|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 18.3.2024 Díky, že jste se připojil do diskuze, pane hausere. To nejhorší z této etapy mrazů nás čeká dnes v noci. Po podrobnějším průzkumu jsem něco spáleného na meruňkách už objevil, hlavně těch odkvetlých, ale nemůžu s určitostí tvrdit, jestli je to spálené... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 17.3.2024 Pro zdejší oblast je předpověď -4°C na úterý ráno. Dával jsem večer narychlo Champion, aby se neřeklo, ale chtělo to asi dříve. Bohužel jsem nesledoval předpověď. Dáša v meruňkách 2024 byla pozornější. |  |
|  | Broskyne 2024, 17.3.2024 Už jsem o tom psal, černohnědé dřevo po špatně zhojeném řezu postupně ucpe vodivá pletiva a nad ránou větev časem zaschne. O´Henry jsem měl pravou ještě od pana Zíbala ze Strážnice, na Spomyšl není bohužel dávno spoleh. Škoda. Pokud by byl stromek na... celý příspěvek > |  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 15.3.2024 V tomto teplém počasí není skladování jablek venku za domem ideální. Poslední OPÁLY zřejmě i proto nepatrně změkly a zcela ztratily svoji typickou chuť. Ty vaše jsou na tom určitě lépe, pane Waltere. |  | Meruňky 2024, 15.3.2024  Rozkvétají už i japonská slivoň Fortune a švestkomeruňky. Ještě jednou fotky nezvykle růžových květů Harcotu. Pro pana MH květy Vanillacotu na roubu a na stromku ze Spomyšle. A ještě Hargrand a Kioto MiloseK a TomaseV "go", a ať vám nezmrznou. |  | Broskyne 2024, 15.3.2024  U broskvoní rozkvetl jako první Maycrest. |  | Meruňky 2024, 15.3.2024  Je velmi teplo. Sice to není rekord z roku 1922, kdy bylo 26°C, ale momentálně to žádný březen za kamna vlezem, není. Některé meruňky díku tomu už odkvétají, jako například "Thyrinthos" nebo Wondercot. Některé naopak ještě nezačaly kvést jako... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 13.3.2024  MH . Kde všude ještě kvetou meruňky? |  | LYRA🍎 UEB5060/1, 12.3.2024 Nemůžu to z vlastní zkušenosti posoudit. Pán, co to tvrdí, se účastní každoročně degustací, tak nezbývá než mu věřit, ale je to jeho názor proti vašemu, to je jasné. |  | Broskyne 2024, 12.3.2024  Ozvěte se častěji, Petře. U mě je před otevřením ta Sagittaria a Maycrest, jinak ještě nic nekvete. |  |
|  | Meruňky 2024, 12.3.2024  Moc pěkně znázorněno, Martine. U mě jsou Leskory, Lejuna, Frostina a Veharda těsně před otevřením Podobně stará Velkopavlovická, rozkvétá i Congat. Nekvete ještě Bergeron, Leala, Šalach, Farhial, Farclo, nejzavřenější je Kech Psar, jinak všechno už... celý příspěvek > |  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 12.3.2024 Tradičně každý rok obdivuji touto dobou pevnou a šťavnatou dužninu zdejšího Topazu. Připadá mi právě nyní nejchutnější, možná i proto, že se zdá nejsladší právě v březnu. Překvapení je u mě letos Evelína, ale i Pink Lady, možná i ten Biogolden. U... celý příspěvek > |  | Počasí 2024, 9.3.2024  Venku je zima jak v březnu a mě by, pane SPCH, zajímalo, kdy přesně kvetou ty mandloně. Zřejmě s meruňkami, nebo ještě dříve? Kdyby někdo zavítal do Hustopečí, Seminářské zahrady v Praze, případně jinam, dejte vědět. |  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 8.3.2024 Zvláštní je, že odrůda jabloně OPÁL (Golden Delicious x Topaz) nemá mimo pana Waltera skoro žádné příznivce. Dnes jsem chutnal opět i BIOGOLDEN (ÚEB x Golden Delicious) a docela překvapuje stále velká šťavnatost dužniny. Chuť není vůbec tak špatná.... celý příspěvek > |  | Moniliové spále 2024 STOP, 8.3.2024 Dnes byly ideální podmínky pro postřik meruněk proti spále, protože bylo chladno a nelítaly žádné včely. Zásobu Signum mám dobrou a k tomu ještě Belanty. Zároveň jsem provedl postřik proti hálčivci hrušňovému a švestkovému Kumulusem, který má... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|