|
Příspěvky uživatele - 168.53
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 23.7.2023 A jaký účinek by mělo použití Spintoru, který se zdá ekologičtější?
Lucas |  | Změny ve fóru ++++, 19.7.2023 Dámy a pánové.
Čtu už léta obě fóra a obě mi přinášejí mnoho poznatků. Ale na tom novém je mnohem přívětivější atmosféra (samozřejmě až na pár trollích příspěvků). Zde na zahrada.cz někteří "ostří" hoši dokázali, či i nyní dokážou pěkně zkalit... celý příspěvek > |  |
|  | Gala, 17.7.2023 Tak to jste na tom líp než já, protože u mě přes 3 postřiky proti strupovitosti též značné poškození, obdobně Starkrimson. Lucas |  | Změny ve fóru +++, 17.7.2023 Čtu už léta obě fóra. Ale na tom novém je mnohem přívětivější atmosféra (samozřejmě až na pár trollích příspěvků). Zde na zahrada.cz někteří "ostří" hoši dokázali, či i nyní dokážou pěkně zkalit náladu. Zejména pokud někdo oponuje jejich názorům, či... celý příspěvek > |  | Biologická ochrana, 25.6.2022 Má někdo zkušenosti s použitím biologických prostředků proti houbovým, či bakteriálním chorobám - např. Vitisan, Altela, Polyversum, Folicit...?
Je to jen placebo efekt a dobrý pocit, že člověk udělal něco pozitivního pro svou zahradu? Lucas |  | Biologické prostředky, 25.6.2022 Máte někdo zkušenosti s použitím biologických prostředků proti houbovým, či bakteriálním chorobám - např. Vitisan, Altela, Polyversum, Folicit...?
Nebo je to jen placebo efekt a dobrý pocit, že člověk udělal něco pozitivního pro svou zahradu?... celý příspěvek > |  | Poškozená borůvka, 21.3.2022 Mám dotaz ohledě zmlazení kanadské borůvky- odrůda Spartan. Je stará asi 8 let. Na rozdíl od mých dalších borůvek (Chandler, Nui, Goldtraube) má již několik let 3 silné výhony, již zdřevnatělé a nich jen menší nové přírůstky. Vůbec neyrůstaní nové... celý příspěvek > |  | Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 2.1.2022 Vloni jsem s úspěchem mimo odstřižení nejpostiženějších větviček a ošetření Championem použil Aliette. Zjara to hodlám preventivně zopakovat.
Lucas |  | Gala, 19.9.2021 Gratuluji pane Walter. Plánuji letos zasadit Galu a věřím, že v sadařské oblasti Chelčicka
dozraje. Můj dotaz se týká na Vás, či jiné čtenáře, zda má některá z mutací Galy (kromě vzhledu) i trochu jiné vlastnosti, či je v podstatě jedno, kterou... celý příspěvek > |  | Co je to za chorobu?, 2.7.2021 U toho menšího stromku to vypadá a apoplexii-mrtvice a tedy konec. Lucas |  |
|  | ULA, 2.1.2021 Já pěstuji meruňky v podhůří Šumavy-oblast Chlečicka. V okolí hlavně sady jabloní a třešní. v n.m. 490m odrůdy VP, Sweet red, Spring Blush, Radku, Harcot. Nově vysazena Betinka a Harleyn neboť dávám nyní přednost šarka rezistetním odrůdám, když jsem... celý příspěvek > |  | Nadmorská výška vhodnosť výsadby, 13.12.2020 Pěstuji meruňky i broskve v podhůří Šumavy 490 m.n.m. celkem bez problémů. Nějaká úroda je každý rok. Jinak je to oblast pěstování jabloní (Chelčicko).
Lucas |  | Postřik proti monilioze, 24.4.2020 To já to vzal již minulý týden kombinací Dithane a Discus.
Lucas |  | Reldan, 18.3.2020 To já používal na mšice (jen na koncové větvičky) mladých stromů mnoho let prošlý Sumithion + prošlý Mospilan a tento ˇ'Molotovův koktejl' fungoval perfektně. Jinak se domnívám, že uváděná 2.letá expirační lhůta, která je u nás snad na všechno, při... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 16.3.2020 Používáte prošlé přípravky? Já mám takhle zbytky Calypsa, mám i asi 2 roky prošlý Mospilan. Domnívám se, že účinnost asi nebude 100%, ale vyhodit to by byla škoda.
Lucas |  |
 |
|
|
|