|
Špičaté zelí, 13.10.2024  Ještě jsem nestačil sklidit pekingské zelí a už abych začal sklízet zelí špičaté. Hlávky už mají odhadem přes 2kg a některé začínají pukat. Co se týká ochrany proti molicím, osvědčila se mi Milanova rada, a to postřik aspoň 50-60% alkoholem. Ničí... celý příspěvek > |
 |
Paprika Rodrigo, 13.10.2024 Nádherná úroda, Milane, zvlášť, když už je polovina října. 👍 |
 |
|
 |
Tomel japonsky-kaki, 12.10.2024 Mně podnož tomelu, tomel viržinský, začala podrůstat. Je naděje, že by výmladky v zemi samostatně zakořenily a bylo je pak možné i s kořeny oddělit? |
 |
Paprika Rodrigo, 11.10.2024  Opravdu nádherné plody, pane Vašku👍. Já mám jen poloviční váhu. I tak jsou to ale skvělé papriky. Walter |
 |
Jabloň Ghiva, 10.10.2024  Ve Vaší lokalitě nepochybně dozraje a bude to skvělé jablko. U mě (400mnm) mám zatím smíšené pocity. Sázel jsem v 2020, první úroda v 2022, v 2023 nestačila vybarvit a stala se u mě podprůměrným jablkem, letos po jarní mrazové pohromě ani jablko. Co... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Rumba, 4.10.2024  Sloupovitá odrůda Rumba není žádná novinka, ale patří mezi chuťově lepší sloupovité odrůdy. Je to kříženec odrůd Red Topaz a Rondo a vznikla v UEB v Střížovicích. Je to zimní odrůda, vydrží do března, rezistentní proti strupovitosti. Plody středně... celý příspěvek > |
 |
Jablon OPAL, 4.10.2024 Příští rok to určitě vyjde a úroda bude, uvidíte, paní Lído, o tom nepochybuji. Tyhle Opály mají jablka jen proto, že je mám na zahrádce u bydliště v centru města, kde bývá teplota příznivější. Na větší zahradě na okraji mi také letos všechno... celý příspěvek > |
 |
Deliga, 25.9.2024 Pěkná úroda, pane Mičurine, gratuluji.👍 |
 |
Fíky, 24.9.2024  Zdá se, že i z druhé úrody fíků nějaké množství plodů dozraje. Walter |
 |
Stromek do květináče, 24.9.2024  Starkrimson pěstovaný v 10l květináči. Walter |
 |
|
 |
Opál, 24.9.2024  Štíhlá vřetena Opálu v současnosti zakrytá sítí před ptactvem. Walter |
 |
Roubování jabloní, 24.9.2024  Ten samý stromek po 3 letech a 5 měsících.Zatím jsem ponechal všech 6 roubů, je třeba dost řezat.Dělám jarní a letní řez. Letní odrůda Allegro jen průměrné plody, stejně tak Sirius. Pěkně zaplodila Rozela i původní Starkrimson. Walter |
 |
Rajčata 2024, 21.9.2024  nějaká rajčata popraskala, ale praskliny zaschly a rostliny jedou dál. Walter |
 |
Paprika Rodrigo, 16.9.2024  Nádherná úroda pane Vašku, takové papriky letos nemám. I když, teď jsem vylovil ze skleníku jednu obrovskou ze semínek od Vás.Skoro se nevešla na váhu. Walter |
 |
Rouby jabloně, 15.9.2024  Na konci vegetační doby budu podrůstající výhony M9 s rouby oddělovat a přesazovat k zapěstování. Walter |
 |