|
Mráz ve vegetačním období, 8.5.2023 Přesně, letošní jaro je totální zklamání, chladno a déšť pořád dokola. Dneska ráno u nás přízemní mrazík (zeleninu nepěstuju, takže mi to nevadí) a stromy to naštěstí vydržely - ořešák, extrémně citlivá Třešeň Kordia, Hrušeň Pařížanka a moje oblíbená... celý příspěvek > |
 |
Morela pozdní, 6.5.2023 A ten Morellenfeuer také tolik vyholuje nebo ne? |
 |
|
 |
Morela pozdní, 6.5.2023 Jelikož tato historická odrůda višně tady nemá vlastní vlákno, rozhodl jsem se ho založit. Zajímají mě názory těch, co tuto odrůdu pěstují/pěstovali nebo ji alespoň ochutnali. |
 |
Kolik stupňů "pod nulou" vydrží květy?, 3.5.2023 A jaká podnož je pro meruňku co se odolnosti a růstu týče nejlepší? Představoval bych si menší strom - max 5 M. abych časem nemusel kvůli řezu nebo plodům lézt moc vysoko.
U švestek, Rynglí a Durancii je podle mě nejlepší klasický Myrobalán na... celý příspěvek > |
 |
Kolik stupňů "pod nulou" vydrží květy?, 3.5.2023 Poslední dobou mě víc a víc láká zkusit v poloze 500 m.n.m pěstovat meruňku. Několik odrůd které mají mít "vysokou odolnost květů proti mrazu" jsem našel ale nevím kolik stupňů pod nulou květy "odolných odrůd" vydrží. Jsou stejně citlivé jako ořešák... celý příspěvek > |
 |
Kvas z Konference, 2.10.2022 Já bych je sešrotoval s jabkama a udělal "kombinovaný kvas" nebo by šlo udělat mošt, který pak necháte zkvasit na burčák. Tu 2. možnost jsem před 5 lety udělal s Pařížankou ke které jsem přidal kyselou odrůdu jablek - Car Alexander a trochu... celý příspěvek > |
 |
Žlté slivky, 6.7.2022 Je to mirabelka Nanncyská. Vysoce odolná Šarce |
 |
Zasychání a opadávání plůdků třešně, 15.6.2022 Moje 11 létá Kordia to samé, plno zelených třešní a teď jich tak 40% opadalo v červeném stavu ve velikosti malé švestky - pravděpodobně nedostatečné opylení. Přitom loni a v roce 2019 zaplodila velmi slušně. Hold ne každý rok se třešním daří. U višní... celý příspěvek > |
 |
Vyholené větve višně, 12.6.2022 Potřeboval bych vidět fotku toho stromu. Ale stříhat by se mělo po sklizni na nejbližší mlady tedy letos vyrostlý letorost. |
 |
A co vaše višně?, 4.6.2022  A ještě jedna fotka |
 |
|
 |
A co vaše višně?, 4.6.2022 Ano, teď už to vím. Ale višeň jsem pod tímto názvem koupil v roce 2019 a tehdy jsem věřil tomu, co o ni psal nejmenovaný prodejce (psal že se jedná o "velmi sladkou bujně rostoucí višeň" zrající společně s třešní Kordia). Nicméně jediné co tomu... celý příspěvek > |
 |
A co vaše višně?, 4.6.2022  Moje 3 letá Morela (kupovaná jako Lutowka) už má letos kupodivu až 25 plodů. Na fotce je ovšem jen jedna větev. |
 |
Kordia málo plodí, 8.5.2022 Kordia není samosprašná, takže potřebuje jinou třešeň která kvete ve stejnou dobu. |
 |
Kdoule - poživatelnost za syrova, 11.12.2021 A chuť mají za syrova jakou? Jsou trpce svíravé nebo v nich je i nějaký náznak cukru?
P.S nezlepší se jejich stravitelnost třeba 2 měsíčním skladováním? |
 |
Kdoule - poživatelnost za syrova, 9.12.2021 Pokud tu někdo pěstuje kdoule (ne kdoulovec) mohl by mi prosím říct jak je to s poživatelností plodů za syrova? Každý web totiž říká něco jiného a proto chci odpověď od samotných pěstitelů. |
 |