|
Hrušky 2021, 17.9.2021 Závidím vám tu úrodu. U nás jsou hrušně už 3. rokem jen okrasnými stromy (kvetou ale hrušky všechny opadají - a opylovačů je v okolí dost) |
 |
A co vaše višně?, 14.7.2021 Ajej... Tak to vypadá že moje Lutowka je taky fake. Višně jiných odrůd a třešně v mém okolí už se sklízejí a moje Lutówka je ještě zelená a velká jako vrabčinka (ptačnice). Co už... Jestli bude příští rok stejná nahradím ji třešní kaštánkou. |
 |
|
 |
A co vaše višně?, 5.7.2021 Moje Lutowka (loni zasazená) letos krásně zakvetla ale vyrostlo jen 5 višní. Tak doufám že budou poživatelné a že nebudou "křivit hubu" |
 |
Švestky 2021, 4.6.2021 U nás má slušnou násadu plůdků jen Durancie - Domácí velkoplodá nekvetla, Lepotica je skoro mrtvá a ryngle taky nekvetly |
 |
Je to broskev?, 22.5.2021 To spíš vypadá na nějaký plevel - bodlák. Pokud vím, tak broskvoně nemají zubaté listy. |
 |
Najstavnatejsie stare odrody, 10.5.2021 A nebo Jadernička Moravská. Ta je taky dost šťavnatá. |
 |
Zpožděné kvetení třešní a višní, 8.5.2021  Zajímalo by mě, jestli je tak zpožděná vegetace jen na Valašsku (450 m.n.m) a nebo jestli to tak je všude. Za běžných podmínek zde v tuto dobu byly třešně a višně (ale i další stromy) v plném květu letos ale zatím kvetou jen Vrabčinky (ptáčnice) a... celý příspěvek > |
 |
Vrascita kura stromu, 16.3.2021 Tohle je u starších stromů úplně normální. Pokud neprosychají a plodí tak bych to neřešil. |
 |
Jeptiška, 1.3.2021 To by mě zajímalo, jestli je Jeptiška v lednu míň kyselá než třeba letní Charlamowski (Borovinka) při sklizni. |
 |
Višeň Lutowka - zkušenosti, 3.1.2021 Dobrý den chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s touto odrUdou. Mám od jara zasazený stromek a chtěl bych vědět, jestli jsem koupil dobrou odrůdu nebo ne. |
 |
|
 |
Grávštýnské, 20.11.2020 Pokud je červená mutace Grávštýnského plodnější (a pokud dřív zaplodí) tak ji asi koupím - pokud ji někde seženu. Jen doufám že má stejně dobrou chuť jako klasické žíhané Grávštýnské... |
 |
Jabloň - zvláštní koruna, 18.11.2020  Zajímalo by mě, jak si zapěstovat takovouto "visící" korunu. Plánuji na jaře kupovat nějakou jabloň a chtěl bych si ji zapěstovat stejně jako byl označený strom na fotce.
Bohužel lepší fotku stromu nemám - strom jíž neexistuje (v říjnu 2009... celý příspěvek > |
 |
Grávštýnské, 17.11.2020 Zajímalo by mě, jakou máte zkušenost s pěstováním této údajně výborné odrůdy na málo vzrůstných podnožích (zákrsek, čtvrtkmen) Tato odrůda mě hodně láká a nechci čekat než strom na vysokokmenu nebo polokmenu začne plodit. Budou na zákrsku jabka dřív... celý příspěvek > |
 |
Citronové zimní, 23.10.2020 Potřeboval bych vědět kde sehnat stromek nebo rouby této dobré odrůdy. Ze starého stromu který bohužel od letošního června odchází na následky poškození mokrým sněhem v roce 2009 už žádné neodeberu. Nemá totiž žádné přírustky. |
 |
Strýmka, 17.10.2020  Dobrý den, chtěl bych zkusit pěstovat tuto historickou odrůdu a chtěl bych vědět jak se ji bude ve 450 m.n.m
dařit a hlavně jakou bude mít z této polohy chuť. Chci ji hlavně kvůli její dlouhé skladovatelnosti a kvůli moštování (prý jsou z ní dobré... celý příspěvek > |
 |