|
Kadeřavost broskvoní 2025, 3.2.2025 KUKY, co říkáš na tento článek?
https://www.osel.cz/13009-o-nemocnych-plicich-sprejeru-z-vinic_1.html#google_vignette |
 |
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 2.2.2025 Chápu, že pan MH je v "sedmém nebi", ale třeba taková meruňka Tsunami, která byla kdysi také velkou senzací, je něco podobného, jak se říká v té pohádce: "jitrnice jakou svět neviděl". Za ty roky, co jí mám, měla sem tam nějakou meruňku, ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kadeřavost broskvoní 2025, 2.2.2025 Má smysl zabývat se teplotou při aplikaci? Dnes Kuky jistě neměl teplotu nad 7°C. Myslím, že je lepší aplikovat postřik při teplotě například 1°C než vůbec. V zimním období se taková optimální teplota nehledá lehce. |
 |
Aké odrody sliviek do záhrady?, 2.2.2025 Milane, (nikoliv HP) ta PETRA je co zač? Údajně z Čačaku? Kdy zraje a jaké má rodiče? |
 |
Admirál 🍎, 2.2.2025 Admirál mám na Vysočině naroubovaný na Idaredu a nově i na sudetoněmeckém (Sudetenland) 600 m.n.m. prastarém obrovském stromě Boikova. Boikovo sice není ideální pro přímý konzum, ale lepší hospodářské jablko těžko najdete. I při tom stáří stále... celý příspěvek > |
 |
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 1.2.2025 Tak nebylo by špatné znát někoho s ovocnými stromy v okolí Ústí nad Labem. Jinak ta Pricia je naroubovaná na silně rostoucích meruňkách, kdežto Mayacot na slabě rostoucí meruňce na podnoži Rubira. Podobně slabě roste na Rubiře i broskvoň Elberta.... celý příspěvek > |
 |
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 1.2.2025 Milane, v tom se vyznáš jen ty. Nemohl bys ty odrůdy srovnat podle dozrávání? Nejlépe v porovnání se staršími odrůdami jako je Tsunami a spol. Já osobně jsem rád, že jsem rád. Narostly mi dvojmetrové přírůstky na roubech Pricie a snad by nějaké plody... celý příspěvek > |
 |
Admirál 🍎, 1.2.2025 Admirály mám jak tady, tak na Vysočině bez hořké pihovitosti. Přitom nevápním. Zajímalo by mě, jak vyšší poloha ovlivňuje chuť plodů. Nepoznačil jsem si je, a dal jsem je do jedné bedýnky. Zhoršuje se chuť vyšší polohou? |
 |
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 1.2.2025 Chyba, Milo. Za stromček by ti pan MH utrhal ruce. Já taky. |
 |
Kadeřavost broskvoní 2025, 1.2.2025 Ahoj, 172.42. V odkazu je návod.
https://www.vinarskydum.cz/sulka-1-l/?srsltid=AfmBOoqsV_0fDxrFRyr0f59xpRRPH29UZXhgLBVtOaaX__dAOpWlwVzz |
 |
|
 |
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 1.2.2025 Jistě bychom s panem MH byli rádi, kdyby se někde objevily ty nejranější meruňky Prialina a Borsalino, a to i přesto, že by pravděpodobně sakumprásk a totálně vymrzly. Přece jenom nejranější odrůdy meruněk jsou nejpřítažlivější právě pro tu extrémní... celý příspěvek > |
 |
Digat 🍑, 1.2.2025 S koncovkou GAT mám už tři odrůdy, tak proč nezkusit další. Tři nebo čtyři "odpisy", to už je jedno. Jaká je to šlechtitelská stanice? |
 |
Aké odrody sliviek do záhrady?, 1.2.2025 Milane, ta PETRA je co zač? Údajně z Čačaku? Kdy zraje a jaké má rodiče? (Odkaz na Korzárovu fotku, pokud se příspěvek správně... celý příspěvek > |
 |
Aku Slivku?, 1.2.2025 To mám radost. Ta Jofela připomíná tvarově Valjevku. Ta Valjevka má poměrně lahodný alespoň jeden plod z mnoha. Jofela bude jalová vždycky a celá? Kuky má na to jiný názor? |
 |
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 27.1.2025 Walter: Rád bych na vás měl nějaký kontakt, tak to zkouším na zahradě on.line. |
 |