|
Tegera - zkušenosti, 30.3.2023 Doporučte skoré odrody sliviek odolnejšie na šarku dozrievajúce od začiatku 7 mesiaca zhruba do polovice 8 mesiaca. |
 |
Skore marhule, 3.2.2023 Nikto tu nechválí Karolu? |
 |
|
 |
Otázky pre skúsených záhradkárov, 30.1.2023 Napadajú piliarky všetky odrody sliviek rovnako alebo je to dané konkrétnou odrodou slivky? |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022 V noci z 3.4 na 4.4 hlásia -14 stupňov. |
 |
Kuresia, 9.9.2021 Predajcovia Kuresiu velmi chvália. |
 |
Joganta nr.7184, 14.10.2019 Nepraskajú plody na Jogante po silných dažďoch na jeseň pred zberom? Netrpí na moníliu plodov alebo treba robiť postreky proti monílii? |
 |
Farbaly, 8.7.2019 Martine, mám Farbaly v Bulharsku, 60mnm. Bergeron jsem už sklidil a F. bude asi za 3 týdny, kolem 1.8. Koupil jsem ji v Exotic plant.com. |
 |
Vhodný letný opeľovač k odrode Erika, 22.2.2019 Axe: Myslím že riešite veci ktoré riešiť vôbec netreba. Tie zoznamy "vhodných opeľovačov" sú nezmysel. Ak teda nebývate niekde na samote, kde nerastú žiadne hrušky na kilometre ďaleko. V podstate ide o to, aby opeľovač v širšom okolí kvitol približne... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 22.2.2019 VL: Približne tak ako na fotke. Skrátiť niektoré konáriky (červenou), tak aby koruna nadobudla zhruba tvar pyramídy. Niektoré odkloniť viac k horizontále (žltou), ponechaný nový stredník vyviazať tak aby smeroval kolmo nahor. Dá sa uvažovať aj nad... celý příspěvek > |
 |
Ovocinarske noze, 22.2.2019  Victorinox vyrába rôzne kombinácie, s 3 či 2 čepeľami (foto 1-3) a samozrejme aj jednočepeľové. Ja mám jednočepeľový model 3.9020 (foto 4), ktorý pre potreby vrúbľovania a očkovania bohato postačuje. Niekedy používam aj skalpel s mimoriadne ostrou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Očkování / roubování broskvoní, 20.2.2019 Stručný a názorný návod postupu očkovania broskýň v čase druhej miazgy, od skúseného ovocinára (viď foto). Zaujímavá je informácia o tom namáčaní (podpníkov a event. aj očiek) - s niečím podobným som sa zatiaľ nestretol. IH |
 |
Jak pěstovat slivoně v 21 století? Lze se něčeho dopěstovat?, 13.1.2018 Aké máte skúsenosti s Katinkou v odolnosti na tieto choroby? Bola tu dosť chválená. |
 |
Harbo, 3.1.2017  Pre Petra z P.: Hardenpontova je stará odroda, pochádza z Belgicka ešte z 18.storočia. Je osobitá tvarom, na pohľad neveľmi vábna. Na popisy v pomológiách priznám sa veľmi nedám, skôr na vlastnú skúsenosť. Od Hardenpontovej si sľubujem obohatenie... celý příspěvek > |
 |
Co to je za strom?, 16.11.2016 Violidendron predsa existuje! (IH featuring Josef). :-) |
 |
Melodie na M9, 16.11.2016 Pre Viktora: Takéto preštepovanie stromov nerobím, ak nie som so stromčekom spokojný tak ho vymením kompletne za nový. Takže nechcem rozprávať o niečom čo som si v praxi nevyskúšal. Určite sa nájdu pestovatelia ktorí s tým skúsenosti majú a vyjadria... celý příspěvek > |
 |