|
Bobkovisne na severni strane, 26.9.2022 Tip nemám, ale na ten povlak (asi nějaké padlí) to chce použít fungicid a pak mi připadá, že jim něco chybí - ty slabé strakaté listy musí mít důvod, nedostatek něčeho, nějakého prvku (čím hnojíte?). Nejdříve dejte keře trochu "do formy", pak budou... celý příspěvek > |
 |
Hnije odspodu?, 22.9.2022  S tím vlhčením opatrně... Ty "čekací kořínky" by měly vypadat asi tak, jako na přiloženém obrázku. Ale jsem ráda, že to vypadá, že přežije . Lída |
 |
|
 |
Řez vysazené broskvoně, 20.9.2022 Nechala bych ji tam a uvidíte, jak přežije zimu (je to ještě nevyzrálý výhonek). Když přežije - OK, když ne, dáte ji pryč zjara. Občas to také tak dělám. Lída |
 |
Co je to za odrudu jablone?, 18.9.2022 Pětka - podle svalku u stopky = Holovouský malináč? Lída |
 |
Odhad odrůdy hrušky dle fotky, 18.9.2022 Boscova lahvice? Lída |
 |
Žloutnutí listů na jedné kosterní větvi, 17.9.2022 Kdyby to bylo po odkvětu, tipla bych moniliový úžeh - ale teď? Nejsou na té větvi někde u kmene piliny? -mohl by tam být drtník...
Být to můj strom, tak tu větev dám raději pryč. Lída |
 |
Střih vajgélie a tavoly, 17.9.2022 Mám dvě tavoly - Diabolo, ta roste víc do výšky -cca 220cm, šířky cca 130cm a Dart's gold, ta je spíš širší a nižší 100/120cm (ta teď mi nějak odchází, ony jsou obě pod ořechem). U té vaší jsem našla jen, že dorůstá 200cm výšky a zhruba stejné... celý příspěvek > |
 |
Co je to za odrudu jablone?, 16.9.2022 U těch jablek by to chtělo fotky i ze strany "bubáčku" a stopky, tam bývají typické znaky... Lída |
 |
Malinové hornokrajské, 16.9.2022 Závidím... Ten můj stromek je opravdu hornokrajské, ale je malý a zatím měl jen 3 menší jablíčka na ukázku, nemá ideální místo. Už se těším, až povyroste a začne víc plodit . Lída |
 |
Střih vajgélie a tavoly, 15.9.2022  Teď je nestříhejte, připravila byste se o květy příští rok. Pokraťte je až příští ro po odkvětu (a u té tavoly bych asi váhala i pak, jestli střih neodložit ještě o další rok, není nijak velká). tyhle keře se dobře větví... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vyvýšený záhon k rychlení, 15.9.2022 Jsou z plastu, takže se dají normálně umýt ve vodě. Jsou mechanické - jen se natáhnou za to táhlo (pozor na prsty). Do chodby je dáte natažené tak, aby spodní otvor byl "průchozí" ve směru chodby - hryzec cvrnkne o hrot a táhlo sjede dolů (tak i... celý příspěvek > |
 |
Vyvýšený záhon k rychlení, 15.9.2022 Jen to chce při instalaci do chodeb si vzít rukavice, aby necítili lidský pach. A dobré je přiklopit je kbelíkem, aby jim tam případnými škvírkami nešlo světlo . U nás v osadě zafungovaly... celý příspěvek > |
 |
Vyvýšený záhon k rychlení, 15.9.2022  Tyhle :
Lída |
 |
Vyvýšený záhon k rychlení, 14.9.2022 U nás v osadě na hryzce zafungovaly Swiss pasti ("na hraboše"). Už jsem to tady párkrát psala. Teď je už nějakou dobu klid. Lída |
 |
Jak zastrihnout oresak, 7.9.2022 Na řez ořešáku už je teď pozdě. Lída
|
 |