Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Malinovica, 26.6.2018
Myslím, že to není dobrý nápad. Tento kvas je mimořádně nestabilní což znamená, že velmi snadno zoctovatí. Hodně odstrašující případů naleznete na vláknu Malinovice, Banánovice a Melounovice. Nenechte se odradit délkou názvu vlákna. Nejrozumnější by... celý příspěvek >
Marpelně kvas, 13.6.2018
Jestli se Vám nepodaří udržet teplotu pod 18 °C, tak se budete divit!! Už jste někdy viděl "hrdnečku vař"? Tak to uvidíte. Mnohokrát jsem už upozorňoval na to, že se nemá kvasný sud plnit více nežli na 75 - 80%. Ale komu není rady, tomu není vzájemné... celý příspěvek >
Marpelně kvas, 12.6.2018
Natrhat 100 kg třešní, odstpkovat, odstranit listí a nahnilé plody a větvičky je docela očistec. Už 8.6. jsem Vám odpověděl, ale redakce můj příspěvek nějak zadržela. Vzhledem k tomu, že třešňový kvas je hned po lesních plodechten nejméně stabilní... celý příspěvek >
Mišpule, 18.2.2018
Rozhodně by se měly podrtit. PŠ
Modrý kal, 16.2.2018
No tak fajn a kdo tedy tu modrou skalici tehdy lízal? Žije? Že se ptám, jistě mi potvrdíte, že se těší dobrému zdraví! Dnes by se díky rozvoji techniky, lepšímu povědomí o nebezpečnosti mnohých "běžných" sloučenin díky R- a S-větám za... celý příspěvek >
Modrý kal, 13.2.2018
Tedy pane Rafaeli, už jste mě několikrát fascinoval, naposledy s tím trinitroglycerinem, s tou modrou skalicí fakt taky, co zase vymyslíte? Věru mě opravdu udržujete při smyslech, jakoby prodlužujete mi život, rozumějte čekám na ty Vaše... celý příspěvek >
Modrý kal, 13.2.2018
Tedy vy jste ji určitě nelízal, protože modrá skalice CuSO4x5H2O je tak jedovatá sloučenina, že je to na obalu vyznačeno. To už byste byl po transplantaci jater a to asi nejste. Zase se pouštíte do problematiky, které nerozumíte... celý příspěvek >
Modrý kal, 11.2.2018
Určitě se jedná o měďnaté ionty, které se uvolňují z měděné aparatury vlivem kyselého prostředí. Do modrého destilátu doporučuji přidat roztok z čtvrt kávové lžičky jedlé sody (bikarbonát sodný NaHCO3) rozpuštěný v malém množství studené vody (v... celý příspěvek >
Vypeckovat svestky?, 24.1.2018
Tak to se hluboce mýlíte, vytknout se této knize dá mnoho. Opravdu si fakt myslíte, že že v roce jejího vydání zastavil čas? Že se žádné nové znalosti nerozšířily? Děláte si legraci? Nebo ze čtenářů děláte debily?  No, spíše bych... celý příspěvek >
Kde se stala chyba?, 31.12.2017
Pokud používáte dvouplášť tak skutečně k připálení nemůže dojít, to je jedna z mála výhod tohoto zařízení, které není vybaveno míchadlem. Nemohlo dojít k nějaké kontaminaci kvasu? Kdysi jsem slyšel o případu, kdy do kvasu upadl kousek... celý příspěvek >
Kde se stala chyba?, 29.12.2017
To, že jste musel ukončit destilaci při 62% vytékajícího lihu určitě není normální, v tom s panem Rafaelem jednoznačně nesouhlasím, a ačkoliv jste to nenapsal, jsem přesvědčen o tom, že i ten nepatrný výtěžek destilátu oproti očekávání, je... celý příspěvek >
Slivovice 2017, 27.12.2017
No fajn, pokud jste spokojen, není žádný problém. Zvláště v tomto nebývale neuspokojivém roce, kdy se ovoce prakticky skoro nikde neurodilo a zvláště tato, dnes už tak vzácná odrůda švestek. Taky se mi zadařilo, ono sehnat švestku domácí... celý příspěvek >
Zakalení macerátu, 25.12.2017
Jasně, všechno je otázka jakýchsi rovnováh, něco zůstalo v roztoku, něco se vysráželo, záleží především na teplotě. Zbavíte se možná zákalu, ale taky určitých vonných a chuťových komponent. Důležité je vědět, jaké máte možnosti, ale já myslím, že... celý příspěvek >
Zakalení macerátu, 24.12.2017
Zakalení způsobují komponenty, které jsou rozpustné v lihovém roztoku, nicméně ve vodě či zředěném roztoku lihu už ne a vysráží se. Myslím, že v domácích podmínkách by filtrace byla velmi obtížná. Ale kdo ví? Kdybyste sehnal na netu... celý příspěvek >
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy, 4.12.2017
Kyselina citronová je trikarboxylová kyselina, která se ve vodném prostředí snadno dekarboxyluje, tedy uvolńuje skupiny -COOH a tím se kyselost ztrácí. Proto je na dokyselování kvasů (týká se to hlavně hrušek a třešní) nevhodná. Mnohem lepší je kys.... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika