|
Příspěvky uživatele - 236.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Malinovica, 26.6.2018 Myslím, že to není dobrý nápad. Tento kvas je mimořádně nestabilní což znamená, že velmi snadno zoctovatí. Hodně odstrašující případů naleznete na vláknu Malinovice, Banánovice a Melounovice. Nenechte se odradit délkou názvu vlákna. Nejrozumnější by... celý příspěvek > |  | Marpelně kvas, 13.6.2018 Jestli se Vám nepodaří udržet teplotu pod 18 °C, tak se budete divit!! Už jste někdy viděl "hrdnečku vař"? Tak to uvidíte. Mnohokrát jsem už upozorňoval na to, že se nemá kvasný sud plnit více nežli na 75 - 80%. Ale komu není rady, tomu není vzájemné... celý příspěvek > |  |
|  | Marpelně kvas, 12.6.2018 Natrhat 100 kg třešní, odstpkovat, odstranit listí a nahnilé plody a větvičky je docela očistec. Už 8.6. jsem Vám odpověděl, ale redakce můj příspěvek nějak zadržela. Vzhledem k tomu, že třešňový kvas je hned po lesních plodechten nejméně stabilní... celý příspěvek > |  | Mišpule, 18.2.2018 Rozhodně by se měly podrtit. PŠ |  | Modrý kal, 16.2.2018 No tak fajn a kdo tedy tu modrou skalici tehdy lízal? Žije? Že se ptám, jistě mi potvrdíte, že se těší dobrému zdraví! Dnes by se díky rozvoji techniky, lepšímu povědomí o nebezpečnosti mnohých "běžných" sloučenin díky R- a S-větám za... celý příspěvek > |  | Modrý kal, 13.2.2018 Tedy pane Rafaeli, už jste mě několikrát fascinoval, naposledy s tím trinitroglycerinem, s tou modrou skalicí fakt taky, co zase vymyslíte? Věru mě opravdu udržujete při smyslech, jakoby prodlužujete mi život, rozumějte čekám na ty Vaše... celý příspěvek > |  | Modrý kal, 13.2.2018 Tedy vy jste ji určitě nelízal, protože modrá skalice CuSO4x5H2O je tak jedovatá sloučenina, že je to na obalu vyznačeno. To už byste byl po transplantaci jater a to asi nejste. Zase se pouštíte do problematiky, které nerozumíte... celý příspěvek > |  | Modrý kal, 11.2.2018 Určitě se jedná o měďnaté ionty, které se uvolňují z měděné aparatury vlivem kyselého prostředí. Do modrého destilátu doporučuji přidat roztok z čtvrt kávové lžičky jedlé sody (bikarbonát sodný NaHCO3) rozpuštěný v malém množství studené vody (v... celý příspěvek > |  | Vypeckovat svestky?, 24.1.2018 Tak to se hluboce mýlíte, vytknout se této knize dá mnoho. Opravdu si fakt myslíte, že že v roce jejího vydání zastavil čas? Že se žádné nové znalosti nerozšířily? Děláte si legraci? Nebo ze čtenářů děláte debily? No, spíše bych... celý příspěvek > |  | Kde se stala chyba?, 31.12.2017 Pokud používáte dvouplášť tak skutečně k připálení nemůže dojít, to je jedna z mála výhod tohoto zařízení, které není vybaveno míchadlem. Nemohlo dojít k nějaké kontaminaci kvasu? Kdysi jsem slyšel o případu, kdy do kvasu upadl kousek... celý příspěvek > |  |
|  | Kde se stala chyba?, 29.12.2017 To, že jste musel ukončit destilaci při 62% vytékajícího lihu určitě není normální, v tom s panem Rafaelem jednoznačně nesouhlasím, a ačkoliv jste to nenapsal, jsem přesvědčen o tom, že i ten nepatrný výtěžek destilátu oproti očekávání, je... celý příspěvek > |  | Slivovice 2017, 27.12.2017 No fajn, pokud jste spokojen, není žádný problém. Zvláště v tomto nebývale neuspokojivém roce, kdy se ovoce prakticky skoro nikde neurodilo a zvláště tato, dnes už tak vzácná odrůda švestek. Taky se mi zadařilo, ono sehnat švestku domácí... celý příspěvek > |  | Zakalení macerátu, 25.12.2017 Jasně, všechno je otázka jakýchsi rovnováh, něco zůstalo v roztoku, něco se vysráželo, záleží především na teplotě. Zbavíte se možná zákalu, ale taky určitých vonných a chuťových komponent. Důležité je vědět, jaké máte možnosti, ale já myslím, že... celý příspěvek > |  | Zakalení macerátu, 24.12.2017 Zakalení způsobují komponenty, které jsou rozpustné v lihovém roztoku, nicméně ve vodě či zředěném roztoku lihu už ne a vysráží se. Myslím, že v domácích podmínkách by filtrace byla velmi obtížná. Ale kdo ví? Kdybyste sehnal na netu... celý příspěvek > |  | Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy, 4.12.2017 Kyselina citronová je trikarboxylová kyselina, která se ve vodném prostředí snadno dekarboxyluje, tedy uvolńuje skupiny -COOH a tím se kyselost ztrácí. Proto je na dokyselování kvasů (týká se to hlavně hrušek a třešní) nevhodná. Mnohem lepší je kys.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|