|
Virus X u hosty, 22.8.2019 HOSTA VIRUS X
|
 |
Virus X u hosty, 22.8.2019 A co vám přijde na kresbě listů závadné? Znáte název kultivaru?
Dám sem v dalším příspěvku odkaz na hostalibrary, ukazující symtomy viru X. (rádi zde maží odkazy, tak si to případně dohledejte). |
 |
|
 |
Pekingské zelí a dřepčíci, 25.7.2019 Dřepčíci hodují na brukvovitých, salátů si nevšímají.
U nás výskyt ovlivňuje, zda jsou okolní pole oseta řepkou a pak teplota. Poslední roky bez chladných jar se mi nedaří vypěstovat pěknou brokolici.
S příchodem podzimu a chladnějších dnů... celý příspěvek > |
 |
Pěstování tykví a dýně Hokkaido, 18.7.2019 Loni jsem měla přes 30 odrůd a přišlo mi, že F1 hybridy jsou výkonnější. Také záleží na konečné velikosti dýní. Sweet dumpling má na rostlině třeba 10 plodů. Naopak u dýní s bezslupkatými semeny je to 1, max 2 kusy. |
 |
Jak ochránit skleník před slimáky, 9.7.2019 ...sice jedovatý pro zvířata je, nicméně obsahuje repelentní látky, díky nimž jej nepozřou...
Od veterinářů slýchám opak a zvířata se většinou zachránit nepodaří. |
 |
Zkušenosti se zahradnictvím Limbach, 25.5.2019  Stromek Xenie přišel v srpnu 2017 v květináči jako ten rok narostlý proutek z očka. Tak vypadal letos začátkem května. |
 |
Zkušenosti se zahradnictvím Limbach, 25.5.2019 Zaujala mě taky uváděná odolnost rumunských meruněk, tak jsem se snažila najít nějaké práce Vioricy Balan (zabývala se výzkumem na zemědělské VŠ).
V 80.letech křížila vybrané rodiče odolné na monilii a z výsledkú vyselektovala několik jedinců s... celý příspěvek > |
 |
Neznámá kapradina, 6.5.2019 Mohla byste ještě povytáhnout rostlinu z květníku a mrknout se, jestli nemá ztloustlé světlé kořeny, případně hlízky?
Nezdá se mi, že je to kapradí, ale připomněla mi papyrus a asparagus. Nic podobného jsem ale v obrázcích google nenašla, ani... celý příspěvek > |
 |
Neznámá kapradina, 6.5.2019 Rostou listy ze srdíčka, nebo jednotlivě? |
 |
Klíčení jablka ze semene, 1.5.2019 Zkuste dát do perlitu/substrátu úplně čerstvá vlhká semena přímo z jablka.
Koupila jsem si na konci zimy 4 jablka odrůdy Pink Lady a při konzumaci postupně přidávala semínka do květináče. Mám teď asi 25 přepikýrovaných semenáčků. |
 |
|
 |
Burina, či trvalka?, 7.4.2019 Nemohl by to být digitalis lutea? |
 |
Prosba o identifikaci rostliny kvetouci v zimě, 14.3.2019 Je to sansevieria. |
 |
Pichlava salátovka. Nepoznáte ji někdo?, 18.2.2019 Měly by to být asijské okurky. Semo má v kolekci Chuť Asie hybrid Avantgarde F1. |
 |
Skore cibuloviny do travniku, 24.1.2019 Sněženky (g.elwesii) už teď v trávníku nakvétají. Dobře zplaňují ladoničky (chionodoxa). Kromě modré se dají pořídit i bílé. Droboučká scilla bifolia se taky dobře šíří, je časná a krom modré k dostání v růžové a bílé. Někde se daří i botanickým... celý příspěvek > |
 |
Co je to za semena?, 11.1.2019 Dle ůvodního textu přišlo bez názvů, ale podle objednávky. |
 |