy neměl. |  | Borůvky chřadnou, 3.8.2023 Jaké máte vlastně odrůdy?
Drenáž by podle měla být z nějakých drobných kamenů, borůvky /nebo ta kůra/ by neměla nic vcucávat. |  | Sucho na zahradě, 24.7.2023 Už se zobrazují příspěvky s fotkou i na hlavní stránce zahrada.cz.
Jen detail - chybí u nich hvězdička... označení nového vlákna. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 24.7.2023 Já si vážím rad všech dlouholetých přispěvovatelů i Vašich. U Spintoru mám povědomí, že se používá v integrované i ekologické produkci, jenom jsem nevěděl, kde se uvádí aktuální stav. Takže děkuji. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 24.7.2023 Kde se to píše, že Spintor není povolený do integrované produkce?
Na tomto webu je uvedeno /dole pod popisem/, že určen pro integrovanou produkci i ekologické zemědelství.
https://www.ochranarostlin.cz/spintor-1-l-baleni |  | Červivé kanadské borůvky, 23.7.2023 Psal jsem letos na jaře dotaz na dané téma panu Ing. Šimalovi. Z odpovědi cituji:
"U mna sa vyskytla drosophila pred dvoma rokmi, na neskorších odrodách, hlavne ak je vlhkejšie počasie, vlani nebola vôbec v poraste ani na plodoch."
"Pokiaľ... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023 Mám 40 m2 brambor, dávám na ně dávku dle návodu pro 40 m2 a funguje to naprosto perfektně. Není důvod dávat větší dávku. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023 Nejde jen o Mospilan, ale o všechny pesticidy v práškové formě. Tady na fóru se digitální váhy diskutovaly před více lety, od té doby si jí pořídil skoro každý. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023 Nejsem mladý ani agronom, přepočet z hektarů na na 100 nebo 10 m2 mi nedělá problém. V tištěných návodech se také musí někdy přepočítavat. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023 Můžete si koupit dražší, výběr je dnes velký. Kapesní digitální váhu mám už spoustu let, tehdy stála cca 800, výběr byl menší.
V minulosti se tu přesnost vážení diskutovala, někdo postupně dovažoval a bylo to shledáno OK. Kapesní digitalní váha... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 10.7.2023 To bych nedělal. Koupil bych kapesní digitální váhu - ceny začínají od 129 Kč + dopravné. Zvážil bych to a namíchal podle údajů na agromanual.cz... tam jsou udaje na hektar... musi se to vydelit 100 na 100 m2 nebo 1000 na 10 m2. |  |
 |
|
|
|