|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Meruňky 2023, 28.6.2023 Měkké Pricie čekají na slunko, včera i dnes tu je dekl chčije, tak možná zítra max pozítří bude košt.
S tou Leskorou to není jen místem, když jsem ji sadil, obhlídnul jsem staré odrůdy meruněk v zahradách, byla to osvědčená odrůda, bohužel... celý příspěvek > |  | Meruňky 2023, 28.6.2023  Leskora úžasná opravdu je, chuťově na ni žádná jiná raná odrůda mít nebude, určitě. Samozřejmě tam kde plodí, u mě 5. rok po sobě prázdný strom. Tak aspoň Leskory dovezené z jižní moravy, už jsou měkké, s sáčku se pomačkají, tedy ideální zralost,... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2023, 25.6.2023 -49.56
Pěkné meruňky, zmrzlo letos něco u vás, Maďarské mají plody? Leskoru máte tak to je dobré - chuťovka, ty další novinky pak napiště jestli jsou dobré. MH |  | Meruňky 2023, 24.6.2023 Pricia rozkvétá opravdu pozdě, až 1-2 dny po Bergeronu a navíc kvete ještě později květy na koncích - ty jsem měl na druhém přiroubovaném stromě jinde, nasazeno po odkvětu dokonce několik plůdků - vše pak vzal moniliový úžeh - tam jsem to nestříkal... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 24.6.2023 Bohužel v koruně se ty očka broskvoní špatně přijímají nebo srostou pěkně ale v zimě vymrznou. Springcrest mi roste na podnoži, než z něho bude stromek a jestli zaplodí to potrvá, navíc u domu do lepších podmínek už se nové stromky nevejdou, proto se... celý příspěvek > |  | Meruňky 2023, 24.6.2023 CoCot y, to zní zajímavě. MH |  | Broskve 2023, 24.6.2023  Francoise přistíněné + některé plody jsou zakrslé asi špatně opylené po mrazech. MH |  | Broskve 2023, 24.6.2023  Springcrest se mi uchytil na podnoži, takže ještě bude v létě další pokus o přiočkování do koruny. V koruně se přijala Primissima delbard, údajně taky nejranější.
Francoise stromek osluněný plod je dost vybarvený, ale zatím tvrdý, tabulkově má... celý příspěvek > |  | Meruňky 2023, 24.6.2023  První plod Pricia. 15,5brix. MH |  | Meruňky 2023, 24.6.2023  V koruně přiroubovaná Pricia zmrzla, ale jeden malý zakrslý plod v terminálu přežil, dnes už byl měkký, cukernatost 15,5brix, ale zbylo hodně kyselin takže chuť podprůměr až průměr. Asi to bylo tou zakrslostí, bo jinak cukry ok, dovozové ovoce z... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2023, 24.6.2023  Pricia z květináče. MH |  | Meruňky 2023, 24.6.2023  Pricia je vybarvená, ještě nechám pár dní, teď se stejně ochladilo. Malý stromek ždímám 8-mi velkými plody a ještě chci po něm založení koruny, chudák. No uvidíme co dokáže, má dobrou jámu + zalévám + kuřince, to je asi maximum co jde. MH
|  | Meruňky 2023, 24.6.2023  Leskora jiný plod. MH |  | Meruňky 2023, 24.6.2023  Pár plodů co přežily 4m a výš na Leskoře zatím začínají žloutnout, asi pár dní jsem pozadu. MH |  | Meruňky 2023, 23.6.2023 Hledal jsem ještě rané meruňky na webu na porovnání, podle vzhledu to opravdu odpovídá Tyrinthosu - kdo to původně tipnul že se jedná v té záměně o tuto odrůdu?
Doba zrání však neodpovídá, podle různých kombinací odrůd z tabulek - Francie, Řecko,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|